1. Yakuza-games zijn meer dan veertien miljoen keer verkocht

Yakuza-games zijn meer dan veertien miljoen keer verkocht

Niche focus op Japan zorgt voor toename in populariteit

Er zijn wereldwijd in totaal meer dan veertien miljoen exemplaren van Yakuza-games verkocht.

Dat heeft Sega aangekondigd tijdens het bekendmaken van zijn financiële jaarcijfers. In 2019 stond de teller nog op twaalf miljoen, en in 2019 op 11 miljoen.

Sega meldt dat de reeks nog altijd binnen een niche valt, maar dat de waardering voor Japanse cultuur een van de redenen is voor de stijgende populariteit van de franchise. De Yakuza-reeks zou volgens Sega "erg op prijs worden gesteld in het Westen".

Om de populariteit van Yakuza te blijven waarborgen of mogelijk zelfs te laten groeien, wil Sega de franchise op meerdere systemen en via meerdere services aanbieden. De pc wordt als een belangrijk onderdeel van deze strategie genoemd.

Yakuza verscheen oorspronkelijk in 2005 en was een geestelijke opvolger van de Shenmue-reeks. De eerste delen verschenen alleen op PlayStation-consoles, maar inmiddels verschijnen de spellen ook op pc en Xbox. Yakuza: Like a Dragon verscheen eerder deze maand in het Westen op PS4, Xbox One, Xbox Series X en pc. Het nieuwe deel in de reeks neemt de gameplay op de schop. Zo zijn gevechten nu turn-based.

Yakuza: Like A Dragon

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben al jaren verslingerd aan de Yakuza games… tot dat Like a Dragon kwam. Ik voel me als fan echt in de steek gelaten door de plotse move naar een turn based JRPG combat systeem. Dit is zo'n enorme 180 graden draai. Ik heb de game toch gekocht en geprobeerd, maar man wat stond de combat me tegen. Ik hoop echt dat dit een eenmalig uitstapje is geweest voor de serie.
 • @gusanito

  Ja ik hoor het van meer en andere zijn zo omgeslagen die vinden het fantastich. Heb er zelf ook geen problemen mee overigens, maar dat komt denk ik ook een beetje, omdat ik gek op turn based games ben

  Maar kan me voorstellen dat je het helemaal niks vind en juist dat andere zo goed beviel en die gameplay de serie altijd al had veel liever hebt.
 • Mooi
  Erg leuke serie en ook turn based bevalt mij de game erg goed.
 • Beste keuze ooit om over te gaan naar turn based, ik vond het altijd al een geweldige franchise maar van Like a Dragon geniet ik echt.

  Eerst dacht ik is het wel slim om het turn based te maken maar na dat ik het zelf speelde kon ik enkel concluderen dat de combinatie yakuza en turn based goud is.


  Hopelijk komen er nog een aantal turn based delen uit.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren