1. Donkey Kong 64-livestream levert meer dan 300.000 dollar op voor transgender jongeren

Donkey Kong 64-livestream levert meer dan 300.000 dollar op voor transgender jongeren

Meer dan 340.000 dollar opgehaald

In een livestream speelde YouTuber Hbonberguy Donkey Kong 64 volledig uit. Dit deed hij om geld op te halen voor een Britse liefdadigheidsinstelling dat zich inzet voor transgender jongeren.

Hbomberguy, die in het echt Harry Brewis heet, heeft afgelopen weekend bijna zestig uur in Donkey Kong 64 gestoken. De stream liep maandagochtend ten einde en er werd in totaal meer dan 340.000 dollar opgehaald.

Het geld gaat naar Mermaids UK, een liefdadigheidsinstelling waarmee transgender jongeren worden ondersteund. De stream was ook bedoeld als antwoord op recente kritiek op Mermaids UK, voornamelijk van Graham Linehan, de medebedenker van comedyserie The IT Crowd. Linehan zorgde er indirect voor dat een donatie van een half miljoen Britse Pond door de Nationale Loterij richting Mermaids UK teruggetrokken werd en maakte tevens diverse anti-trans opmerkingen op Twitter.

De stream was met het opgehaalde geld een groot succes. Tijdens de stream belden diverse bekende mensen via Discord in, waaronder Doom-bedenker John Romero, transgender muzikant Nat Puff en Fallout: New Vegas-regisseur Josh Sawyer. Ook de Amerikaanse congresvrouw Alexandria Ocasio-Cortez verscheen op de stream. Zij uitte niet alleen haar steun naar transgender mensen, maar claimde ook dat de Nintendo 64 "het beste systeem" is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • De Kong koppelen aan Transgenders? Ik zie de link niet.
 • @Richh
  Link zit dan ook in de Zelda games.
 • Ik zie een furry dus das bij mij al een red flag en waarschijnlijk politiek gekleurd. Dus ik heb een beetje gegoogled na deze Furry/marxist. Blijkt ook niet echt bepaald een schone jongen te zijn.

  https://www.neogaf.com/threads/youtuber-hbomberguy-dismisses-and-gaslights-an-employee.1450926/

  Mermaid UK heeft blijkbaar ook niet al te schone reputatie met het forceren naar een sex change bij de minst geringe twijfel. Op zich logisch want hun hebben er baat bij. Kan begrijpen dat de lotterij de donatie terug trekt. Hopelijk geven ze het aan een ander groep die transgenders helpt.

  Graham Linehan ligt onder vuur sinds dat er vorig jaar een aflevering van The IT crowd met transgenders was uitgezonden. Ik weet de inhoud niet dus geen mening. Alleen ja domme berichten in een slangenkuil wat twitter heet gooien, is niet zo slim.

  Zo te zien is deze zaak wat ingewikkelder dan alleen *bekend persoon laat indirect donatie terugtrekken*. Ik zie eerder een youtuber een wit voetje halen bij een groep boze mensen om zo een betere reputatie te krijgen. Helaas worden transgenders hier als aas gebruikt.
 • Waarom zorgde Linehan dat het geld indirect werd teruggetrokken? Het lijkt mij niet dat het geld zomaar wordt teruggetrokken door wat opmerkingen op Twitter.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren