1. 'Te veel ideeën voor dlc' leveren Zelda: Breath Of The Wild 2 op

'Te veel ideeën voor dlc' leveren Zelda: Breath Of The Wild 2 op

Grezzo ontwikkelt de Link's Awakening-remake

Nintendo besloot deels om aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 te werken omdat er zoveel ideeën waren voor dlc in het origineel.

Dat blijkt uit een interview van Kotaku met producent Eiji Aonuma. Volgens hem waren er zoveel ideeën voor dlc in Breath of the Wild dat het ontwikkelteam het beter vond om "opnieuw te beginnen" met een vervolg. Dit is overigens ook hoe de ontwikkeling van een vervolg op Super Mario Galaxy is ontstaan.

Aonuma laat verder weten dat zijn team zich volledig op Breath of the Wild 2 richt, terwijl Grezzo - bekend van de 3DS-versies van Zelda: Ocarina of Time en Majora's Mask - de remake van Link's Awakening ontwikkelt. Mocht de nieuwe Chamber Dungeon-modus in dat spel, waarmee spelers de indeling van een kerker kunnen bepalen, succesvol zijn, dan zal Aonuma in de toekomst een 'Zelda Maker' overwegen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 voor Switch heeft nog geen releasedatum. Hieronder is de eerste - en enige - trailer te zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Dan begin ook maar vast aan BotW3! :P
 • @Piet S.

  Hoop wel dat het een even grote of zelf nog grotere gamewereld gaat worden als deel 1. Gisteren nog even door Hyrule gewandeld, het blijft een feest! Echt geen een andere gamefranchise komt ook maar in de buurt van de magie van de Zelda games. En een coop zou helemaal geweldig zijn! Kunnen we samen spelen Piet!
 • @Monojaxx

  De wereld is inderdaad fantastisch!

  En dat zou top zijn ja, haha! Alleen zie ik dat niet zo snel gebeuren, eerlijk gezegd.. :P
 • @Monojaxx

  Idd het is echt een geweldige wereld. Heb ook regelmatig zin om het eventjes te spelen.

  Heb zin in t nieuwe deel iig
 • Ik hoop echt dat dit de 2020 titel wordt die naast scarlet en ps5 uitkomt.

  2020 holiday season wordt bloedje duur voor mij :(.

  2019 H2 is ook al bloed duur. Helemal als die revisie ook uit komt.
 • @Newgamessuck

  Je HOEFT niet alles te kopen he.. :P
 • @Piet S.

  Kan er niks aan doen. Ook de Zelda LA limited besteld terwijl ik 60 euro eigenlijk al teveel vind voor een remake van een game boy game.

  Die Nintendo magic gaat niet weg :(. Mijn geld wel.

  Dat ontwerp is (mischien) gelekt van die switch mini….Als die leak real is….Damn, misschien haal ik er wel 2 dan.
 • @Newgamessuck

  Hahah, gelukkig heb ik dat alleen met fysieke games en Zelda gerelateerde zaken.

  Het liefste koop ik al m'n games fysieke an alles wat met Zelda games te maken heeft wil ik in de beste/duurste uitvoering hebben, dus ik heb de LE van Link's Awakening ook al gepre-ordered! :P

  Het nut van een Switch Mini of van een Switch Pro (die niet aanzienlijk beter is), zie ik dan ook niet echt.
 • @Piet S.

  Ik ben zelf meer een handheld gamer. Denk dat dat met de mini beter gaat dat huidige model. Ook heb ik 3 jonge kids. Die laat ik liever met een mini in case spelen dan de best fragiele og switch.

  Ik heb nu denk ik wel een nadeel gevonden van mijn digitale games. Ik heb een hoop games op een account gekocht die ik share met een maat van me. Dus dat account is al op 2 consoles. Ook 3 kan denk ik niet???

  De pro……Die hoeft voor mij niet, maar wie weet zit er een nieuwe functionaliteit in die mij over de streep trekt die ook te halen.
 • Ik moet toegeven dat ik bij de presentatie ook dacht dat het om DLC ging. Het was overduidelijk dat de zelfde engine en omgeving werd gebruikt.
  Niet dat dat een minpunt is, wat deze zijn fantastisch!
 • @Gaaiz

  Meer mensen dachten dat inderdaad, maar Nintendo had al aangegeven dat ze geen BotW DLC meer uit zouden brengen, dus ik dacht al meteen: 'HEEE!! SEQUEL!!!', haha! :P
 • @Piet S.
  Hehe ja ik dacht ook dat het om DLC ging, terwijl ik BotW op de Wii U heb gespeeld. Dus ik had al kleine paniekaanvalletjes omdat ik dacht "ze gaan dit nooit nog voor de Wii U uitbrengen, dus nu kan ik m'n save file niet gebruiken om het te spelen."

  Bleek het opeens een sequel te zijn. Perfect. 8-)
 • @Snuivert

  Hahah, ff een shock! :P
 • @Snuivert

  Dat zou inderdaad wel kut zijn geweest. Ik heb namelijk ook de Wii U-versie.

  Ik weet niet of ik voor DLC ook nog de switch-versie zou kopen.
 • @Luigi1985

  Heb de Wii u versie ook uitgespeeld (niet mijn beste Zelda ervaring ooit), dus ik hoop echt wel dat deel 2 wat peer variatie zal hebben qua bossfights etc. Geef me dat OOT gevoel terug aub.
 • @CyberFl

  Dat zijn wel mijn verwachtingen van dit nieuwe deel. Ze hebben met botw veel geexperimenteerd. Veel dingen zijn vol lof ontvangen en andere dingen is veel over geklaagd. Ik denk dat ze met het 2de deel het beste van both geven.

  Dus de open world, vrijheid van botw. Maar nu met dungeons zoals oudere zelda's en muziek. Ik ben heel erg benieuwd. Hoop ook op voorwerpen in dungeons die ervoor zorgen dat je nieuwe gebieden kunt betreden en dat niet alles gelijk zo open is….

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren