1. xCloud vanaf september onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate

xCloud vanaf september onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate

Geen extra kosten

Vanaf september is Project xCloud onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate. Dat laat Microsoft weten op Xbox Wire.

Xbox Game Pass Ultimate geeft gebruikers voor 12,99 euro per maand toegang tot Game Pass op Xbox One en PC en Xbox Live Gold. Microsoft meldt dat xCloud zonder additionele kosten aan het pakket wordt toegevoegd. Daarmee zijn ruim honderd Game Pass-titels speelbaar via de cloud.

Ook meldt Spencer dat spelers niet worden 'geforceerd' over te gaan naar de volgende generatie consoles. 'De komende jaren' verschijnen Xbox Game Studios-titels daarom ook op Xbox One.

Momenteel is de bèta van Project xCloud beschikbaar in verschillende landen, waaronder Nederland. Uit het bericht wordt niet duidelijk of de toevoeging van de dienst aan Game Pass Ultimate de huidige bèta vervangt. Aan Gamer.nl vertelt Microsoft dat er 'dichterbij lancering' meer details worden gedeeld.

Op 23 juli zendt Microsoft om 18:00 uur een presentatie uit met nieuwe Xbox Series X-games. De presentatie toont onder andere de campagne van Halo Infinite.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Maar kun je altijd nog de games downloaden ipv streamen als je dat wilt?
  Ik weet namelijk niet of ons internet wel goed genoeg is om te streamen…
 • @mole28
  Tuurlijk kan dat, het is gewoon een extra optie. Volgens mij als je met 15 Mbit streamt moet het al werken. Ik heb een snelheid van 110 Mbit en geen problemen met andere diensten.
 • @adutchman
  Ohw oke, ja als wij geluk hebben halen we zo tussen de 25/30 (nog geen kabel ;-)
 • @mole28
  Je kan het altijd testen maar ik denk dat downloaden de beste optie is voor je.
 • Heel goed nieuws, ga ik zeker even testen dan. Als het goed werkt dan zie ik niet echt echt een reden om een next-gen xbox te halen. stream het gewoon naar m'n laptop of de oude xboxone. Was wel bang dat er extra kosten aan verbonden waren, niet dus, fijn!
 • @adutchman Inderdaad, mooie verassing dat het gewoon gratis is. (als je al lid bent van Gamepass Ultimate dan)
 • @adutchman Ik weet niet of je Series X games kan streamen als je die console niet hebt. Ze zouden zichzelf daar behoorlijk mee in de voeten schieten.
 • @MythicZ
  Maar dat probleem is er toch niet echt vanwege dat de games op alle xbox systemen (one, one s-x, series x) speelbaar zijn. Op xcloud krijg je dan gewoon een lichtere versie net als nu al zo is. Op mn mobiel kom ik ook niet verder dan een full hd verhaal van de games terwijl ik op one x in volle glorie kan. Of begrijp ik je verkeerd?
 • @xevulutionx Nee je begrijpt me wel goed. Alleen kan ik mij wel voorstellen dat ze op een gegeven moment de games niet meer laten uitkomen op de One en alleen op de Series X. En dan lijkt het mij wel bijzonder als je die games op xCloud kan spelen terwijl je het apparaat niet hebt.
 • @xevulutionx
  Ik dacht een tijdje terug te lezen dat de server rekken nu vol met "One S hardware" zitten, en de plannen/geruchten zijn dat deze door op Series S gebaseerde servers worden vervangen.
 • @adutchman
  Omdat streamen "nooit" vlekkeloos loopt. Je hebt altijd risico op hikjes/vertraging. Daarom vind ik het erg leuk voor erbij, maar niet als vervanging voor een console thuis.
  Microsoft is inderdaad wel duidelijk bezig hun diensten op zoveel mogelijk platformen aan te bieden.
 • @Gaaiz
  Ik ga het pas in september weten hoe het loopt. Anders wordt het een Series S. Maar als die servers vervangen worden zoals je eerder zij ben ik wellicht al tevreden daarmee.
 • Heel goed nieuws zeg.

  Heerlijk om straks thuis op de series X te spelen en onderweg gewoon door op je mobiel/iPad/laptop

  Dit is een hele goede zet van Microsoft!!
 • Zoals al een beetje was verwacht, maar erg goed om te zien! Ben benieuwd wanneer ook de optie komt om naar console te streamen, want vooralsnog werkt het alleen op Android (in de bèta) .
  Waarschijnlijk krijgen we hier volgende week of in augustus meer over te horen.

  Overigens vraag ik me soms af waarom ze zulk positief nieuws in hun show stoppen..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren