1. Zonder Toy Story was er mogelijk geen Kingdom Hearts 3

Zonder Toy Story was er mogelijk geen Kingdom Hearts 3

Gebruik van Toy Story was eis van regisseur Nomura voor laatste vervolg van franchise

In een interview met Edge Magazine hebben Kingdom Hearts-bedenker Tetsuya Nomura en mede-regisseur Tai Yasue gesproken over de ontwikkeling van Kingdom Hearts 3. In het interview werd onder andere gesproken over de samenwerking tussen Square Enix, Disney en Pixar.

Tijdens het interview met Edge magazine werd duidelijk dat de personages van Toy Story een eis waren van Nomura voor Kingdom Hearts 3. Jarenlang waren ze in gesprek over het gebruik en design van de speelgoed-personages uit de film. Volgens Nomura was Kingdom Hearts 3 er niet geweest als Toy Story niet in de game was inbegrepen.
"Na het maken van Kingdom Hearts 2 waren we al in gesprek met Disney over plannen voor Kingdom Hearts 3," zo zegt Nomura in het interview. "Ik weet nog dat ik zei: 'Als we niet met Pixar verder kunnen, kan er geen derde deel van de game worden gemaakt.'" aldus Nomura. Toy Story stond blijkbaar al heel lang op het lijstje van Nomura en Square Enix om te gebruiken voor Kingdom Hearts.

Voornamelijk ging het overleg over de ontwerpen van de personages. Pixar was heel toereikend naar Square Enix over het toevoegen van een eigen stijl aan de wereld van Toy Story. Wel benadrukte Pixar dat elk personage dat ontworpen werd voor de wereld van Toy Story, als speelgoed neergezet moesten worden. Dit gold voornamelijk voor ontwerpen van Gigas-robots, waardoor onderdelen van de game veranderde in een first-person mecha-shooter-game.

Kingdom Hearts 3

Over het verdere contact en samenwerking met Disney werd in het interview verteld dat Disney heel terughoudend was met het delen van details van de designs voor personages. Designers bij Square Enix kregen alleen de omlijning van de Disney-personages en een korte omschrijving van de personages. Daarbij werd wel verwacht dat de personages van een zo hoog mogelijke kwaliteit werden vormgegeven.

Eerder brachten wij de gamereleases van januari uit voor 2019 en hoopte Nomura dat verdere gelekte beelden van de Kingdom Hearts 3 niet verder zouden verspreiden.

Kingdom Hearts 3 verschijnt 29 januari voor Xbox One en PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Geert de Wekker Redacteur bij Insidegamer.nl en Gamer.nl. Volgt vanaf de start de hele Pokémon-franchise van Game Boy tot Nintendo Switch. Maar is ook een grote fan van games als WWE, Kingdom Hearts en de Batman Arkham series.

Reacties

  • Ik heb de collectie gekocht (met de eerste twee games) en ik kan niet aan de gedateerde besturing wennen. Ik word ook snel zenuwachtig van die herhalende muziek.

    Dit is zo'n franchise waarbij ik spijt heb dat ik deze gemist heb toen ik nog een snotaap was.

    Maar dit gaat me niet tegenhouden om deel 3 te kopen. Die ziet er fantastisch mooi uit. En Disney zorgt al voor een grote (over)dosis nostalgie!
  • @Don Carpaccio Jammer man ik vind het spel echt goed doordacht met het verhaal, vecht-systeem etc. Ik heb 1 alleen gespeeld voor de nostalgie maar 2 vind ik nog steeds meesterlijk. Heb je die ook al geprobeerd?
  • Ik hoop op een Switch release, zijn er al geruchten?
  • @Gilbie

    Je moet niet wachten op geruchten van switch versie of niet. Dit is een game als je de vorige delen hebt gespeeld gewoon gaat halen op release dag voor de PS4 of Xbox.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren