1. Luigi's Mansion 3 en Zelda: Link's Awakening op E3 speelbaar

Luigi's Mansion 3 en Zelda: Link's Awakening op E3 speelbaar

Nintendo geeft details over aanwezigheid op beurs

Nintendo heeft verduidelijkt wat men allemaal op E3 gaat doen. Zo zijn de Switch-titels Zelda: Link's Awakening en Luigi's Mansion 3 speelbaar op de beurs.

Ook Pokémon Sword en Shield en Marvel Ultimate Alliance 3 zijn speelbaar op E3. Nintendo meldt daarnaast dat er nog meer games zijn. Hoewel niet zeker is om welke titels het gaat, zouden spellen als Animal Crossing en Astral Chain daar ook onder kunnen vallen.

Het bedrijf toont aanstaande dinsdag om 18:00 uur Nederlandse tijd een Direct-uitzending. Nintendo benadrukt dat deze om Switch-software draait. Daarna volgt meteen de eerste dag van de Treehouse-stream, waarin diverse games worden uitgelicht. Woensdag en donderdag wordt deze stream ook gehouden, vanaf 18:00 uur. Donderdag draait daarbij geheel om indiegames.

Tot slot houdt Nintendo vanaf aanstaande zaterdagavond 20:00 uur diverse toernooien en zendt het deze live uit. Zo moeten spelers moeilijke levels uit Super Mario Maker 2 tegen elkaar spelen, wordt de Splatoon 2 World Championship 2019 gehouden en nemen kampioenen het tegen elkaar op in Super Smash Bros. Ultimate.

Nintendo houdt van 11 tot 18 juni ook een speciale uitverkoop op de eShop van Switch en 3DS. Om welke games het gaat is nog niet duidelijk.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ik kan echt niet wachten op Link's Awakening! <3

  Verder hoop ik echt dat er nog iets nieuws aangekondigd wordt qua games, aangezien er nog zoveel titels uit moeten komen. De exclusives vliegen je zowat om de oren.
 • @Piet S. Ik wil ook heel graag meer zien van Link's Awakening. Ben heel benieuwd of en wat er extra wordt toegevoegd. De artstyle is in ieder geval helemaal mijn ding.
 • @Jorn6810

  Ik verwacht wel dat er wel wat extra's toegevoegd zullen worden t.o.v. de originele game(s). Verder krijgen we tijdens en na de E3 sowieso meer beelden van de game te zien, aangezien de game speelbaar is op de E3 en Nintendo hoogstwaarschijnlijk een release datum aan gaat kondigen tijdens hun presentatie (dit gebeurt (bijna) altijd i.s.m. een trailer o.i.d.).

  Ik vind de artstyle ook echt vet! Fris en vernieuwend! :D
 • @Jorn6810

  Ik hoop ook heel erg op veel extra toevoegingen. Ik vind zelfs 60 euro te duur (maar koop hem anyway :)) voor de game als het niet wat extra's heeft ten opzichte van het origineel.

  Ik hoop dat alttp er gewoon bij zit in deze stijl of een hele nieuwe quest met nieuwe dungeons enzo.
 • @Newgamessuck

  Dat ALttP verhaal kun je vergeten, want anders hadden ze daar allang reclame voor gemaakt.
  Wel verwacht ik inderdaad toevoegingen m.b.t. LA.
 • @Newgamessuck Haha mocht ALTTP erbij zitten dan koop ik er gelijk 20. Mijn favoriete Zelda game aller tijden! Al zie ik dat inderdaad niet gebeuren. Hoop dat er gewoon een stuk verhaal met extra dungeons en wapens bijkomen.

  Wat het ook wordt, ik koop hem sowieso :)
 • Ik vind het zo tegenvallen bij Nintendo. Mijn Switch staat al een half jaar te verstoffen. Waar zijn alle grote games? Ok, Links Awakening is een leuk tussendoortje, maar geen kaliber BOTW. Luigi's Mansion ook wel leuk, maar geen volwaardige 3D Mario game. Verder is er toch weinig wat mij kan bekoren. Jammer. Mis de N64 en Cube tijd. Toen kwamen er aan de lopende band toffe games uit.
 • @Monojaxx

  Puur een kwestie van smaak. Sommig mensen zweren bv. Super Mario Maker 2.

  Er komen ieder jaar minstens 2 grote klappers uit:
  - 2017: Breath of the Wild & Super Mario Odyssey
  - 2018: Pokemon: Let's Go & Smash
  - 2019: Pokemon Sword/Shield, Fire Emblem, Animal Crossing, Super Mario Maker 2, Astral Chain, etc.

  En daarnaast komen er altijd nog een hoop andere exclusives uit.

  Misschien je horizon iets verbreden? (Niet lullig/bijdehand bedoeld.)
 • @Piet S. ligt eraan wat je een grote klapper vindt. Mijn mening is anders, bijvoorbeeld omdat de doelgroep anders is en het aantal gebruikte resources veel minder is.

  Lets Go nee
  Fire emblem nee
  Mario Maker nee
  Astral Chain nee
  botw twijfel, omdat deze ook op de WiiU was. Zeker wel een klapper vanuit Nintendo als geheel

  Luigis mension ja
  Shield en Sword ja

  Over het algemeen vind ik het aantal games voor de Switch dit eerste halfjaar slecht en snap Mo helemaal.
 • @Richh

  'Grote klappers' als in: publiekslievelingen en money makers. Daarop heb ik mijn lijstje gebaseerd (op een aantal games voor 2019 na) en volgens mij zit ik toch aardig in de buurt.

  Ik vind ook niet alle games die wel (erg) populair zijn bij anderen, zoals bv. SMM2, klappers. Mijn eigen mening laat ik hier echter buiten beschouwing.

  Al met al kan niemand er onderuit dat Nintendo met een hele bult exclusives komt, die allemaal een ander publiek aantrekken. Alleen al voor nu staan de volgende games nog op de planning:
  - Pokemon Sword/Shield
  - Link's Awakening
  - Cadence of Hyrule
  - Luigi's Mansion 3
  - Animal Crossing
  - Fire Emblem: Three Houses
  - Daemon X Machina
  - Bayonetta 3
  - Metroid Prime 4
  - Yo-Kai Watch 4
  - Town
  - Super Mario Maker 2
  - Astral Chain
  - Marvel Ultimate Alliance 3
  –> En waarschijnlijk vergeet ik nog wel iets

  Als daar niks voor je tussenzit… Dan weet ik het ook niet meer hoor, haha…
  Al met al, wat ik al zei: Puur een kwestie van smaak.

  Doordat er nog zoveel games op de planning staan, ben ik wel benieuwd of Nintendo nog met nieuwe aankondigingen komt op de E3. Geheel logisch, maar wel teleurstellend, als dat niet zo is (in mijn ogen).


  P.S. Verder is het compleet logisch dat er niet ieder jaar games als BotW of SMO uitkomen. Dat kost wel zo ontzettend veel resources. Onmogelijk gewoon. Als je dat echt verwacht moet je je verwachtingspatroon toch echt even grondig aanpassen.
 • @Piet S. daar zit zeker wat tussen, alleen qua verspreiding had het beter gekund. Er komt minimaal 1 nieuwe aankondiging, dat kan ik al verklappen.

  Onze mening verschilt dus niet veel (OP DIT GEBIED, haha ;)). Ieder jaar games in die groote, is moeilijk ja. Maar vergeet niet dat de mensen die werken aan DS games, heel makkelijk ook aan Switch games kunnen werken. Nintendo heeft de resources, maar maakt hier te langzaam gebruik van. Het kan alleen beter worden, dat dan weer wel.
 • @Richh

  Ja, meestal aan het einde van een Direct:
  'This is all the time we have for today… But before we go… WE HAVE ONE MORE SURPRISE SHDUIShDUBSDNSHJDjAMDKSJpD!!!!! Hahah!

  Hmmm… Ik zie qua resources gebruik/inzet in ieder geval een gestaag stijgende lijn. Alle mankracht zit sinds kort op de Switch, dus ik ben benieuwd wat we nog allemaal te zien en horen krijgen! :D
 • @Piet S.

  Ik mis gewoon de grote IP's van Nintendo: StarFox, Metroid, Zelda, Mario, Donkey Kong. Ik verder niets met indiegames. Pokémon, Mario Maker is het voor mij niet.

  Gelukkig heb ik ook nog een PS4pro staan. Daar is altijd wat op te doen. Ik denk dat je zelf als oude rot ook wel kan beamen dat er in de tijd van de SNES, N64, en Cube veel meer variatie was. Toffe remakes van RE, StarWars, de geweldige Zelda titels. Dat mis ik gewoon. Blijf Nintendo verder altijd trouw, daar niet voor.
 • @Monojaxx

  Metroid Prime 4 is in ontwikkeling, Breath of the Wild is pas 2 jaar oud en we weten al dat de nieuwe Zelda 3D game in ontwikkeling is (en tussendoor komen ook nog andere Zelda games uit), Super Mario Odyssey is pas 1,5 jaar geleden uitgekomen en ondertussen komen er talloze games met Mario in de hoofdrol uit, Donkey Kong Country: Tropical Freeze voor de Switch is pas net iets meer dan een jaar geleden uitgekomen (een 3e deel in de Returns reeks komt ook vast nog wel) en in het laatste jaar van de Wii U is er nog een Star Fox game uitgekomen + je kunt Starlink Battle for Atlas - Star Fox spelen op de switch (en die game is ook pas iets meer dan een half jaar oud).

  Het is onrealistisch om te denken dat het voor Nintendo mogelijk is om ieder jaar een nieuwe 3D Zelda game, een nieuwe 3D Mario game, een nieuwe DKC game, een nieuwe Metroid game, etc. uit te brengen. Dat kan gewoonweg niet.

  Ik ben inderdaad een oude Nintendo rot, maar ik kan het helaas niet met je eens zijn. Je vergelijkt de game library van de Switch van net iets meer dan 2 jaar oud, met game libraries van de SNES, N64, & GC die +/- 5 jaar oud zijn.
  Daarnaast heeft de Switch een vette Zelda titel, een vette Mario titel, etc. Ook zijn er volgens mij nog nooit zoveel exclusives tegelijkertijd in ontwikkeling geweest voor een console.

  Ik denk dat je een beetje beïnvloed bent door nostalgie. Niet dat dat erg is, want ik heb daar zelf soms ook wel eens "last" van… :P

  Ik val je hiermee btw niet aan ofzo hoor! Ik wil je alleen laten begrijpen waarom ik het heel anders zie dan jij en waarom ik het dus niet met je eens kan zijn (we hoeven het ook niet altijd met elkaar eens te zijn, daar niet van!). :D
  En al zou je je PS4 een leukere/betere console vinden dan je Switch, dat mag natuurlijk allemaal! Daar is niets mis mee!
 • @Monojaxx Wel een beetje mee eens, ik heb alleen Pokemon Lets go, Zelda Botw, en Mario Odyssey gespeeld op de Switch. Ik ben aan het wachten op Luigi's Mansion, Links Awakening en Pokemon Sword. Dat zijn toch wel 3 dikke games in mijn ogen.
  Voor mij prima aangezien de Switch toch een beetje een console voor erbij is voor mij.
 • @Robskeee

  Pokémon heb ik echt niets mee, maar de andere games zal ik zeker aanschaffen. Verder valt er voor mij ook niet veel meer aan te schaffen. Misschien 2 jaar later als Metroid Prime 4 eens een keer verschijnt.
 • @Robskeee

  Ik herken wat je zegt. Ik had ook een switch aangeschaft, maar inmiddels weer verkocht. De games van Nintendo ademen kwaliteit, dat deden ze vroeger en dat doen ze nu weer bij de switch. Maar ondanks dat weten ze me niet te boeien, (en toch probeer ik het iedere generatie weer :))zoals games van de ps4 dat wel weten te doen. Hoe het kan, geen idee, smaak zullen we maar zeggen.

  Ik had gehoopt op veel third party ondersteuning, het is er wel, maar niet veel en niet het soort games waar ik op zit te wachten.

  Dit is toch een beetje wat het bij elke Nintendo generatie is. Maar goed als je houdt van de Nintendo games, dan zorgt Nintendo goed voor je, zeker bij de switch.
 • @Monojaxx

  N64 en cube hadden echt niet zoveel top games als de switch nu. Je nostalgie romantiseert die tijd een beetje. Wat je je herinnert is over de hele console lifetime van die consoles.

  Ik zie het juist totaal omgekeerd als jij. Heb iedere Nintendo console in bezit gehad en de switch heb ik meer fun dan met welke Nintendo console dan ook.

  Dit jaar alleen al krijg je een pokemon game, mario maker 2, luigi's mansion, een 2d zelda game, een animal crossing. een fire emblem…..Hell, dat allemaal in een half jaar tijd.

  Release year krijg je oddessey, mario kart 8, splatoon2 en botw..Vorig jaar smash.

  Ik geef toe dat ik qua Nintendo titels vorig jaar en eerte helft van dit jaar nogal droog vond. Maar eerste jaar en 2de helft van dit jaar zijn weer bomvol.


  En verder, wat ik noem zijn alleen maar de 1st party Nintendo games. Exclusives. Verder stikt het van de goede indie games en zie je steeds meer 3rd parties games maken voor de switch.

  Ik heb zelfs mijn ps4 weggedaan omdat ik die niet meer nodig vindt als 2de console………ok maar kijk wel uit naar de nieuwe xbox :p
 • @Newgamessuck

  Precies!

  En verder zeuren mensen wel over Nintendo als er een half jaartje iets minder (dus niet eens niets) uitkomt. Als dit bij Sony gebeurt, dan hoor je niemand klagen en dat terwijl Nintendo VERUIT de meeste exclusives uitbrengt.
  MS wordt zo'n beetje constant belaagd onder kritieke rondom exclusives (wat gedeeltelijk ook terecht is).
 • @Piet S.

  De PS4 heeft zijn memorabele exclusives al gehad, op Death Stranding, Ghost of Tsushima, Dreams en The Last of Us 2 na. De PS4 is dan ook op zijn einde, terwijl de Switch een beetje in het midden van haar levensduur zit.
  Die vergelijking gaat wat mij betreft dus niet op.

  Bovendien is de helft van het lijstje dat je hierboven opsomde niet interessant voor mij, maar dat is natuurlijk gewoonweg smaak.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren