1. YouTuber vindt dertig jaar oude Nintendo NES-game UWC

YouTuber vindt dertig jaar oude Nintendo NES-game UWC

Hij is van plan om de ROM ervan binnenkort te delen

Youtuber Archon 1981, ook wel bekend als Stephan Reese, heeft een dertig jaar oude game gevonden. Het worstelspel heet UWC en is ontwikkeld voor de Nintendo NES. Niemand kende de game, want hij is nooit uitgebracht.

Reese heeft de game gekocht van een voormalig medewerker van Nintendo. Het enige wat hij kon vertellen Reese was dat hij hem kreeg omdat hij een worstel-fan was. Voor zover Reese weet is dit de eerste keer dat de game ooit is opgedoken sinds te ontwikkeling. “De game werd ooit ontwikkeld door SETA en werd opgestuurd naar Amerika om te kijken wat zij ervan vonden”, zegt Reese. “Blijkbaar is er daarna iets gebeurd, want de game is nooit uitgekomen.”

Waarom de game niet is uitgebracht is volgens Reese wel te gokken. “SETA was een klein bedrijf, dus het kan zijn dat ze de rechten niet hadden om de game uit te brengen. Het kan ook zijn dat een andere ontwikkelaar, FCI, sneller was met het uitbrengen van de worstelgame WCW”, aldus hem.

UWC had desondanks wel leuk kunnen zijn. De game bevat in elk geval bekende worstelaars, zoals de Legion of Doom en Sting.

Reese is van plan om de rom wel te delen met iedereen. Hoe hij dit gaat doen weet hij nog niet, maar hij geeft aan dat hij dit zo snel mogelijk laat weten. Dus voor de mensen die interesse hebben in het uitproberen van deze game, dat is binnenkort waarschijnlijk mogelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

  • Leuk! Ik ben benieuwd wat hij precies gaat doen met die game.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren