1. Wis gedeeltes van games op de Xbox Series X

Wis gedeeltes van games op de Xbox Series X

Bepaal zelf waar de ruimte op je harde schijf aan besteed wordt

Mensen kunnen op de Xbox Series X zelf bepalen welke onderdelen van een game op de harde schijf komen te staan.

Dat blijkt uit de podcast van Microsofts Larry Hryb, ook wel bekend als Major Nelson, waarin hij development producer Jason Ronald interviewde. Ronald meldt daarin: "We hebben verbeteringen aan de user interface aangebracht waarmee het gemakkelijker is je opslag te managen."

Hij geeft het volgende voorbeeld: "Een van de nieuwe features die we toevoegen is - als een game dat ondersteunt - de mogelijkheid om verschillende componenten van een te verwijderen. Stel je een game met singleplayer- en multiplayermodi voor. Je wil je volledig richten op de multiplayer, en als een ontwikkelaar dat ondersteunt, kun je de campagne van je harde schijf afgooien. Je hebt echt meer controle over hoe je je opslag gebruikt, zodat je het meeste uit je beschikbare opslag haalt."

Hoewel een ontwikkelaar dit dus wel mogelijk moet maken, zou dit een slimme oplossing kunnen zijn voor de groeiende grootte van games tegenwoordig. Diverse grote franchises - waarvan Call of Duty een bekend voorbeeld is - groeien steeds meer in bestandsgrootte, met klachten van gamers tot gevolg.

De Xbox Series X en Xbox Series S zijn vanaf 10 november verkrijgbaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik kan me herinneren dat de PS4 en Xbox One dit ook al hadden. Bij Killzone Shadowfall kon je bv kiezen om alleen Single of multiplayer te installeren.

  Een feature die ik helaas niet vaak zag terug komen.
 • @Snake_NL
  Ja, sommige games hebben dat inderdaad al. Op de PC komt dit trouwens veel vaker voor.
 • @Snake_NL
  Begrijp ik nu dat we een positieve noot (inclusief kanttekening weliswaar) richting een feature van de xbox zien gaan uit uit jouw toetsenbord? ;)
 • @xevulutionx
  Waar zie jij die positieve noot dan? Iets benoemen wat xbox kan is gewoon neutraal toch.
 • @Jowy
  Het was meer een slap grapje naar snake toe. Maar dat hij aangeeft dat t een feature is die hij helaas te weinig ziet kun je t als een positieve comment zien. Maar als jij graag de zuurgraad hier wil gaan verhogen: gaat uw gang.
 • Goede feature, als je de SP van CoD hebt uitgespeeld dan heb je hem niet meer nodig.
 • Handig want ik speel bijna nooit de multiplayer van shooters.
 • Handige feature waar ze hopelijk veel meer gebruik van gaan maken.
 • Mooi dat MS ook zo'n functie heeft. Mark cerny had in maart al aangeven dat PS5 ook zo'n functie heeft.
 • Bestaat al even, zoals hierboven ook wordt aangegeven. Wellicht is er iets meer focus op vanuit developers i.v.m. de duurdere opslag komende generatie.
 • Ik wil best wel een Xbox series S naast mijn ps5, maar ben aan het twijfelen of het mss beter is om meteen naar een X te gaan.
 • @LosPilotas
  Ik twijfelde ook, maar toch de X besteld. Weet zeker namelijk dat ik spijt ga krijgen over een tijdje. Kleinere harde schijf, geen optimale graphics en veel langere laadtijden t.o.v. de X hebben mij over de streep getrokken wat meer uit te geven. Ik heb er echt zin, ben van plan om alle third-party titels op de X te gaan spelen i.p.v. de PS wat ik nu doe. Met als 1e titel Cyberpunk :)
 • @adutchman
  Laadtijden zouden niet moeten verschillen tussen de Series S en X hoor, de SSD is hetzelfde. Maar zeker gezien de schijfruimte lijkt de X een goede keuze als het je standaard console wordt voor alle third party. Anders had je waarschijnlijk toch snel geld moeten bijleggen voor een externe oplossing.
 • @That Mr Awesome
  Ik had een ongeveer een maandje geleden in het nieuws gehoord (weet niet meer waar) dat ze de laadtijden getest hadden in Avowed. 15 seconden op de X en rond de 50 seconden op de S. Weet nou niet zeker of dat wel betrouwbaar nieuws was :) Was iig wel één van de redenen om voor de Series X te gaan.

  En ja, ik dacht precies hetzelfde over de X als main console.
 • @adutchman Was dat filmpje niet een vergelijking tussen de Series X en de One S? (Dus next-gen vs. vorige gen) Want zoals That Mr Awesome aangeeft is de opslag hetzelfde in de Series S en X. Dus die laadtijden zouden ongeveer hetzelfde moeten zijn.
 • @MythicZ
  Dat zal het wel zijn. Verkeerd verstaan dan haha
 • @LosPilotas
  Go X, kan jou die 200 extra schelen :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren