1. Xbox Showcase tijdens Tokyo Game Show bevat geen Series X-nieuws

Xbox Showcase tijdens Tokyo Game Show bevat geen Series X-nieuws

Show richt zich vooral op Flight Simulator en Japanse ontwikkelaars

De aankomende Xbox Showcase tijdens de Tokyo Game Show bevat geen nieuws over Xbox Series X of diens games.

Dat heeft Microsoft verduidelijkt. Gisteren kwam het schema van TGS 2020 Online, dat zoals de naam aangeeft geheel online wordt gehouden, naar buiten. Daaruit bleek dat de eerste livestream door Microsoft wordt gehouden, namelijk op 24 september om 14:00 uur Nederlandse tijd.

In een blogpost laat Microsoft nu weten dat er geen next-gen nieuws wordt gegeven. De show draait vooral om Microsoft Flight Simulator, Japanse ontwikkelaars en Japanse Minecraft-spelers.

De Xbox Series X komt eind dit jaar uit. Een precieze releasedatum en -prijs ontbreken nog. Ook van de PlayStation 5 zijn de releasedatum en -prijs nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • man man man, op naar oktober, of een dag voor release de info over prijs en datum…
  Als ik er erover nadenk hoe dit rare irritante staredown spelletje gespeeld wordt, ga ik bijna denken dat we van beiden geen release in 2020 hoeven te verwachten en dat er binnenkort een bom dropt over een release in 2021. Het is dat er al veel is uitgelekt in het verpakkingsmateriaal dat een release in november nog voor de hand ligt. Iets wat ook zegt dat men eigenlijk al lang een prijs en datum had verwacht bekend te hebben gemaakt.
 • @xevulutionx ik verwacht dat ms in sept nog wel met een eigen show/stream komt.
  Tgs was sowieso niet de plaats voor de xbox sx prijs of releasedatum. Waar ik wel van te zien sta is dat ze zelfs geen xsx games gaan laten zien.. ze heben toch een paar games voor de japanse markt in de maak
 • @Jowy
  Ja dat is waar, daar heb ik ook nog wel aan gedacht gezien de geringe impact die xbox daar heeft, maar het is na de laatste showcase wel wat stilletjes weer.
  Ik durf niet te zeggen of men nu een paar games heeft die vooral op de markt daar gefocused zijn, zou dat bijna verspilde moeite vinden. Daar verheffen ze toch al de switch boven alles met op gepaste afstand een PS console, daarna heel lang niks. Het is ook niet mijn genre dus voor mezelf mis ik er niet zo heel veel van gok ik.
  Mijn gok zou dan zijn dat ze inzoomen op intensiveren samenwerkingen met makers yakuza en FF of iets dergelijks.
 • @Jowy dat zei je inderdaad. Ik ben benieuwd. Ik begin het ook wel zat te worden, al dat wachten. Niet dat ook maar iemand daar bij Microsoft van wakker ligt, maar wilde het toch maar even gezegd hebben 😛
 • Valt een beetje tegen
 • Ok het duurt allemaal wel lang zeg voor meer en nieuwe info over de next gen console.

  Je zou toch zeggen dat ze nu zo onderhand wel een keer met prijs en datum zouden gaan komen.
 • Er is zat nieuwe info over de nieuwe Nvidia kaarten, de 30XX series. Mooie prijs en super prestaties. Ik denk er steeds meer over na om de nieuwe generatie consoles een jaar links te laten liggen en mijn pc te upgraden.
 • @BertdeVries ik heb hetzelfde Bert. Daarvan weten we de prijs in ieder geval al! Als het een kwestie van videokaart upgraden is, kom je uiteindelijk toch wel goedkoper uit met de goedkoopste 30 serie videokaart dan een console.
 • @mightybundy ja, ik krijg jeuk van dit consument onvriendelijke gedrag van Microsoft en Sony. Met een pc weet je wat je krijgt (zoals takkeveel launchers ;))

  Grafische updates doen me niet zover in een tijd waarin ik de huidige games soms echt waanzinnig mooi vind en/of zeer sfeervol. Die laadsnelheden vind ik wel interessant, net als 3d audio. Maar ik denk dat ook lang niet alle games er (goed) gebruik van gaan maken
 • Irritante staredown…. beide organisaties laten steeds meer zien zo dat het meer om geld en concurrentie draait. Hopelijk vallen ze beiden op hun nek.
 • @mightybundy
  Breng jij dan een console uit waar je geen geld aan verdient. Eens zien hoe lang je het bedrijf gaat recht houden…
 • @Jowy nou blijkt dat ze best wel dus met de prijzen kunnen spelen en een hoge marge op die consoles hebben als ze elkaar afwachten met die prijzen. Tenzij ze met centjes willen concurreren.

  Ik hoop dat de videokaarten al inspelen op de prijzen van de consoles.
 • @mightybundy
  Ik ben vrij zeker van een 499 euro prijs voor ps5
 • @mightybundy

  Helemaal mee eens!

  Ik begin het ook serieus irritant te vinden.

  Ik was van zien om de PlayStation 5 en de Xbox Series X (voor mijn vader) te kopen, maar die koude oorlog tussen de twee begint mijn keel uit te hangen.

  Microsoft is al een tijdje gewoon “aanwezig” op shows (nu ook in Japan).
  Heeft er ook al een paar shows (te veel) gegeven en dat kan tegen november misschien wel wat verrassingen kosten. Anticlimaxen.
  Op Gamescom dropte ze gewoon weer reclame voor de GamePass met dezelfde beelden.  Sony lost natuurlijk ook niks.
  Die nieuwe beelden op Gamescom van, een van mijn favoriete games ooit, Ratchet and Clank brachten tov de beelden van de onthulling niks nieuws toe.
  Dat vond ik heel teleurstellend.

  De PS5 stelt me teleur als PlayStation fan. De vorm, het (ver)zwijgen, na de onthulling amper nog nieuwe dingen gezien, …

  De Xbox SX stelt me dan weer teleur door de slechte / cringe communicatie via Twitter, de pers en/of Phil Spencer, teveel tonen van onafgewerkt of nog niet begonnen werk (CGI), grafische keuze (doosjes die gewoon hetzelfde blijven, controller die er krak hetzelfde uitziet, …).  Misschien moet ik ook maar even wachten!
  2021 had een beter launch-jaar geweest.
  Voor beide bedrijven.
 • Begint lichtelijk te storen dat beide bedrijven zo weinig vrij geven. Maar wat er ook gebeuren gaat de PS5 komt in huize Coola.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren