1. Zes nieuwe FIFA-games in de maak voor mobiele apparaten

Zes nieuwe FIFA-games in de maak voor mobiele apparaten

Zes!

Er zijn zes nieuwe FIFA-games in de maak bij uitgever Electronic Arts voor mobiele apparaten. Dat zei CEO Andrew Wilson in een gesprek met investeerders.

Het gaat om zes nieuwe games gebaseerd op de voetballicentie, in verschillende genres en gericht op verschillende markten. Welke games het precies om gaat, is niet bekendgemaakt.

Volgens Wilson gaat het om een hernieuwde strategie van EA om de mobiele markt te veroveren. Die strategie is ingezet na de terugkeer van Jeff Karp, die EA in 2011 verliet om bij een aantal grote mobiele uitgevers te werken, zoals Zynga Big Fish Games. Sinds juni werkt hij als senior vice-president van mobiele games bij EA.

"Hij heeft een geweldig netwerk in de mobiele markt", zegt Wilson over Karp. "Er zijn veel geweldige ontwikkelaars die veel ervaring en expertise hebben, maar ze hebben niet de IP om games rond te bouwen of de marketingkracht om genoeg te veroveren in de steeds competitievere markt."

FIFA is overigens al langere tijd als mobiele game beschikbaar. Ook is de game FIFA Online uitgebracht in Aziatische landen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren