1. Nieuwe game Shovel Knight Dig aangekondigd

Nieuwe game Shovel Knight Dig aangekondigd

Plus meer informatie over de Shovel Knight-uitbreidingen

Yacht Club Games heeft gisteren een compleet nieuwe Shovel Knight-game genaamd Shovel Knight Dig onthuld. Verder heeft de ontwikkelaar meer info gegeven over aankomende uitbreidingen op het originele spel.

Het spel ziet er grafisch gedetailleerder uit dan Shovel Knight. Het grootste verschil zit hem echter in de gameplay: in plaats van een sidescrolling platformer, graven spelers zich in Shovel Knight Dig steeds verder in de grond. Levels zijn met de hand gemaakt, maar worden elke speelsessie anders gecombineerd.

De game wordt ontwikkeld in samenwerking met Nitrome, bekend van diverse flashgames en Bomb Chicken. Vooralsnog is alleen Switch als platform aangekondigd. Meer informatie is op de website te vinden.

Verder liet Yacht Club nieuwe trailers zien van aankomende uitbreidingen voor Shovel Knight, King of Cards en de brawler Shovel Knight Showdown. King of Cards draait om de King Knight en moet volgens de ontwikkelaar groter worden dan alle andere games van de studio. Het spel bevat zelfs een digitale kaartgame genaamd Jaustus.

Showdown en King of Cards zijn gratis voor alle eigenaren van de Treasure Trove-bundel, maar ze kunnen ook apart worden aangeschaft. Een nieuwe fysieke versie van Treasure Trove, met daarin Shovel Knight, Shovel of Hope, Plague of Shadows, Spectre of Torment en bovenstaande uitbreidingen komt ergens in december uit op Switch, PlayStation 4 en - voor het eerst - op Xbox One.

Tot slot zijn er ook nieuwe amiibo-functies aangekondigd voor Shovel Knight op alle Nintendo-platforms. Alle games krijgen amiibo-ondersteuning door bestaande of aankomende Shovel Knight-amiibo in te scannen. Spelers kunnen nieuwe kleding voor personages ontgrendelen, al zijn deze wel geheel cosmetisch van aard. Ook ontgrendelen de amiibo nieuwe platformuitdagingen in de Challenge Mode.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Meer Shovel Knight is altijd goed! Heb die game geloof ik op 4 verschillende systemen gekocht en uitgespeeld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren