1. Pokémon Let's Go! met oudere games vergeleken

Pokémon Let's Go! met oudere games vergeleken

Graphics waren toen beter

Twee YouTubers vergelijken Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee-beelden met gameplay van oudere games.

Pokémon Let's Go! speelt zich af op dezelfde plek als de allereerste Pokémon-games uit 1998: de Kanto-regio. GameXplain vond het daarom een puik plan om de beelden van de aankondigingstrailer van Let's Go te vergelijken met gameplay uit Pokémon Yellow.

De momenten waarop de speler een pokémon tegenkomt komt niet precies overeen, maar het is GameXplain aardig goed gelukt om de trailer na te spelen. Zo zien we zelfs dat de posities van npc's vrijwel hetzelfde zijn en wordt het duidelijk hoe het vangen van pokémon anders verloopt. Ook zien we dat spelers samen door de wereld kunnen lopen, wat nooit eerder mogelijk was.

De YouTuber MasterOfHyrule had een vergelijkbaar idee, maar dan met een de remake vanvan Pokémon Yellow. In 2004 kwam de remake uit die LeafGreen/FireRed heten. Deze versie is inmiddels al veertien jaar oud en MasterOfHyrule besloot ook maar even te kijken hoe Let's Go en FireRed te vergelijken. Hiervoor doet hij hetzelfde als GameXplain, maar slaat hij de gevechten over.

MasterOfHyrule licht vooral de vergelijking uit met het rondrijden. Voorheen gebruikten spelers namelijk fietsen om sneller door de map heen te komen. Nu kunnen spelers in Let's Go op pokémon zelf rijden. Ook is Lapras veel duidelijker in beeld gebracht.

Weet je nog niet alles over Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee? Onze redacteur Jacco Peek vertelt wat de nieuwe games van The Pokémon Company en Game Freak allemaal gaan brengen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

 • Kan niet wachten! Zwaar hyped!
 • Elke keer als ik de titel lees over deze nieuwe games, moet ik altijd denken aan rapper Sjors
 • @MythicZ

  Dankjewel nu krijg ik dat niet meer uit m'n hoofd. :( :D
 • Zie ik dit nou goed, zijn de wild Pokémon gewoon zichtbaar in de overworld? Ik weet niet wat ik daarvan moet vinden:p zijn shinies dan ook in de overworld shiny? Of dat weer niet
 • @blue_blade_3
  YES! Niet meer iedere stap een irritante Pidgey/Zubat encounter (Max Repels ftw)!
  Dit is VEEL beter in mijn ogen!

  En of een Pok shiny is, zie je hoogstwaarschijnlijk pas als je daadwerkelijk tegen ‘m aanloopt.
 • @Piet S.
  Dat is inderdaad wel beter met niet telkens een zubat tegen komen. Ik ben benieuwd met de shinies. Zou het raar vinden om een grijze graveler tegen te komen en dan ineens een goude voor me te hebben. Maargoed kleine dingetjes natuurlijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren