1. Zes voorspellingen voor de Nintendo Direct

Zes voorspellingen voor de Nintendo Direct

EEN REMASTER VAN SUPER MARIO SUNSHINE?

We voelden het aan ons water: er komt een nieuwe Nintendo Direct aan. En jawel: gisteren kondigde Nintendo de inmiddels gebruikelijke septemberpresentatie aan met een focus op “Switch-games die in 2019 worden uitgebracht”. Omdat een aantal geruchten wijzen op wat we kunnen verwachten, en omdat speculeren over Directs oneindig leuk blijft, zetten we hieronder een aantal voorspellingen op een rij.

Allereerst nog even de belangrijkste feiten. De Nintendo Direct vindt vannacht om 00:00 uur Nederlandse tijd plaats en duurt volgens Nintendo zo’n veertig minuten. Naast Luigi’s Mansion 3 wordt opvallend genoeg ook Pokémon Sword en Shield expliciet genoemd, waar The Pokémon Company normaal gesproken een eigen Direct organiseert. Zoals gezegd moet de Direct zich verder bovenal op Switch-games die dit jaar verschijnen richten, maar hier houdt het bedrijf zich vrijwel nooit aan. Prima voor ons, want dan hebben we extra reden om lekker te speculeren.

Nintendo Direct

Banjo-Kazooie worden toegevoegd aan Smash

Het zou ons niets verbazen als Rare-helden Banjo en Kazooie ‘nu’ beschikbaar zijn in Super Smash Bros. Ultimate. Nou ja, vlak na de presentatie dan. Nintendo heeft namelijk de neiging Smash-personages in de ene Direct aan te kondigen en tijdens een volgende bekend te maken dat ze direct of zeer spoedig aan de game worden toegevoegd. De laatste keer gebeurde dit tijdens een speciale, geïmproviseerde presentatie van bedenker Masahiro Sakurai en werd Hero uit Dragon Quest toegevoegd.

Een andere reden om aan te nemen dat het volgende dlc-personage snel naar Ultimate komt, is de poster die recent opdook in Japanse winkels. Daarop zijn Banjo-Kazooie te zien, met de mededeling dat het reclamemateriaal op 15 september weer moet worden verwijderd. Aangezien Hero hetzelfde traject doorliep, kan het haast niet anders dat het duo deze week speelbaar wordt in de populaire vechtgame.

Banjo en Kazooie

SNES-games komen naar Nintendo Switch Online

Tot op heden is de digitale bibliotheek aan Nintendo Entertainment System-games voor Nintendo Switch Online-abonnees een leuke extra, maar het echte wachten is op andere platformen. Een tijd geleden doken hints naar SNES-games op in de broncode van de applicatie en recent legde Nintendo het handelsmerk vast voor een controller met een wel heel erg bekende vorm . Dit wijst er volgens ons op dat klassiekers als A Link tot he Past en Super Metroid eindelijk speelbaar worden op de Switch. Het zou een perfecte timing zijn, zo vlak voor de release van de Switch Lite en de feestdagen, om nog maar te zwijgen over het feit dat Switch Online-abonnees van het eerste uur zeer binnenkort hun jaarabonnement moeten verlengen. En als Nintendo dan toch bezig is, mogen Game Boy-games ook aan de dienst worden toegevoegd.

SNES Classic Mini

Pokémon Sword en Shield krijgen een speelbare demo

Wat gaan ze in hemelsnaam aankondigen voor Pokémon Sword en Shield? Het feit dat er geen aparte Pokémon Direct wordt gehouden, betekent wellicht dat het nieuws weinig boeiends inhoudt. Aan de andere kant wordt de game aangehaald in de aankondiging van de Direct, waardoor we vermoeden dat er een substantiële aankondiging wordt gedaan. Onze gedachte gaat uit naar een speelbare demo, die voor de 3DS-games ook werd uitgebracht. Gewoon een kleine kennismaking met de Galar-regio en de starters om spelers een voorproefje van de games te geven. Een hoop fans zijn namelijk sceptisch over Sword en Shield vanwege het gebrek aan de National Dex en de graphics, maar wellicht kan Game Freak deze groep overtuigen met een spetterende demo (en een exclusieve pokémon graag).

Pokemon Sword Shield

Bayonetta 3 toont een teken van leven

Nu PlatinumGames Astral Chain heeft afgeleverd – een fantastische game overigens - is er weer ruimte voor Bayonetta 3. Althans, we hopen dat Astral Chain de reden was dat het zo stil blijft rondom de game. Tijdens E3 2019 verzekerde studiohoofd Atushi Inaba ons gelukkig dat de stilte niet betekent dat het slecht gaat met de game, dus wordt het tijd om dat te bewijzen. We hebben hoge verwachtingen van het volgende avontuur van de heks, zeker nu de studio steeds meer experimenteert met verschillende genres en grotere spelwerelden. Wellicht wordt vanavond wel aangekondigd dat Bayonetta 3 een openwereld actie-rpg is.

Bayonetta

Metroid Prime Trilogy

Het najaar zit ramvol, maar we hebben nog amper een idee van wat 2020 ons brengt. Eén van de games waar we al tijden geruchten over horen is Metroid Prime Trilogie. De verzameling zou al een tijd klaarliggen, maar wegens het uitstel van Prime 4 in de ijskast zijn gestopt, wachtend op een geschikter moment. Dat moment is aangebroken, vinden wij. Niet omdat het vierde deel al bijna verschijnt, maar omdat het alweer twee jaar geleden is sinds de vorige Metroid. Dat was nota bene een remake op de 3DS, die we overigens ook graag zouden zien op de Switch – al zou een compleet nieuwe 2D Metroid natuurlijk ook meer dan welkom zijn. Hoe dan ook, we voorspellen dat er vannacht meer wordt aangekondigd rondom de Metroid-franchise.

Super Mario Sunshine HD

Deze zag je wellicht wel aankomen. Nintendo-fans zijn al dagen in rep en roer vanwege een vrij willekeurige Tweet waarop Mario wordt afgebeeld in een zomerse outfit met de tekst: "No matter where your summer odyssey took you, we hope it was filled with sunshine!" Ook Gamescom-streams, waarbij zonder reden een Mario-amiibo te zien was naast zomers fruit, zijn volgens sommigen reden dat er iets omtrent Super Mario Sunshine wordt aangekondigd. Is het Super Mario Odyssey 2 inclusief een bezoekje Delfino Island? Dat is zeker mogelijk, maar wel wat vroeg. Bovendien zijn alle ogen gericht op Switch-games als Pokémon, Luigi’s Mansion 3 en Zelda: Link’s Awakening en lijkt een dergelijke aankondiging op een later tijdstip veel logischer. Wij voorspellen daarom dat er een HD-remaster van Super Mario Sunshine verschijnt, ergens beginvolgend jaar.

Super Mario Sunshine

Dit zijn onze voorspellingen voor de Nintendo Direct van vannacht. Wat voorspel jij? Laat het weten in de reacties en schakel om 00:00 uur in om het live te volgen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Liever Super Mario Sunshine 2, maar met een remake/remaster ben ik ook blij hoor! Het zou ook nog eens zo kunnen zijn dat er een Ilse Delphino DLC voor SMO aangekondigd wordt! :)
 • Overwatch.

  Ik denk dat ik die game dan opnieuw moeten kopen. Het jammere van de Switch is af en toe dat ik heel veel games al op de PC heb en ik ze graag opnieuw op de Switch zou spelen, maar dat ze dan gelijk 30-40 euro zijn, als het niet 50-60 euro is.
 • Aan bovenstaande lijstje voeg ik toe:

  Halo –> Deze komt gewoon op de switch. Ik ben ervan overtuigd. anders een andere grote Microsoft game.
  3ds games –> niet perse bestaande games maar games die het 3ds volk waardeert en gewend is. De Switch lite komt eraan en ze moeten het 3ds publiek overtuigen deze te kopen.
  SNK character is Smash –> is al soort van geleaked.
  Overwacht –> Is al soort van geleaked.
  WiiU port –> Pikmin 3 of Mario 3d world
  Switch lite limited edition –> Ja die haal ik :P.
  Behalve snes games een andere NSO exclusive titel –> NSO moet gepushed worden.
  Nieuwe Monster Hunter Switch only.
 • Hopelijk niet te veel over remakes/remasters of DLC. Ik wil gewoon nieuwe games zien!
 • @blue_blade_3

  Nog meer? :P
 • @Piet S.
  Dat zou je bij de switch ook over remakes kunnen zeggen ;p
 • @blue_blade_3

  Je doelt op ports en multi platform games (die later uitgegeven zijn) neem ik aan? ;P

  Maar inderdaad: De keuze is reuze, haha!
 • @Piet S.
  Ports, remakes en remasters zijn in mijn ogen allemaal hetzelfde.
 • @blue_blade_3

  Dat dacht ik al ja! :P
 • @Piet S.
  Allemaal oude meuk dat ik al gespeeld heb haha
 • @blue_blade_3

  'Oud' wel, maar 'meuk'? ;P
 • @Piet S.
  Meuk is voor mij een neutraal verzamelwoord ;)
 • @blue_blade_3

  Haha, voor mij ook hoor. ;P
 • Sunshine heb ik destijds wel uitgespeeld, maar het staat niet zo in mijn geheugen gegriefd als alle andere Mariogames. Destijds speelde ik wel heel veel games dus mss heb ik er niet genoeg aandacht aan besteed. Weet niet of ik een remake zou kopen als ie komt.
 • Ik hoop op Metroid Prime Trilogy en op The Legend of Zelda The Wind Waker.
 • @Don Carpaccio

  The Windwaker heb je toch al in HD kunnen spelen op de WiiU? Dan zie ik liever SS.
 • @Monojaxx

  Een TWW HD port voor de Switch zou ik niet afslaan hoor, maar ik wil ook liever een SS remake! :P
 • @Piet S.

  De verassing zou er dan af zijn. TWW op de Switch zou er echt niet nóg mooier op worden en voor mij persoonlijk al zo vaak kunnen spelen. SS heb ik pas één keer gespeeld, en deze lijkt me erg mooi om in HD met 60 fps te spelen. Vond het een zeer verassende game en best pittig met die gevechten tegen Ghiradim - 'als ik het goed schrijf😄'
 • @Monojaxx

  Ghirahim, haha.
  Ja, daarom wil ik ook liever een SS remake, maar ik sla niets wat Zelda is af hoor! :P
 • @Piet S.

  Zo hoop ik nog ooit op een remake van Majora's Mask. Heb deze nog nooit gespeeld. Snap eigelijk ook niet waarom. Wel eens op de pc, maar die liep niet lekker. Ik heb de Nintendo 64 ook nooit gehad.

  Heb wel eens een fan remake gezien, gewoon een stukje video op YT. Dit zag er zo bizar goed uit. Dus hoop echt op MM ooit op dd Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren