1. Zomer in de bol: dit worden de zomerfilms van 2018

Zomer in de bol: dit worden de zomerfilms van 2018

De winter lijkt eindelijk tot zijn einde te komen en dat betekent niet alleen lammetjes en narcissen, maar ook een zomer die voor de deur staat. Met de film Tomb Raider is het blockbusterseizoen officieel geopend, maar wat worden nou dé zomerfilms van 2018?

Rampage: Big meets Bigger

12-04-2018

Deze gameverfilming komt wat vroeg in het seizoen, maar hij is te grappig om niet te melden. Rampage is een film waarin Dwayne Johnsons personage het opneemt tegen grote gemuteerde beesten. De game had al niet het meest diepgaande verhaal aller tijden, maar de film belooft helemaal een dunne plot. Dat komt voornamelijk omdat Johnson voor dit project samenwerkt met regisseur Brad Peyton, waarmee hij eerder de hersenloze actiefilm San Andreas maakte. Waarschijnlijk genieten de twee vooral van de samenwerking, wat hopelijk weer een grappige, actievolle titel oplevert.

Avengers: Infinity War

25-04-2018

Disney, Marvel en de rest van de wereld hebben hoge verwachtingen van deze film. Logisch, want de Avengers-films hebben al diverse records gebroken en komen met dit derde deel bijna tot een climax. Zien we eindelijk of deze groep superhelden de grote griezel Thanos de baas kan zijn? Waarschijnlijk niet, want er staat nog een Avengers-film op het programma voor volgend jaar. Infinity War is geregisseerd door Joe en Anthony Russo, die de laatste twee Captain America’s hebben gemaakt. Wat vooral tof is om te zien is hoe de groep superhelden is uitgebreid: het begon met een paar helden en nu zijn daar Doctor Strange, Spider-Man, Black Panther en The Guardians of the Galaxy om het team te versterken.

Deadpool 2

16-05-2018

De eerste Deadpool werd tegen alle verwachtingen in een enorme hit. Acteur Ryan Reynolds weet zich goed staande te houden als de brutale, grappige Deadpool en dat hebben we in de marketingcampagne naar dit tweede deel weer gemerkt. Een gek Bob Ross-filmpje, een semi-gênante Valentijnsdagpost op social media en een lekker gewelddadige trailer. Hij doet er nog een schepje bovenop en het publiek smult ervan. Deadpool 2 moet haast wel eenzelfde succes worden, want de regisseur van John Wick, David Leith, staat aan het roer.

Solo: A Star Wars Story

23-05-2018

Disney heeft niet alleen hoge verwachtingen van Avengers: er komt ook nog een Star Wars-spin-off uit deze zomer. Eind mei kunnen we zien wat regisseur Ron Howard van het verhaal van Han Solo heeft gemaakt sinds hij het werk van Phil Lord en Christopher Miller overnam. We zijn benieuwd, want er is nog maar weinig over de film losgelaten en er is een regisseurswissel geweest. De cast mag er in ieder geval wezen: Emilia Clarke (Game of Thrones), Alden Ehrenreich (Hail, Caesar!), Woody Harrelson (True Detective) en Donald Glover (Atlanta) scoorden een rol in deze langverwachte flick.

Jurassic World: Fallen Kingdom

07-06-2018

De meningen waren zeer verdeeld over de comeback van Jurassic Park met Jurassic World in 2015, maar inmiddels zijn we de slechte randjes van dit dino-avontuur alweer vergeten en kijken we volop uit naar het nieuwe deel, waarin de mensen ongetwijfeld weer achtervolgd worden door prehistorische beesten. Colin Trevorrow is ditmaal geen regisseur maar scriptschrijver en hij heeft wederom Chris Pratt en Bryce Dallas Howard aan het project weten te binden. In de regisseursstoel zit J.A. Bayona (A Monster Calls). Zelfs fans van de eerste delen die Jurassic World niet goed trokken kopen waarschijnlijk een ticket voor de nieuwe film: levende legende Jeff Goldblum keert namelijk terug.

Hereditary

14-06-2018

Een blockbuster hoeft niet per se een film te zijn waar je met het hele gezin heen kunt. Hereditary verkoopt misschien wat minder tickets door zijn genre en 16+-rating, maar het kan zomaar de sleeperhit zijn van 2018. Deze horrorfilm wordt de engste film van het jaar genoemd. Er is een familietragedie, mensen zijn niet meer wie ze horen te zijn en dit alles ontvouwt zich in een duister huis. Het is een van de eerste films van regisseur Ari Aster (The Strange Thing About the Johnsons) en de zeer getalenteerde Toni Collette (Little Miss Sunshine) pakte de hoofdrol.

Ocean’s 8

21-06-2018

Toen er nog mannen bij waren had Ocean er 11, 12 of 13 nodig, maar in de vrouwenversie van deze filmserie volstaat een crimiteam van acht. Deze film wordt alleen door de cast waarschijnlijk al drukbezocht: Sandra Bullock, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Dakota Fanning, Cate Blanchett, Katie Holmes, Helena Bonham-Carter, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina en Richard Armitage. Een gegarandeerd succesvolle film? Dat moeten we nog maar zien, de regisseur is Gary Ross, bekend van de eerste The Hunger Games-film.

Incredibles 2

27-06-2018

Nog meer superhelden voor Disney dit jaar, want Pixars animatiefilm The Incredibles krijgt een sequel. Brad Bird (Mission: Impossible - Ghost Protocol en Ratatouille) regisseert de film, waarin de familie Incredible te maken krijgt met een nieuwe vijand. De cast is ondanks de veertien lange jaren wachten vrijwel geheel intact gebleven en dat draagt hopelijk bij aan de kwaliteit van de prent. Laten we bovendien hopen dat filmfans de sequels nog niet zat zijn, want na opvolgers van Toy Story, Finding Nemo, Monsters, Inc. en Cars is er ook veel behoefte aan nieuwe IP’s zoals Coco.

The First Purge

05-07-2018

Het mag dan meer survival/spanning zijn, dankzij zijn duistere stijl is The First Purge concurrentie voor Hereditary. The Purge is een filmfranchise die in korte tijd al vele succesvolle delen kent. In The First Purge kijken we terug op de eerste keer dat de wereld twaalf uur lang wetteloos is, wanneer de schok dus het allergrootst is. De regisseur is Gerard McMurray. Hij maakte onder andere het briljante Fruitvale Station, dus misschien kan hij de tot nu toe shockerende Purge meer diepgang geven.

Mission: Impossible - Fallout

02-08-2018

Wat later in de zomer worden we getrakteerd op een van de moeders der blockbusters: Mission: Impossible. Tom Cruise kruipt voor de de zesde keer in de huid van Ethan Hunt om explosieve capriolen uit te halen en de wereld te redden. Christopher McQuarrie had na de vorige Mission: Impossible de smaak te pakken en accepteerde wederom de regie. McQuarrie pende ook het script, dus dit moet een actiefilm met een duidelijke visie worden.

Slender Man

30-08-2018

Aan het einde van de zomer is er nog een film die hopelijk een kaskraker wordt: Slender Man, gebaseerd op de internethit. Op comedywebsite Something Awful was er in 2009 een fotowedstrijd waar Slender ontstond en daar wordt nu dus een horrorfilm van gemaakt. Al jaren circuleren er horrorverhalen over het personage op het internet en die worden nu vereeuwigd in deze film van regisseur Sylvain White (The Losers).

Wordt het allemaal niks met die zomerblockbusters, dan is er altijd het najaar nog met Venom, Halloween, Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2, Creed 2 en nog veel meer om naar uit te kijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Laura Kempenaar Roots in Nintendo-games, als puber veel uren in PC-spellen gestoken en nu kan ze niet kiezen welke console haar favoriet is. Haar favo game wel: Super Mario World, hoewel ze altijd openstaat voor een nieuwe nummer 1. Praat veel, maar tikt nog liever. Als het niet over games gaat, dan over films en tech. Schattige dierenplaatjes zijn altijd welkom.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren