1. Onthulling releasedatum van Xbox Series X stond volgende week gepland

Onthulling releasedatum van Xbox Series X stond volgende week gepland

Dat laat Xbox-topman Phil Spencer weten

De onthulling van de releasedatum en prijs van Xbox Series X en Series S stonden eigenlijk voor volgende week gepland.

Dat laat Xbox-topman Phil Spencer weten in een tweet. "Geweldig om de reacties te zien, ik ben erg trots op hoe het team omging met de onverwachte aankondiging (het zou eigenlijk pas volgende week aangekondigd worden, maar goed...)."

Eerder deze week lekte het bestaan en het uiterlijk van de Xbox Series S al uit. Ook lekten de prijzen en releasedata van de Xbox Series S en Series X uit. Kort erna bevestigde Microsoft het bestaan van de Series S, en gisteren werden ook de releasedatum en -prijs van de Series X onthuld.

Zowel de Xbox Series X als Series S komen op 10 november uit. De Series X kost 499 euro, de Series S kost 299 euro. De goedkopere en kleinere console is qua hardware nagenoeg hetzelfde als de Series X, maar draait games niet native 4K af, heeft geen disk drive en heeft een kleinere harde schijf.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ze dwingen Sony nu wel om de prijs lager te houden, maar de PS5 zou zomaar duurder dan de XSX kunnen worden door de benodigde koeling en die dure SSD.

  Als ze hem op 399 hadden gezet, dan hadden ze misschien wel wat marktaandeel kunnen wegsnoepen bij Sony. Het kan nog steeds, als de PS5 550 of 600 zal zijn. Als Sony het rond dezelfde prijs doet, dan weet ik niet of ze kans maken de launch winnen.
 • @CerandoX.nl
  In de US en UK hebben ze de Xbox All Acces abonnementsvorm voor Series S $25,- en Series X $35,-. Daar ben je (op de normale manier) in 24 maanden goedkoper uit dan een Series X of S niet op de pof en een 24 maanden Xbox Ultimate Game Pass.
  Tuurlijk kan je altijd aanbiedingen vinden om zo nu en dan een goedkoper abonnement te scoren online, maar voor menig huishouden is dit zo ideaal. Al die gezinnen die niet in 1 keer 300 of 500 dollar kunnen ophoesten kunnen nu ook hun kindertjes voorzien van de laatste technologie met de feestdagen. Plus ze hebben meteen tegen de 160 games erbij met Game pass en EA Play. Ik zou willen dat ik dit zo rond mijn 12de tot mijn beschikking had. Ik ben dan ook zeer benieuwd of dit in Nederland ook mogelijk zal zijn.
 • @SmartTies
  Dat zou ook mee kunnen helpen idd.
 • @CerandoX.nl als inderdaad blijkt dat het 600 gaat kosten is mijn keuze gemaakt. 550 zou ik nog overwegen, maar als het 600 is vind ik het prijsverschil te groot.

  Ik verwacht echter dat ze niet boven de prijs van Xbox gaan zitten. Dat is toch een gevalletje “jezelf in de voet schieten”? Ze zijn nu al later met bekend maken van de prijs en releasedatum. De PS5 wordt gezien als de minder krachtige console. Als ze die dan duurder aanbieden geeft dit Microsoft wel een duwtje in de rug denk ik.

  Microsoft heeft het echt slim aangepakt. Hun strategie om ook een goedkopere versie én All Acces aan te bieden, vind ik erg sterk. En (zij het min of meer noodgedwongen door het “leaken” van informatie) het feit dat ze het eerder aangekondigd hebben dan Sony, en dus zó sterk openen, maakt ze wel sterk. Wat je ook van ze vind, dat moet je ze wel nageven.
 • @Rickieboy649

  De strategie van Microsoft is idd geniaal. All Acces en de series S zijn zwaar geschut in het gevecht om marktaandeel.

  Als Microsoft ook straks nog met exclusives weet te overtuigen hebben ze echt goud in handen.
 • @Newgamessuck tja, dat is (wat mij betreft) de enige troef die Sony in handen heeft: exclusives.

  Als Microsoft dat weet te verbeteren worden ze alleen maar sterker. Maar ik zie dat niet gebeuren voor het einde van 2021. Dan hadden we daar nu toch al iets moeten horen, toch?

  En ik ben dus wel benieuwd naar die controller met die (aldus Sony) revolutionaire trilfunctie 😛 Al zou het ook een gimmick kunnen zijn waar uiteindelijk weinig tot niets mee gebeurt. Die touchpad van de controller van de ps4 is het uiteindelijk ook niet helemaal geworden toch?
 • @Rickieboy649

  Die trilfunctie is denk ik gewoon net als de Switch. Wat nintendo HD rumble noemt.
 • @Newgamessuck als dat zo is, is het dus niet zo revolutionair als ze doen voorkomen… ik vind de feedback in mijn Xbox controller al dusdanig goed dat ik me ook afvroeg wat daar nog aan te verbeteren valt… maar als ik jouw reactie lees is dit dus ook een beetje een wassen neus??
 • @Rickieboy649

  Ik vind dat HD rumble best wel wat toevoegen, maar is een kwestie van smaak.
 • @Newgamessuck oké, ik speel regelmatig met mijn zoontje op zijn switch, maar ik had de meerwaarde tov mijn Xbox-controller nog niet opgemerkt. Misschien niet het juiste spel gespeeld dan 😉
 • @CerandoX.nl

  Sony komt gewoon met dezelfde prijs en zal de xbox series x outsellen. Niet iedereen kijkt naar een terraflop meer of minder. Ze kijken naar de games en ze weten dat ze bij sony veiliger zitten………………..Goedkoper hoeft Sony echt niet te doen. Staat zelfs zwak alsof ze toegeven dat de PS5 minder premium is dan de series X.


  However…………De Series S is een anders verhaal. Hier heeft microsoft goud in handen voor $299. Ze garanderen zelfde ervaring als de X alleen 1440P ipv 4K. En die prijs is perfect voor non-hardcore gamers….

  Ik ben echt heel benieuwd hoe de S het gaat doen.
 • @Newgamessuck

  Ik ben vooral benieuwd of dat ze de belofte kunnen waarmaken. Gaat de Series S daadwerkelijk hetzelfde leveren in 1440P? Heel benieuwd wat de heren van Digital Foundry hierover gaan maken. Desalniettemin heb ik mijn keuze al gemaakt, het wordt een PS5. Afgelopen generatie een PS4 (en later PS4 Pro) gehad, een maandje geleden een Xbox One X voor 120 euro op de kop kunnen tikken. Dus tegen de tijd dat ik die backlog weggewerkt heb, kijk ik wel weer verder of er weer een nieuwe Xbox in huis komt naast mijn PS5.
 • @Newgamessuck

  Qua games weet ik het niet zo. Een beetje gechargeerd vind ik eigenlijk dat de PS4-exclusives toch wat eenheidsworst zijn geworden. Het is (wederom gechargeerd) allemaal 3rd person narrative driven semi-lineair/semi-open world singleplayergames wat de klok slaat. Daar waar Xbox langzaamaan toch wat meer creativiteit lijkt te vergaren (met o.a. platformers, fantasy- en multiplayergames). Toegegeven, dat gaat traag en bij de Xbox One hebben ze niet hun beste beentje voorgezet, maar de 360 heeft laten zien dat ze het kunnen en met zoveel studio's als ze nu inzetten/oprichten/overnemen laten ze zien dat ze dat echt wel serieus nemen.

  Maar goed, Nvidia gaat hele sterke hardware tegen een uiterst scherpe prijs op de markt zetten. Dat en de verschuiving van echte exclusives naar temporary/console exclusives, waardoor pc alle Xbox games krijgt en steeds meer PS games, maakt de keuze voor mij wel erg makkelijk.

  Als ik een console zou willen hebben, dan zou ik voor de Xbox gaan denk ik. Daar waar Microsoft bij de Xbox One al heel erg focuste op "het beste totaalpakket" te hebben (you can watch TV! TV! TV!), hebben ze dat m.i. nu echt. Ze hebben er een goed verhaal bij (hier en daar wat blundertjes daargelaten) en komen gewoon met de beste hardware en het meeste gemak.
 • @Newgamessuck Sony heeft idd een paar goede IP’s maar Xbox heeft heel veel games. Voor 13€ per maand honderden games. Ik denk dat je dus bij XBOX veel veliger zit. (Ook verwacht ik heel veel van Microsoft studios echter dat is nog glazen bol kijken.) Ik zal zoals elke generatie beiden halen op dag een maar merk echt wel dat ik altijd de xbox one x pak voor multiplatform games. Niet de ps4 pro.

  Voor casual gamers kan ik echt enkel en alleen maar de series s met gamepass ultimate aan raden. Super veel games / toppers en EA en PC games / cloud gaming etc etc.)
 • @CerandoX.nl Ik geloof niet dat de PS5 duurder gaat worden dan de Series X. De console van Microsoft heeft de duurdere hardware aan boord, al denk ik wel dat die console met het nodige verlies per unit verkocht wordt.

  Elke PS5 kost volgens Bloomberg 450 dollar om te maken. Ter vergelijking: de PS4 koste 381 dollar per gefabriceerde unit.

  Sony heeft dus een keuze. Voor 499 launchen en bijna 50 dollar per unit winst pakken (marketing campagnes niet meegeteld) of Microsoft buitenspel zetten en de console met disc drive voor 450 lanceren en die zonder voor 400.

  Ik geloof dat dat tweede goed kan gebeuren. Zowel Sony als Microsoft hebben in het verleden consoles gelanceerd die met verlies verkocht werden. Dat werd terugverdiend op de verkoop van accesoires en abonnementen.
 • @gusanito

  Heb je een bron voor de kosten per unit?
 • @Newgamessuck
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-02-14/sony-is-struggling-with-playstation-5-price-due-to-costly-parts
 • @Newgamessuck Zoals ik inderdaad al zei Bloomberg. Smartties heeft de link ondertussen gepost zie ik.
 • Enigste reëele is dat Sony de console goedkoper moet maken dan 499, gelijk of duurder is gewoon een slechte deal

  Console is zwakker, minder opslagruimte, geen licenties voor atmos e.d

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren