1. Zo overleef je in Red Dead Online

Zo overleef je in Red Dead Online

Tips voor Gun Rush en om de rijkste cowboy te worden

Red Dead Online is sinds eind 2018 in bèta beschikbaar en zal in 2019 alleen nog maar groeien, in navolging van het enorme succes dat Rockstar met GTA Online behaalde. Wij geven je tips om tot de beste virtuele cowboys te behoren – onder meer in de battle royale-stand Gun Rush.

Een belangrijk begin is het instellen van de besturing. Volgens de standaardconfiguratie ren je door op kruisje of A te drukken, maar comfortabeler is rennen door de linker stick in te drukken. Daarnaast kun je ervoor kiezen om in bepaalde situaties niet rap op een contextgevoelige knop te hoeven rammen, maar deze in plaats daarvan ingedrukt te houden. Daarnaast kun je overwegen om alle deadzones in je besturing te halen, waardoor de sticks een stuk gevoeliger worden en je sneller headshots kunt maken – al hangt dit bij uitstek af van je persoonlijke voorkeur.

Red Dead Online

Karakter bouwen

Wanneer je een nieuwe personage maakt in Red Dead Online, is het verstandig om dan zoveel mogelijk punten in je gezondheid (health) te steken. Deze categorie is tijdens het spelen namelijk het minst snel te verbeteren. Wil je dat toch handmatig doen, dan kan dit door te vissen of te knokken: stamina verbeter je door te rennen, je Dead Eye onder meer door headshots te maken en vogels af te schieten. Je rang verbeter je vooral met missies en ‘showdowns’.

Vergeet daarnaast vooral niet om, net als in de singleplayer, consumpties te gebruiken, ook tijdens gevechten tegen anderen! Met eten herstel je onder meer je gezondheid, tonics maken je tijdelijk een stuk sterker. Houd ook regelmatig je vier Ability Cards in de gaten, waarmee je diverse vaardigheden kunt verbeteren. Wees vooral niet bang om hiermee te experimenteren voor gunstige effecten. Zo zorgt ‘Slow and Steady’ ervoor dat je meer schade kan absorberen terwijl Dead Eye actief is.

Red Dead Online

Geld verdienen

Er zijn vele manieren om aan geld te komen in Red Dead Online. Onder het mom ‘alle kleine beetjes helpen’ is het slim om regelmatig te looten, vooral wanneer je net een grote groep vijanden hebt verslagen. Vergeet ook niet dat je beide zadeltassen van andermans paarden kunt leegroven.

De lucratiefste activiteit is jagen, door het karkas en de huid van een dier (los van elkaar) te verkopen. Om deze huid zo goed mogelijk te houden (te zien aan de drie sterretjes naast de naam van een beest), raden we je aan om ze met een lasso te vangen en met een mes dood te steken. Als je een wild paard temt en daarop rijdt, kun je je eigen paard laten volgen en zo meer karkassen en huiden vervoeren – vergeet dan alleen niet het wilde paard door driehoekje of Y ingedrukt te houden vast te binden wanneer je afstapt. Voor nog meer capaciteit: sleep een gejaagd dood dier met je lasso mee om vil ‘m pas bij de slager.

Voor je eigen paard geldt overigens dat het afsluiten van een verzekering tegen betaling niet echt de moeite waard is: als je paard het lootje legt, kun je ‘m voor een paar dollar weer tot leven laten wekken – een verzekering zorgt er alleen voor dat-ie dan tijdelijk extra sterk is. Geef je geld liever ook niet uit aan leuke kleuren, maar aan de dure maar op den duur effectieve verbeteringen voor je wapens.

Red Dead Online

Red Dead-held

In alle gevechtssituaties (zoals de battle royale-achtige stand Gun Rush) geldt dat je beter kunt mikken als je personage bukt, wat te zien is aan een kleiner richtkruis. Ook kun je afhankelijk van je besturingsinstellingen in één beweging omdraaien. En vergeet vooral niet om met de juiste timing weg te duiken – bij voorkeur in dekking – wanneer je merkt dat iemand op je richt of schiet!

Op zoek naar de beste wapens? Het machtigst van allemaal is de boog met dynamietpijlen, in feite een raketwerper. Ook explosieve munitie voor andere wapens is uitstekend om je tegenstanders te vernietigen. In algemene zin is het jachtgeweer, de Varmint Rifle, het effectiefst gezien z’n vuursnelheid, bereik en gemak met het maken van headshots. Van dichtbij kun je het beste de Pump Shotgun gebruiken, die zowel qua vuursnelheid als bereik het best werkt.

Mocht je vijanden van dichtbij willen elimineren (of simpelweg geen schietwapens hebben) gebruik dan vooral een mes. Let wel: als je op iemand af loopt, voer je een tackle uit die een worsteling wordt. Door even stil te staan en dan pas toe te slaan, kun iemand in één keer neersteken. Tot slot geldt dat het zeer kan lonen om de (wo)man in black te spelen: met zwarte kleren ben je vrijwel altijd een stuk moeilijker te zien, zeker in het donker.

Heb jij ook goede tips voor Red Dead Online? Deel ze met ons in de reacties!

Red Dead Online

Ben je benieuwd hoe het verder is om te leven als anonieme outlaw in Red Dead online? Lees de volledige Red Dead Online-preview van Joe op InsideGamer.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De best verkochte game van 2018 heeft momenteel te weinig content online. Doe er wat aan rockstar svp.
 • Ik vermaak me er prima mee tot dusver. GTA online was in het begin ook vrij kaal qua content. En vrijwel onspeelbaar
 • @masters007

  Ik weet niet hoe je hierbij komt. ALleen al het aantal missies dat je kon doen met gta was vele malen meer.
 • @san5324

  Ik heb het ook niet over meer of minder.
  De meeste jobs kon je in het begin nog niet eens doen omdat je een te laag level had dus.
 • @masters007 daar heb je gelijk in, maar als je een paar dagen doorspeelde zat je al snel op level 50. En dan was er echt veel meer dan Nu in rdr online.. Dat is een feit..
 • @san5324

  Good Old San…
 • @CyberFl

  Yup ik heb iets te zeggen over de fail van 2018 ..
 • Weerzinwekkend traag en saai. Hoe krijgen ze het voor elkaar, zo vet als de singleplayer was.

  En dat HDR debacle, het is om te janken.

  Ik ga het wel weer proberen als de pc versie uit is.
 • Vermaken doe ik mij nog steeds goed op Red Dead, het is wel een beetje wat je er van maakt met z'n allen.
  Ik speel altijd met crewmates (grote crew), dus de zogenoemde griefers zijn niet echt een probleem. Als je met z'n allen rondhangt, en een beetje van alles en nogwat doet, dan is het goed te pruimen.
  Qua tips & tricks zal ik zeggen, kom maar eens met ons online hangen. We recruiten ook, dus wie een crew zoekt (18+, met mic), welkom @Noble Lions.
  Meestal wel 24/7 actief, veel Engelstalige members, maar ook flink veel Nederlandstaligen.

  Crew video:
  https://youtu.be/73e4bIXaptc
  Ik weet dat sommige mensen hier tegen geen enkele vorm van zelfpromotie kunnen, maar daar kan ik wel mee leven.
  Maar, voor wie wel wat met dit bericht kan, neem gerust contact met mij op @PSN: WEAZEL_ _03
 • @weazel
  Echt belachelijk die zelfpromotie! Ik heb liever niet dat jij plezier hebt in een game die ik niet speel! ;)
 • @blue_blade_3

  Begrijpelijk lol

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren