1. Zelda: Breath of the Wild wint GDC-award

Zelda: Breath of the Wild wint GDC-award

Meest recente Zelda is game van het jaar

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de beste game van het jaar volgens de GDC Awards, die gisteren werden uitgereikt.

De Game Developer Conference (GDC) Choice Awards worden elk jaar tijdens de GDC gehouden en richten zich op de meningen van mensen uit de game-industrie zelf.

The Legend of Zelda won de award voor beste game van het jaar, maar ook de awards voor beste audio en beste design. Cuphead sleepte twee awards in de wacht voor beste visuele art en beste debuut. De publieksprijs ging naar Nier: Automata.

De beste mobiele game was Gorogoa, dat ook de award voor innovatie won. Horizon: Zero Dawn won de award voor innovatie, terwijl What Remains of Edith Finch geprezen werd om het narratief. Superhot tot slot won de award voor beste vr-game.

"Zelda: Breath of the Wild heeft echt heel veel game van het jaar-awards binnen weten te halen. Het komt zelden voor dat men het zo unaniem eens is over het beste spel van het jaar, maar de nieuwe Zelda is het gelukt. Toch vind ik het ergens jammer dat er daardoor iets minder aandacht is voor enkele andere ongelooflijke toppers van vorig jaar, waaronder het Nederlandse Horizon: Zero Dawn en Super Mario Odyssey." - Michel Musters

Zelda

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Velen zullen het raar vinden dat BotW de zoveelste audio award binnensleept. Ik vind de muziek en hoe alle audio wordt toegepast juist erg verfrissend bedacht.
 • @Ramirez-1
  Eens!
  Al kan ik wel begrijpen dat (echte) Zelda fans de bekende/herkenbare Zelda deuntjes "missen". :)
 • @Piet S.

  Sound was verfrissend, maar…………Ik miste wel die Zelda muziek.
  Van mij mogen ze volgende zelda mixen. Sommige gebieden zoals botw en sommige gebieden goede Zelda deuntjes.
 • @Newgamessuck
  Goed idee! :)
 • @Piet S.
  Zeker een goed idee. Zelf zou ik de dungeons volgooien met toffe muziek (en natuurlijk de eindbattles). Open vlaktes wat stiller houden heeft zeker een effect.

  Voor mezelf zou ik gewoon overal muziek willen hebben, want als ik na denk over alle Zelda games die ik heb gespeeld, dan denk ik het eerst aan de games met geweldige muziek.
 • @blue_blade_3
  'Zelf zou ik de dungeons volgooien met toffe muziek (en natuurlijk de eindbattles). Open vlaktes wat stiller houden heeft zeker een effect.'

  ^ Hier kan ik me wel in vinden, want ook de open vlaktes in BotW waren/zijn naar mijn inziens sfeervol. :)

  Of een optie, zodat de speler zelf kan beslissen.. Dat zou helemaal mooi zijn!
 • @Ramirez-1 verfrissend maar saai inderdaad. Oude zelda soundtracks terug bij de volgende Zelda graag.
 • Ik kan niet wachten op de volgende Zelda game! :D

  Cuphead verdient inderdaad ook veel lof. Wat een top game is dat!
  Samen met Mario+Rabbids mijn leukste game verrassing van vorig jaar.
 • Ik vond de game als doorgewinterde zelda verslaafde eerlijk gezegd zeer tegenvallen.
 • Ben er nog steeds mee bezig, nu weer ff wat minder, maar is een toppert idd!
 • Zeker een zeer noemenswaardige game! Je wordt echt meegezogen in de prachtige betoverende wereld, en dat doen maar weinig games. Helemaal perfect(maar welke game is dat wel!) vind ik de game niet. Open wereld en vooral de enorme grootte van die wereld is zeker een pluspunt voor mij. Alleen had ik liever enorme dungeons gehad met toffe diverse eindbazen zoals die in voorgaande Zeldas te zien waren. Die Divine beasts waren mij te klein en de eindbazen te repeterend. De shrines waren met teveel en steeds hetzelfde design. Ik miste echt de dungeons met ieder een eigen sfeer en design. Verder voor mij de mooiste game van 2017!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren