1. Prep jezelf - maak je klaar voor het laatste seizoen The Walking Dead

Prep jezelf - maak je klaar voor het laatste seizoen The Walking Dead

We zitten inmiddels alweer een episode in het allerlaatste seizoen van Telltale’s The Walking Dead en de tweede verschijnt over twee weken. Hoe kun je je voorbereiden op de resterende afleveringen, tot het eind dit jaar helemaal voorbij is met de gameserie?

De op de comics van Robert Kirkman gebaseerde gameserie The Walking Dead startte in 2012 met een seizoen dat meteen indruk maakte. Ontwikkelaar Telltale maakte al een tijd episodische games, maar The Walking Dead werd meteen een groot succes. Het is een uitstekend voorbeeld van hoeveel groei storytelling in videogames heeft gemaakt. En de serie heeft Clementine, de geweldige, zoete en stoere jongedame die zich staande moet houden in een verrotte zombiewereld.

Inmiddels zijn die eerste stapjes van Telltale in de wereld van The Walking Dead zelfs verschenen op platforms als Kindle Fire, iOS en Switch. Maar, de serie gaat nog even door. Heel even, tot het einde van dit jaar, met een seizoen bestaande uit vier episodes. De eerste, Done Running, verscheen in augustus. Suffer the Children volgt 25 september en dan kun je nog Broken Toys verwachten op 6 november en de allerlaatste aflevering, Take Us Back, komt op 18 december.

Walking Dead Telltale

De comics

Hoe bereid je je voor op die laatste loodjes? De beste tip is natuurlijk om het bronmateriaal, de comics, te lezen. Clementine is weliswaar geen personage in het verhaal, maar ze brengen je wel helemaal in die dramatische sfeer. Het begint allemaal met de gewaarwording van hoofdrolspeler Rick Grimes dat de wereld is veranderd in een niemandsland vol wandelende doden, en na een stuk of tachtig comics merk je steeds meer dat levensmiddelen en dergelijke op zijn en de wereld pas echt in verval raakt.

De in zwart-wit getekende verhalen van bedenker Robert Kirkman gaan uiteindelijk weinig over zombies: ze gaan over mensen. Dat is ook zo in de televisieserie van AMC én in de games van Telltale. De zombies zijn slechts de achtergrond waarin alle menselijke problemen tot uiting komen. Natuurlijk heeft een groot deel van die problemen te maken met die zombies: de schaarste aan voedsel en dergelijke, en het feit dat het buiten niet veilig is. De comics lopen al sinds 2003 en bestaan uit 183 boekjes. Laat je daar echter niet door afschrikken, want je gaat er zo doorheen en er zijn geweldige boeken te vinden waarin meerdere comics gebundeld zijn.

Een andere manier om helemaal in zombie-apocalypssferen te komen, is door even wat andere games te spelen die draaien om zombies. Denk aan de Dead Rising-games, vol gekke wapens en gorigheid, of State of Decay, wat juist heel erg draait om schaarste van middelen. Qua games kun je echter het beste gaan voor The Last of Us. Ook hierin beweeg je je met een jong meisje dat zich staande moet houden in een wereld vol verderf, zij het meer gezien vanuit het perspectief van haar beschermer Joel. Het is intens, spannend en vooral geweldig geschreven, en doet daarbij erg denken aan The Walking Dead.

Walking Dead Telltale

Story Builder

Dan is er nog de Story Builder. Telltale heeft die in het leven geroepen zodat je nog eens kunt bedenken welke keuzes je door de serie heen hebt gemaakt in aanloop naar dit laatste seizoen. Niet elke keuze zit erin, maar de grote lijnen komen zeker terug in de Story Builder. Het draait om Clementine, dus je komt niet echt veel tegen van het derde seizoen. Je maakt met de Story Builder zelf een opzet, zodat je er precies zo voorstaat als je wil voor seizoen vier; je schrijft eigenlijk je eigen scenario en je kunt dus zelf bedenken wat je doet met de 32 grote keuzes van de eerdere seizoenen. Je kunt je save oproepen van A New Frontier of de Series Collection en daar maak je dan met de Story Builder een nieuwe savegame van, die je kunt gebruiken in dat langverwachte vierde seizoen. Je benadert hem via de speciale site Telltale.

Al deze leuke voorbereiding ten spijt, is jammer dat deze geweldige gameserie op zijn einde loopt. Maar het is er na zoveel seizoenen wel tijd voor. Bovendien is het goed dat een deel van Telltale zo vrij komt om verder te werken aan The Wolf Among Us, Game of Thrones en Stranger Things. Geniet van de laatste paar keren dat je een kijkje krijgt in het leven van Clementine en vergeet niet je tissues klaar te leggen voor het definitieve einde van dit geweldige verhaal over die bijzondere meid in die zombie-apocalyps.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren