1. Zo zijn bepaalde zombiegeluiden opgenomen voor The Last of Us: Part 2

Zo zijn bepaalde zombiegeluiden opgenomen voor The Last of Us: Part 2

Fruit, pap en violen

Er is een video opgedoken op SoundWorks Collection waarin Beau Anthony Jimenez, geluidsontwerper bij Naughty Dog, kort toont hoe bepaalde geluidseffecten zijn opgenomen voor The Last of Us: Part 2.

De korte video toont opnames van allerlei verschillende geluidseffecten. In het begin van de video is te zien hoe de onsmakelijke geluiden van verschillende zombies zijn opgenomen. Zo leren we dat aanvallen van een Shambler zijn opgenomen door fruit uit te knijpen en reddingsvesten op te blazen.

The Last of Us Part 2

Naast het verzinnen van geluiden voor fictieve monsters, zijn er ook creatieve oplossingen gevonden voor alledaagse geluiden. Het spannen van een boog wordt bijvoorbeeld opgenomen door langzaam aan een stemmechaniek te draaien van een viool. De video demonstreert verder ook hoe verschillende adempatronen opgenomen moeten worden om de personages van de game zo realistisch mogelijk te laten klinken onder verschillende omstandigheden.

Hieronder kun je de volledige video bekijken.

Hieronder kun je de volledige video bekijken. Vier jaar geleden werd er een vergelijkbare video uitgebracht van het eerste deel uit de franchise, deze kan je hier bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • Ongelooflijk vet. Eén van de beste games die ik ooit heb gespeeld.
 • Het zijn geen zombies maar geïnfecteerden. Een wezenlijk verschil
 • @Liquidshake
  En wat is dan het verschil?
 • @jo_joost
  zombies bestaan niet, geïnfecteerden wel.
 • @Soon.
  Hmmm, ja ik snap hem. Je hebt toch zo'n schimmel die mieren aantast ofzoiets?
 • @jo_joost het verschil is dat het geen gereanimeerde lichamen zijn zoals zombies. Het zijn gemuteerde levende wezens. Deze mutatie ontstaat door de fungus infectie. Een zombie ontstaat pas nadst iemand dood gaat.
 • @Liquidshake
  Thanks!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren