1. Xbox Series S bevestigd, kost 299 euro

Xbox Series S bevestigd, kost 299 euro

Ook de prijzen en het uiterlijk van Series S zijn gelekt

Microsoft heeft het bestaan van de Xbox Series S en de prijs van deze goedkopere next-gen console bevestigd. Kort hiervoor lekte al informatie uit, inclusief een releasedatum voor de Series S en Series X.

De Xbox Series S is de goedkopere en minder krachtige variant van de Xbox Series X. In afbeeldingen is te zien dat deze console wit is, geen disk-drive heeft en een dunner ontwerp krijgt vergeleken met de Series X. Hiernaast is een zwarte cirkel prominent aanwezig, die vermoedelijk voor de ventilatie zorgt. De controller lijkt, naast de kleur, identiek aan die van Series X.

Het uiterlijk van de Series S werd eerder gelekt via Microsoft-insider Brad Sams. Twitter-gebruiker Walking Cat toont daarnaast een fragment van een video waarin de Series S te zien is.

Beide versies van de console zouden volgens Windows Central op 10 november verschijnen. De Series X zou 499 dollar kosten, terwijl de Series S 299 dollar moet kosten. De prijs van de Series S is inmiddels bevestigd met een tweet en Instagram-post, waaruit blijkt dat de console een adviesprijs van 299 euro in Nederland krijgt.

Tot slot wordt gemeld dat er een Xbox All Access-programma komt, waarmee gamers 25 dollar per maand kunnen betalen voor de Series S en 35 dollar per maand voor de Series X. Men ontvangt de console dan meteen en betaalt deze in de loop van tijd af.

Xbox Series S

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Haha die meme van de Xbox Twitter zegt genoeg. Ze hebben de blinking contest verloren. Goeie prijs, 299! Voor een console met alle next-gen features, maar dan op 1080p, mooie instap in crisistijd voor een flinke doelgroep denk ik.

  Uiterlijk van de S is netjes, maar eeuwig zonde van de zwarte cirkel. Zal wel zijn ter differentiatie, want naast de naam is die qua uiterlijk ook wel errug dichtbij de huidige Xbox consoles.

  Hopelijk is dit de aftrap en kunnen beide partijen nu snel komen met duidelijke presentaties met alle details.
 • @That Mr Awesome

  Geruchten gaan dat Sony in de presentatie die ze negen september gaan houden alle informatie over de PS5 gaan vrijgeven.
 • @Meta_coola
  Is dat niet die waarvan ze zelf hebben gezegd dat het vooral VR wordt en zeker geen PS5?
 • @That Mr Awesome

  Nee dat was volgens mij die state of play van een paar weken geleden. Die stond in het teken van de PS VR
 • @Meta_coola
  https://blog.playstation.com/2020/09/07/ps-vr-spotlight-kicks-off-today/

  "And as mentioned, this is all about the games. So to manage expectations, there’ll be no PS5-related news."
 • 😂 😂 Die meme is geniaal!
  Als dit klopt ben ik erg benieuwd wat Sony gaat doen.

  Ps5 voor 399 en de discloze variant voor 199 lijkt me stug.
  Ik denk dat de prijzen gelijk zijn. Maar in dat geval heb je voor 299 wel een super krachtig beest.
 • @TommieNL
  Ps5 499 en digital versie: 399
 • @Jowy
  Ja daar zet ik mijn geld ook op in idd.
 • Oké ik heb altijd gezegd dat ik het design van de XsX lelijk vind ( ben er nog steeds geen fan van ) maar in retrospect is die nog niet zo verkeerd niet in vergelijking met de XsS. Begrijp mij niet verkeerd, die XsS ziet er opzich beter uit dan de XsX maar die Black spot is zo vernietigend voor de look.


  Mooie prijzen. Ben benieuwd wat Sony nu gaat doen. Ik denk dat ze ongeveer de zelfde prijzen gaan hanteren met misschien het enige verschil dat de PS5 450 € gaat zijn en de PS5DE 350€
 • @Meta_coola

  niet mooi maar ik vind het vergeleken met de PS5 prachtig.
 • @Newgamessuck


  Hmm ik vind de PS5 qua design juist heel erg mooi ( behalve dat wit, dat blijft lelijk) qua design zet ik de PS5 zelfs in mijn top 5 mooiste consoles
 • @Meta_coola

  Smaken verschillen. Ik hou niet van dat hippe oversizede router design.

  Xbox is tenminste nog een beetje strak (maar wel oersaai).

  $299 is wel betaalbaar, ik ben benieuwd hoeveel je inlevert aan gamebeleving.
 • @Meta_coola, 350 voor de discloze versie kan je echt vergeten. Discloze gaat minstens 450 kosten en de andere minimaal 500 a 550 euro. Ze kunnen deze apparaten echt niet voor minder weggeven.
 • @Grombeer

  No way dat de PS5 met disc 50 euro duurder gaat zijn dan de XsX.
 • We present… the new transistor radio… err… xbox series s 😅
 • Dacht dat de S een lelijke fandesign was, maar dit is dus voort echie? Dan heb ik liever de schoorsteen. Maar beide designs toppen sowieso de Playrouter, wat een lelijk ding blijf ik dat vinden zeg. Blergh… Gamecube <3
 • @benjaminben
  De Series X is 3 Gamecubes op elkaar, das toch goud! ;)
 • Ziet er meer uit als een upgrade (dat hoop je dan maar) van de Xbone S dan een “goedkopere” variant van de series X. Het ontwerp van de Series X was toch ook zo ontworpen voor de koeling en daarmee de kracht van de console? (Heb er weinig verstand van) Betekend dit dat de series S qua “beleving” meer vergelijkbaar is met de Xbox One S (Of X) dan met de series X?
 • @Rickieboy649
  Ik zie staan in mn inbox dat je op mij gereageerd hebt maar zie geen tekst staan. Is je bericht verwijderd?
 • @xevulutionx ja klopt. Ik wilde die reactie ergens anders plaatsten maar die belande onder deze reactie. Toen probeerde ik hem onder de goede reactie te plaatsen maar dat deed ie niet 😂

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren