1. Xbox Series X komt op tijd uit, gamereleases zijn wel onzeker

Xbox Series X komt op tijd uit, gamereleases zijn wel onzeker

Aldus Xbox-baas Phil Spencer

De ontwikkeling van de nieuwe Microsoft-console, de Xbox Series X, loopt op schema. De games voor de console zijn wel een onbekende factor.

Dat meldt Xbox-baas Phil Spencer in een interview met CNBC. De angst onder gamers bestaat dat de next-gen consoles uitgesteld worden vanwege de gevolgen van het coronavirus, maar volgens Spencer ligt de Xbox Series X voor de feestdagen in de winkels.

Wel kan het coronavirus roet in het eten gooien qua geplande gamereleases. De ontwikkeling van games voor Xbox Series X is volgens Spencer "de meest onbekende factor" in het geheel. Hij laat weten dat de veiligheid en gezondheid van ontwikkelaars voorop staat. "We gaan er geen vaart achter zetten als dingen nog niet klaar zijn."

Aanstaande donderdag om 17:00 uur Nederlandse tijd zendt Microsoft een Inside Xbox-stream uit waarin diverse third-party games voor Xbox Series X worden getoond. Gameplay van het deze week onthulde Assassin's Creed Valhalla staat dan sowieso op de planning. Ergens deze zomer houdt Microsoft nog een evenement waarin het first-party titels voor de aankomende console toont.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Benieuwd wanneer de pre orders online komen, zodra het kan bestellen! Duur maar mooi game najaar en ik hoop dat het meevalt met het uitstel van games.
 • Dus dan ga je misschien een console uitbrengen zonder nieuwe games. Dat lijkt mij ook niet erg handig. Wel goed dat Phil Spencer eindelijk de studio's de tijd gaat geven om games af te maken want dat was toch wel het grote probleem qua software op de One. Software die te vroeg uitkwam.
 • @smaakmaker
  Dan ga je er van uit de alle geplande games bij release vertraging krijgen. Die kans lijkt mij erg klein. Daarnaast komt er vast 3rd party content (zoals Valhalla) en is voor mij de upgrade voor bestaande games al genoeg reden om de Series X in huis te halen.
 • @Gaaiz

  Is niet te hopen maar ze moeten niet een console uitbrengen als ze er te weinig games bij launch voor hebben. En ja ik qua 3rd party games kun je beter half jaartje wachten weet zeker dat de nieuwe ac over half jaartje of jaar 30 euro is. Zo is het bijna met elke 3rd party
 • @smaakmaker
  Ja.. Zo wordt alles in de loop der tijd wel goedkoper. ;)
  De console later uitbrengen zou overigens i.c.m. de feestdagen niet erg slim zijn.
 • @Gaaiz

  Ja en daarom is gamen goedkoper als je soms iets meer geduld hebt.

  En ja maar een console uitbrengen zonder voldoende Xbox games lijkt mij ook niet verstandig.
 • @smaakmaker
  En dat is dus helemaal niet bekend.. Je doet weer veel te veel aannames.
  In mijn geval heb ik meer een tekort aan tijd. Dus kom maar op met die Series X en PS5, en "weg" met de laadtijden.
 • @Gaaiz

  Ik zeg ook niet dat er geen xbox first party titels zijn. Maar mochten ze door vertraging er niet zijn. Dan heeft het weinig zin om een Xbox op de markt te brengen.

  En ik wacht nog met de next gen consoles. De games die erbij launch zijn zullen na een half jaar stukke goedkoper zijn.

  En gekeken naar de first party launch titels van de Xbox one en ps4 dat was niet heel veel soeps vond ik persoonlijk.

  En zijn de typisch mankementen uit het apparaat.
 • Ach ja als ik veel mensen moet geloven hebben veel gamers een backlog van hier tot Jupiter dus met met de BC en peformance enchantments van de XsX en PS5 zie ik het nut van de next gen dit jaar uitbrengen wel in.
 • @Meta_coola
  Precies! Heb er zin an!
 • @Meta_coola het gebeurt niet heel vaak maar helemaal eens meta.
  En ja backlog puilt uit en precies om die reden wel handig, helaas hooguit eem uur of 6 a 7 tijd in de week voor games laatste tijd.
 • Lijkt me geen toeval dat de console release van Gears Tactics nog even achter de hand wordt gehouden. Toch een makkelijke manier van een launch line-up creëren.

  Hopelijk redden ze het toch gewoon met hun beoogde launchgames. Ik heb ook nog wel backlog die ik graag extra mooi en soepel op de next gen wil spelen, maar je wilt er toch net die showcase games bij hebben.
 • Ik ga wss beide kopen, ps5 en Xbox one x.
 • @CyberFl
  Als xbox series x echt fantastische games laat zien, dan koop ik waarschijnlijk ook beide.
 • @CyberFl ik heb de ps5 onlangs gepre-orderd. Ps4 is nu mijn main platform en ik wil de exclusives op ps5 niet missen.

  De xbox sx wacht ik nog paar jaar af. De games worden de eerste paar jaar toch nog voor one x ondersteund. Heb de one x ook nog niet zo lang en gebruik hem weinig. Dus koop de sx wel een keer in een inruilactie.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren