1. Xbox: 'Streamen van games gaan consoles niet vervangen'

Xbox: 'Streamen van games gaan consoles niet vervangen'

Xbox-baas, Phil Spencer, reageert op toekomst van gaming

In een interview met Mexicaanse website LevelUp heeft Xbox-baas Phil Spencer zijn mening gedeeld over de technologische toekomst van cloud en gamen en hoe het streamen van games verder een belangrijke rol gaat spelen. Op de vraag of consoles gaan verdwijnen dankzij het streamen van games antwoordde Spencer, 'nee'.

In het interview sprak Spencer vooral over hoe streamingdiensten wel een nieuwe mogelijkheid gaan worden, maar consoles zeker niet gaan vervangen. "Er zijn scenario's waar het streamen van games de beste keuze is om een spel te spelen. Het streamen van games biedt een uitkomst, omdat niet alle consoles in staat zijn om de meest vereisende games te spelen." Spencer gaat verder over dat hij al jaren vindt dat de beste manier om games te spelen is door het te downloaden en te spelen. "Spelers moeten keuzes hebben over wat en hoe ze iets willen doen. We moeten niet iets vervangen wat nu rondgaat."

xbox

Eerder werd bekend dat Fortnite en dertien andere games muis- en toetsenbordondersteuning gaat krijgen op Xbox One.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

 • Logisch, voor veel genres (met name shooters) is de vertraging simpelweg te groot.
 • @Gaaiz

  Nog wel. Het kan ook hybride, net als dat je ook netflix films kunt downloaden om input lag te voorkomen.
 • @Newgamessuck
  Klopt niet helemaal. Een film speel je met vrijwel elke device af, maar bij een game zijn veel berekeningen nodig. Je zult voor streaming gaming dus altijd verbonden moeten zijn met het internet, omdat je apparaat de game dus niet op zichzelf kan tonen.
  Qua hybride zie ik het wel gebeuren dat servers steeds meer rekenkracht op zullen vangen. Denk dan aan de AI van NPC's of bijvoorbeeld schade aan de omgeving (waar Crackdown 3 een poging doet bij de multiplayer).
 • Krijg je net zoals steam , xbox live op je tv ?? of kan je ook streamen vanaf je windows 10 pc naar de tv ??
 • @darroox
  Zoals het er naar uit ziet komt Xbox met twee opties. Een goedkopere "streaming console" waar de rekenkracht op servers gedaan, of een duurdere met eigen hardware voor de rekenkracht.
  Ik zal zelf sowieso voor dat laatste gaan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren