1. Microsoft: 'Teams staan voor uitdaging wegens coronavirus'

Microsoft: 'Teams staan voor uitdaging wegens coronavirus'

Nog geen uitstel

Microsoft Studios-hoofd, Matt Booty, zegt dat Xbox op het moment unieke uitdagen hebben vanwege het coronavirus. Dat maakte hij bekend in een statement naar Gamespot.

In het statement zegt het Xbox-hoofd dat de Xbox Series X vooralsnog geen vertraging heeft opgelopen door het coronavirus. Eerder gaf Microsoft CEO, Satya Nadella, ook al aan dat de productie van de console nog geen vertraging oploopt. Wel geeft Booty aan dat Xbox-teams andere uitdagingen tegenkomen.

Op het moment is iedereen bij Microsoft en de Xbox Game Studios nog gezond, maar daar kan natuurlijk verandering inkomen.

“We doen er alles aan om kwalitatief hoogstaande games van Xbox Game Studios naar onze platformen te brengen, maar we moeten ook aan de veiligheid en gezondheid van de Xbox Games Studios-medewerkers denken”, zegt hij. “Elke studio wordt geconfronteerd met unieke uitdagingen en beperkingen, afhankelijk van de specifieke locatie, en veel van onze externe ontwikkelingspartners over de hele wereld worden op dezelfde manier getroffen. We ondersteunen onze studio-leiders om de juiste beslissingen te nemen voor hun teams en hun individuele games in deze uitdagende tijd. "

Hiermee lijkt het Xbox-hoofd aan te geven dat hoewel de Xbox Series X zelf geen vertraging oploopt, dat er wel een kans bestaat dat games mogelijk wel in de problemen komen.

Xbox Game Studios

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Tsjah.. Dit geldt toch voor elke ontwikkelaar? En een uitdaging hoeft niet persé vertaald te worden naar vertraging, meer een verandering van dagelijks doen/werken (vanuit huis). Zoals de halve wereld nu moet doen.. :)
 • Amerika wordt of is al het epicentrum van het Corona-virus.

  Ik hou mijn hart vast wat daar allemaal nog gaat gebeuren. We hebben al gekke regeringen gezien die spraken van groepsimmuniteit, maar Trump is drie gradaties zotter.
  Eerst was het een hoax en nu noemt die het al het China virus.
  Klein kind, rechts, racistisch en vooral zot!

  Dat wordt daar een catastrofe. Reken maar van yes!
  Men spreekt al van 10 a 20 procent werklozen in de nabije toekomst.
  De bekende Amerikaanse gamewinkel Gamestop gaat 300 filialen permanent dichtdoen (Uiteraard spelen ook andere factoren mee, maar het Corona-virus is de doodsteek voor veel bedrijven).

  Er gaan zeker koppen rollen in de game-industrie met een hoop vertraging tot gevolg.
 • @Don Carpaccio
  Misschien eens wat anders dan de Volkskrant lezen of CNN kijken. Trump heeft corona nooit een hoax genoemd, maar de wijze waarop de Democraten het tegen hem gebruiken. Waarom haal je die vent er eigenlijk bij?
 • @Heer Mida

  En misschien moet jij wat minder rap een conclussie trekken.

  Ik lees zowel rechtse als linkse kranten.

  Waarom ik “die vent” erbij haal? Dit is een Amerikaans getint artikel. Dan is het toch logisch dat ik die knol erbij haal?
  Die heeft serieuze fouten gemaakt en die gaan zij, maar ook wij voelen.
  Dan is het logisch dat de tegenpartij (met de dag meer en meer mensen) ook met Trumpiaanse woorden begint de schermen. Stront moet je bestrijden met stront!

  Peace ouwe!
 • @Don Carpaccio

  Trump een klein kind, rechts (wat is er mis met rechts?), racistisch, vooral zot en een knol noemen is Trumpiaans?  Oké…
 • @Heer Mida

  Nope.

  Ik ga me niet tussen de pers en andere instanties zetten. Wat ik zeg (knol, rechts en racistisch) is mijn mening.

  Dat verzonnen woord: Trumpiaans, daar bedoel ik de pers mee die soms even zot is als de gemiddelde tweet van die rechtse zot.

  En om jouw rechts bestaan niet te schaden. Linkse zotten bestaan ook!

  Enter

  Enter

  Enter

  Driedubbelpunt


  Leve de middenweg!
 • @Heer Mida

  Trump heeft misschien nooit letterlijk gezegd dat het coronavirus een hoax is, maar voor hem liggen de prioriteiten niet bij de gezondheid van het volk, maar eerder bij de economie, waar hij "zo goed" in is. Dit toont eerder aan dat hij het coronavirus niet serieus neemt als een ernstige bedreiging voor het Amerikaanse volk én de wereld (waar hij niet naar omkijkt). Het Coronavirus benoemen met "het Chinavirus" is dan ook racistisch, een domme fout die je niet verwacht van een verkozen wereldleider. Ook staan alle deelstaten er alleen voor, omdat mijnheer de president zelf niets wil ondernemen of de situatie gewoon niet aux sérieux neemt. De hardwerkende Amerikaan is niet gemaakt om binnen te blijven, aldus Trump.

  Ook zal het volgens hem tegen Pasen allemaal in kannen en kruiken zijn, al spreken de statistieken van het aantal besmettingen, slachtoffers en doden dat ferm tegen. Fantastisch dat deze narcistische oranje baby eerder bezig is met het bewapenen van de Verenigde Staten, kritiek uitoefent op Europa omdat ze militair "niet sterk genoeg" zijn, maar nu zie je wel waar ze staan met hun povere conservatieve aanpak! Groot land, weinig sociale voorzieningen.

  Heb je echt het idee dat deze man in staat is om een de rol van een wereldleider op te nemen? Iedereen met gezond verstand weet waarom dat niet het geval is. Deze man is hersendood en denkt alleen maar aan "America First". De rest van de wereld kan stikken. Zo heeft hij onlangs nog geprobeerd om Europese fabrieken op te kopen die hulpmiddelen maken om het coronavirus te bestrijden. Egoïsme op een ongekend niveau!

  Wat is er mis met rechts? Geen idee, wat is er mis met links of met neutraliteit? Ik zie aan beide fronten gekken en genieën.

  Trump verdedigen snap ik althans niet. Ben je zelf wel actueel op de hoogte?
 • @Mister Frowdo

  Grappig, ik kan jou hetzelfde vragen.
 • @Heer Mida

  Stom antwoord.

  Je gaat met wat beters op de proppen moeten komen om overtuigend over te komen. Als je zelfs je eigen mening niet deftig kan ondersteunen met voorbeelden heb ik medelijden met je.

  Eveneens een vrij kinderachtig antwoord, maar ik vergeef het je omdat je zelf niet beter weet. Extreme kieskringen kunnen altijd slecht debatteren!
 • @Mister Frowdo
  Ja, dat zal het hem zijn. Het is niet dat ik niet geïnteresseerd ben om uitgebreid te debatteren over politiek op een gamingwebsite.
 • @Heer Mida

  Clichégamer. Het siert je, hoor.

  Het leven bestaat gelukkig enkel en alleen maar uit beslissingen om op de juiste knoppen te drukken.

  Fijne avond nog!
 • @Mister Frowdo

  Hé, geen slecht woord over clichégamers. Ze geven mensen als jij de kans te laten zien hoe verfijnd ze zijn.
 • @Heer Mida

  Ik haal m'n inspiratie over zelfverklaarde verfijndheid dan ook van jouw oranje oogappel! :o


  Wil je een pen in ontvangst nemen als sluiting van dit "debat"? Laat ons klinken op een toekomst vol narcisme en eigen lof!

  Schol!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren