1. Xbox Series X komt in november uit

Xbox Series X komt in november uit

Meer dan vijftig spellen voor dit jaar gepland

De Xbox Series X verschijnt in de maand november van dit jaar. Dat heeft Microsoft aangekondigd.

Het bedrijf laat dit weten in een artikel op Xbox Wire. Een specifieke datum in november is er nog niet. Ook de prijs van de console is vooralsnog onbekend.

In het artikel valt wel te lezen dat er dit jaar meer dan vijftig nieuwe games gepland staan voor de console, waaronder Gears Tactics, Dirt 5, Assassin's Creed Valhalla, Yakuza: Like a Dragon en Watch Dogs Legion. Ook worden games als The Medium, Scorn en Tetris Effect: Connected genoemd als exclusieve spellen - deze games komen echter niet per se dit jaar uit.

Verder benadrukt het artikel dat gamers honderden spellen via Xbox Game Pass kunnen spelen, en dat games van Xbox, Xbox 360 en Xbox One ook speelbaar zijn.

Kort voor de aankondiging van de lanceringsmaand werd aangekondigd dat Halo Infinite niet meer gelijktijdig met de lancering van de Xbox Series X verschijnt. De langverwachte shooter moet ergens in 2021 uitkomen.

Concurrent Sony lanceert dit jaar ook een nieuwe spelcomputer in de vorm van PlayStation 5. Die console heeft nog geen releasedatum of prijs.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dat is eigenlijk geen nieuws. In oktober had niemand verwacht en in december launchen dan mis je een stuk van holidayuitgaven. November is standaard de voor de hand liggende maand iig.
 • @xevulutionx
  Mee eens, maar in deze rare tijden is een extra bevestiging niet onwenselijk. Nu nog kijken of het qua voorraad ook een beetje op orde zal zijn.
 • @Gaaiz
  Dat is waar, ja er mag van mij wel eens een pre-order officieel startsignaal komen. Hopelijk maken ze er bij retailers dan geen potje van.
 • Er waren wel een tijdje geruchten dat MS een undercut wilde doen en in Oktober zou willen launchen. Maar hoe dichterbij oktober kwam, hoe meer die geruchten verdwenen. Maar toch wel een heerlijk vooruitzicht dat over drie maanden de nieuwe consoles komen.
 • PS5 in Oktober 100 onder de prijs van de series X en de strijd is alweer voorbij.

  Maar dit is wel heel snel jongens. Zo snel spaar ik het niet bij elkaar met mijn krantenwijk.

  Ga denk ik een gofundme pagina opzetten.
 • @TommieNL
  Met die eerste zin kun je mijn bijdrage alvast vergeten ;)
  Zonder gekheid ik zie dat nooit van zn leven gebeuren dat MS Sony als koploper tussen deze twee even 100 euro goedkoper in de winkel laat liggen. Ook al denk ik dat er weinig echte gamers zijn die hun voorkeur laten varen op een prijsverschil van 100 euro.
 • Zonder Halo Infinite zie ik geen rede om een Xbox Series X te kopen op de release date. Tenzij er nog een verassing staat te wachten op software gebied, maar over het algemeen heeft Microsoft buiten de eerste Xbox nooit echt een hele vette software line gehad met launch. Laat de andere maar de kinderziektes ondergaan van een launch console deze generatie.
  Alleen Nintendo kan met launch met software op de proppen komen waarvoor je meteen in de rij staat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren