1. Je kunt de Xbox Series X ook horizontaal neerleggen

Je kunt de Xbox Series X ook horizontaal neerleggen

Spelers bepalen zelf of hij staat of ligt

Het is ook mogelijk om de pas onthulde Microsoft-console Xbox Series X horizontaal neer te leggen.

Dat heeft Phil Spencer onthuld in een interview met Gamespot. De next-gen console werd tijdens The Game Awards eind vorige week uit de doeken gedaan - voorheen stond het bekend als Project Scarlett.

Vooral opvallend aan de onthulling was dat de console verticaal staat en daardoor oogt als een soort pilaar of subwoofer. Sommige gamers vroegen zich daardoor hardop af of ze de console wel binnen hun entertainmentinrichting kwijt konden.

"Het eerste dat ik wil zeggen is dat het design van de console zowel verticaal als horizontaal werkt, net zoals de Xbox One S en Xbox One X", aldus Spencer. "Het is niet ons werk om de oriëntatie van de console in jouw huis te dicteren. Dat is aan jou."

Volgens Spencer zorgt het design van de console er voor dat hij niet opvalt in de woonkamer. "Hij staat bij mij thuis en hij verdwijnt als het ware. Hij is stil, hij staat op een plank - om eerlijk te zijn ligt die van mij - en hij verdwijnt in mijn set-up. En dat is precies wat ik wil."

De Xbox Series X moet rond de feestdagen van 2020 in de winkels liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • "en hij verdwijnt in mijn set-up."
  Spencer heeft dan ook een iets grotere woonkamer dan de gemiddelde gamer.
 • Een paar dagen na aankondiging heb ik er een mening over.

  Ik vind hem mooi!
  Geen toeters en bellen gewoon een strakke doos (damn dat klinkt fout :)).

  PS5 nog niet gezien, maar dit is voor mij alvast een +1 voor xbox.
 • @Newgamessuck, amen!
 • Ik moet nog zien of dit handig wordt. Eerst even afwachten wat nou de officiele afmetingen worden, maar het zal mij niet van aanschaffen weerhouden.
 • Hoop niet dat de ps5 er ook zo uit komt te zien.
 • @san5324

  Nee dat hoop ik ook. Persoonlijk heb ik hier niks mee. Maar ik doel puur op het design. Qua kracht heb ik nog geen mening.
 • Ik vind t uiterlijk ok eruitzien, niet mooi, niet uitgesproken lelijk maar het doet me niet veel. Ik word er iig niet warm van al vind ik t lichtje bovenop wel tof. Dat ie op zij zou kunnen was zelfde avond al bekend maar dan is ie nog zo dik als een controller breed is. Oftewel nog steeds erg onhandig voor mij. Heb net een nieuw scherm gekocht wat groter is dan mn vorige en die zou ik moeten gaan verhangen om m pontificaal eronder te plaatsen (wil ik liever niet). Of weer een ander tv meubel en dan wordt t goed zoeken want er moet een ps4 pro in, een switch, een kpn ontvanger, een receiver en deze console met ongelukkige naam.
 • Vind het wel een mooi ontwerp. Hoop dat de PS5 ook deze kant opgaat.
 • Beste nieuws van de week wat mij betreft. Retestrakke doos die je zowel horizontaal als verticaal kan gebruiken (pun intended)
 • Ik snap niet zo goed wat het probleem is. Sommige mensen zullen het design mooi vinden en anderen niet. Dat is toch altijd zo? Mij gaat het erom dat er vette games op uit komen. Als er games op uitkomen die ik vet vind, dan interesseert het mij niet al moet ik 'm aan het plafond hangen.

  Wat ik me nog steeds afvraag. Zullen alle games die uit komen op de nieuwe Series X ook speelbaar zijn op de oudere X1 modellen? Ik denk een aantal games als Halo (is namelijk al bekend gemaakt) wel, maar de (meeste) games erna niet… toch…?
 • @Piet S.
  Heel misschien de One X, voor de andere varianten is het krachtsverschil gewoon te groot. Als games op alle 'X series consoles' speelbaar zijn, zou de naam al iets logischer zijn.
 • @That Mr Awesome

  Inderdaad. MOCHT het zo zijn dat alle games ook op alle X1 consoles speelbaar zijn (net zoals de nieuwe Halo), dan ga ik de Series X in ieder geval zeker niet aanschaffen.
 • @Piet S.

  Ik laat het afhangen hoe groot het verschil is qua beeld en laadtijden.
 • @DopieJopie1

  Begrijpelijk! Persoonlijk boeit het me niets of ik een game nou in 1080p of 4K speel. 60fps is wel een +. Laadtijden vind ik ook niet zo’n probleem, mits ze niet tergend lang zijn.

  Verder las ik de specs net nog een keer door en komt het op mij over alsof er bij games gestreefd wordt naar 4K60 (en ik kan je nu al zeggen dat niet alle games dat gaan halen door beperkte optimalisatie aan de kant van de developers) en dat 120fps soms gehaald KAN worden. Dat hele 8K gebeuren lijkt me, in ieder geval in de begin periode, alleen weggelegd voor films, etc. Mensen die hopen op 8K120 (of standaard native 4K120)… Die komen DENK IK bedrogen uit.

  Al met al allemaal leuk en aardig, maar de ik wil nieuwe games zien. Niet meer, niet minder.
 • @Piet S.

  Hoewel gameplay natuurlijk op 1 staat vind ik graphics wel tof (en toch belangrijk). Ik kan echt genieten hoe een games op 4k er uit kunnen zien.

  Terugschakelen is dan toch lastig. Laatst voor de fun een ps1 aangezet en je kunt niet geloven dat je dit vroeger tof vond.

  Laadtijden toch wel belangrijk. Sommige games, zoals Outer Worlds, haalde me uit het ritme.

  Celeste was perfect. Je was echt heerlijk aan het gamen. Of Star Wars, 1x laden en knallen maar.

  Naja lang verhaal. Ik ken mezelf. December 2020 staat ie in huis.
 • @DopieJopie1

  Een PS1 game lijkt me nou niet een goed voorbeeld… Dat is wel een HEEL groot verschil! :P

  Verder snap ik dat sommige mensen het belangrijker vinden dan ik. Daar is verder natuurlijk niks mis mee.

  Geef mij maar toffe games met vette gameplay die er fatsoenlijk uitzien en die fatsoenlijk draaien en ik ben tevreden! :)
 • @Piet S.
  Mocht het zo zijn? Halo Infinite komt naar PC, dit is allang bevestigd. Daarnaast is de verwachting wel dat alle andere nieuwe games ook naar de PC komen.
 • @CerandoX.nl

  Ik ben geen PC gamer, dus voor mij hangt het er echt vanaf of de games speelbaar zullen zijn op de X1 consoles.

  En ik geeft toch ook aan dat het bevestigd is dat Halo speelbaar is op X1 consoles? :) Met ‘MOCHT het zo zijn…’ doel ik op andere games die daarna uitkomen.
 • @Piet S.
  Hmm, ik heb PC gelezen en niet X1. Dan heb ik dat verkeerd gelezen.
 • @CerandoX.nl

  Np! :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren