1. YouTube-app is eindelijk uit op Switch

YouTube-app is eindelijk uit op Switch

Gratis te downloaden via de eShop

Switch-gamers kunnen nu de YouTube-app binnenhalen op de hybride console.

De app kan gratis worden gedownload via de eShop op de Switch. De grootte van de app is 93,32 mb. Zoals op alle andere consoles, kunnen Switch-eigenaren met de app YouTube-video's kijken. De Switch-versie ondersteunt tevens het touchscreen van de console om op knoppen te drukken.

Gamers klaagden al geruime tijd over het gebrek van een YouTube-app en soortgelijke apps, zoals Netflix, op de Switch. De YouTube-app was wel op andere Nintendo-consoles, waaronder de Wii U, verkrijgbaar. Het is niet bekend waarom de app pas anderhalf jaar na de release van de Switch op het platform verscheen. Nintendo claimt regelmatig dat de Switch gericht is op games, maar het is niet duidelijk waarom dat betekent dat dergelijke apps niet of pas later op de console mogen verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het touchscreen lijkt me inderdaad wel relax om te gebruiken i.p.v. apart naar iedere letter toegaan met de controller. Verder ga ik hier weinig tot geen gebruik van maken, maar leuk en fijn voor de mensen die dit wel gaan doen. :-)

  Nu nog uitbreiden met andere services.
 • @Piet S.

  Goh, uitbreiden met andere services zie ik niet zitten (de youtube app had gerust weg mogen blijven). Nintendo Switch hoort zich te focussen op games en de ontwikkeling van games. Het proberen aanbieden van services als dit zorgt ervoor dat er meer tijd gestoken moet worden in het bieden van APIs voor dit doeleinde. (jaja, nintendo maakt de yt app niet zelf maar dat veranderd niks aan wat de gevolgen zijn van dergelijke apps voor een systeem met als core audience gamers (en game ontwikkelaars!)…)

  De Switch wordt geprezen als een ideaal indie platform, laten we dat ook zo houden en de development tools/… focussen op de ervaring voor deze ontwikkelaars zonder tijd te moeten stoppen in het eenvoudiger maken van apps als youtube, netflix, …

  Dat bedrijven als Google en Netflix hun tijd willen stoppen in het maken van apps voor de Switch is fijn, maar daar mag het wat mij betreft ook ophouden. Nintendo hoeft hier geen hand uit te steken om dit "aangenamer" te maken om te ontwikkelen.

  De Switch is gericht op games (en @Michel dat heeft wel degelijk directe implicaties tot het tegenhouden/delayen van apps als yt, netflix, …), wat een mooi gegeven is in een wereld waar elk device alles moet kunnen. Een mooie filosofie is dat het beter is om 1 iets goed te doen dan meerdere dingen slecht, al is dat 1 iets in dit geval ook al een groot concept (gaming). (persoonlijk vind ik de Switch een veel aangenamere ervaring dan xbox)

  TL;DR: Houdt de Switch een gaming device, niet elke app hoort thuis op elk apparaat, ookal is dat binnen de mogelijkheden van het systeem.
 • @capt-hb

  Ik ben het met je eens hoor en wat je zegt snijdt hout, alleen ziet (jammer genoeg) bijna niemand dat zo. Iedereen wil altijd alleen maar 'meer, meer, meer'.
  Ik wil ook 'meer', maar dan nog 'meer' exclusives! :-)
 • @Piet S.
  net alsof de ontwikkeling van een dergelijke app het uitbrengen van nieuwe games in gevaar brengt.

  Het moet een compleet apparaat worden, dus zijn dit soort apps gewoon nodig.

  kom op Nintendo, nu de netflix app nog!
 • @Soon.

  Schijnbaar gedeeltelijk wel dus, maar zoals je leest: Meningen verschillen:
  - @capt-hb wil het niet;
  - Ik ben neutraal;
  - Jij wil het wel.

  Ach ja… In mijn ogen is voor ieder wat wils toch het beste. :-)
 • @Piet S.
  Nee, het is gewoon een must anno 2018.

  is geen mening, is een keihard feit… Daarom issie er nu toch ook.
 • @Soon.

  Ik… denk niet dat je precies weet wat een 'feit' is, als je dit nu zo zegt…

  Ik snap echter wel wat je bedoelt en spreek het ook niet tegen.
 • @Soon.

  Het transformeren van een game device naar een meer generiek apparaat heeft wel degelijk invloed op de toekomst van de switch en ook voor de games.

  Een apparaat is compleet van zodra het zijn doel verwezenlijkt. Voor de Switch is dit games (dit is Nintendo's doel voor de Switch).

  Indien je zo graag dit soort apps op een apparaat had gehad, zijn er voldoende andere keuzes die alles aanbieden (inclusief games). Ik veronderstel dat je een switch aangeschaft hebt om er Nintendo games op te spelen, indien niet heb je een verkeerde keuze gemaakt.

  Er is geen nood aan devices die alles kunnen, er zijn er genoeg (en velen laten dan in meerdere opzichten te wensen over). Dedicated devices kunnen een betere ervaring leveren aan iedereen die er baat bij heeft (in het geval van de switch zijn dit dan game developers en gamers).
 • @capt-hb
  zoals al eerder aangegeven (bij een ander nieuwsbericht ergens vorige week) kan ik dan dus mijn iPad thuis laten als ik op reis ben, want alles zit in de Switch. Super handig…

  thuis zal ik YT niet op de switch gebruiken, want waarom zou ik als ik een groot scherm aan de muur heb hangen.

  Door de komst van YT (en wellicht later nog andere apps) word het niet op eens een generiek apparaat, de switch zal zich blijven onderscheiden door de games, dat is de kracht. Dat er dan wat apps voor ontwikkeld worden die niet zoveel met Nintendo en/of gamen te maken heeft zie ik als iets positiefs.
 • @capt-hb je geeft niet aan hoe standaard apps (als yt, nf, spotify) de switch in gevaar kan brengen.

  Fortnite is ook op de Switch speelbaar en is geen Nintendo game. Zie het s een gratis "app". Brengt dit ook de Switch in gevaar?
 • @Richh

  Is aangegeven in mijn eerste post. ;-)

  En neen, ik maakte alleen een onderscheid tussen apps (zijnde youtube, netflix, …) en games. (had idd gewoon games moeten staan en niet per se Nintendo games, al lijkt het me alsnog interessanter om een Switch te kopen voor de exclusieve games)
 • Geen idee hoeveel moeite het kost om zon app op een apparaat te krijgen. Mare na het gebeuren met de Vita waar de stekker van sommige apps na 1-2 jaar eruit werden getrokken, kan ik de keuze wel begrijpen om te wachten.
 • @ShadowhunterrX

  Ligt ook aan de overeenkomsten die tussen de verschillende partijen gesloten moeten worden. Daar gaat soms nogal veel tijd overheen.
 • Leuk voor de mensen die nog geen youtube kunnen kijken op hun tv en mobiel.

  Maar……..Volgens mij zijn dit soort apps tegenwoordig gewoon overbodig omdat iedere TV de app wel heeft en voor onderweg je ipad en mobiel.
 • @Newgamessuck

  Ik lees dat de meningen hier erg over verschillen. Zelf sta ik er neutraal in!
 • @Piet S.

  Ik lees vooral geklaag als zo een app ontbreekt, maar verder ken ik niemand die het gebruikt op hun PS, xbox of WiiU.
 • @Newgamessuckiik gebruik YouTube wel vaak op de ps4, en andere vrienden van mij ook. Is gewoon handig als je even geen games wilt spelen en de ps4 staat aan, dat je gwn wat clipjes checkt op YouTube.
 • @Newgamessuck dan moet je eens meer vrienden gaan maken, in plaats van de 2 in je kelder.
 • @Richh

  Die in mijn kelder zijn al overleden.
 • Youtube gebruik ik weinig, maar een Netflix app zou niet vervelend zijn voor onderweg. De Switch heeft toch groter scherm dan mijn mobiel, en het houdt ook fijner vast (of ik kan 'm makkelijker op een tafeltje zetten).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren