1. Microsoft en Epic niet aanwezig op GDC 2020

Microsoft en Epic niet aanwezig op GDC 2020

Zorgen over het coronavirus

Vanwege zorgen over het coronavirus hebben Microsoft en Epic Games ook besloten niet naar GDC 2020 te komen.

Microsoft laat in een blogpost weten niet aanwezig te zijn op de Game Developers Conference vanwege "voorzichtigheid". Ook Fortnite-ontwikkelaar Epic Games laat weten dat het "vanwege onzekerheid over gezondheidsproblemen niet mogelijk is om werknemers te sturen". Tot slot zegt ook Unity zijn aanwezigheid af.

De GDC wordt volgende maand gehouden in San Francisco. Voor zover bekend gaat de beurs, die speciaal voor ontwikkelaars uit de game-industrie is bedoeld, gewoon door. Sony, Electronic Arts, Kojima Productions en Facebook lieten eerder al weten niet te komen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wederom erg begrijpelijk en logisch dat ze zich afmelden.
 • Ik denk dat er er serieus problemen kunnen ontstaan voor de E3. Want willen ze daar wel met zijn alle heen. En een viroloog zegt dat de heisa ernstig overdreven wordt. Maar goed het kan als er zo mee om wordt gegaan een ernstig probleem worden voor E3, game releases en console releases.
 • @smaakmaker

  MS ook al?

  Zo gevaarlijk zal het niet zijn toch? Anders hadden ze die evenementen wel afgelast? 🤣
 • @TommieNL

  De GDC kan beter afgelast worden als niemand komt. Maar Pax east Nintendo besluit wel daar te zijn met Animal Crossing. Dus waarom had Sony daar niet kunnen zijn met The last of us 2. En een viroloog zegt dat de heisa ernstig overdreven wordt en die heeft er toch verstand van.
 • @smaakmaker

  Waarom Sony niet komt heeft verschillende redenen, Kaas, onder andere de reden dat ze hun eigen grote events gaan hebben met grote aankondigingen, een State of Play of misschien onder een andere naam. De E3 is zo goed als dood.

  Serieus, the Last of Us part 2 nog op een event op dit moment? De game staat letterlijk aan de voordeur. Geen spoilers meer, please. Heb bewust de tweede trailer ook niet bekeken!
 • @Mister Frowdo

  Hahah! Ja!
 • @Mister Frowdo

  Ik had het over de Pax east hun wilde dit jaar richting het publiek komen. En the last of us 2 demo dat was de demo die de pers ook al gespeeld heeft.

  En iedereen roept wel Sony komt met hun eigen events. Maar voorlopig zeggen ze alles af. En de ps5 plus games kun je ook in een state of play onthullen dan heb je geen last van het carona virus. Maar dat laat ook wel ernstig lang op zich wachten.
 • @smaakmaker

  Ik refereer dan ook naar zowel de E3 waar je het over had in je eerste comment als naar de Pax East uit je tweede comment.

  Ik ben geen werknemer van Sony dus ik kan niet garanderen dat ze hun producten enkel nog via hun eigen events zullen doen, maar zo ziet het er alleszins wel uit. Ze zijn heus niet de enigen die in de toekomst zo te werk zullen gaan, vermoed ik. Misschien is het een marketingstrategie van Sony om ons zo op onze honger te laten zitten, wie weet.

  Wat je wel moet snappen, Kaas, is dat het aan het einde van de dag gaat over de bevolkingsgezondheid en dat moet men nu eenmaal au sérieux nemen. De economie en de beurzen hebben een gigantisch verlies geleden en het dodental mag dan wel laag zijn, de makkelijke besmetting en de verspreiding is voornamelijk het probleem. Dat men voorzorgsmaatregelen neemt om niet mee te doen aan een beurs gericht op "spelletjes" en dat men in de plaats daarvan het gezond verstand gebruikt, vindt ik meer dan verstandig. Voor hetzelfde geld is het zelfs mogelijk dat alles wat gepland stond nu nog langer op zich laat wachten. Het virus onder controle krijgen is op dit moment een prioriteit in tegenstelling tot eender welke game-beurs.

  De virologen roepen niet op tot paniek, maar zeggen wel dat de situatie erger is dan verwacht. Vergeet niet dat er in de getroffen Europese landen geen rechtstreekse link ligt met China, wat op zich vrij verontrustend is. Games kunnen wachten, gezondheid gaat voor!
 • @Mister Frowdo

  Ik zei over de E3 dat hij door het carona virus ook wel eens niet door kon gaan. En ik vroeg niet waarom Sony er niet staat. En pax east ik snap de gezondheid gaat voor maar laat alle bedrijven dan hetzelfde besluit nemen en last zulke evenementen dan af.
 • @smaakmaker

  Okay, dat was niet helemaal duidelijk in je comment! ;-)
 • @Mister Frowdo

  Geeft niets. Maar we zullen het zien hopelijk wordt er snel een vaccin tegen gevonden.
 • @smaakmaker

  Nee laat bedrijven zelf kiezen of ze willen komen of niet. Of laat pax organisatie beslissen of ze het in z'n totaliteit afblazen. Maar laat bedrijven a.u.b. Hun eigen keuze houden en niet zeggen Sony komt niet dus Nintendo, Activision etc jullie moeten/mogen ook niet komen.
 • @Meta_coola

  Als ze echt bang zijn voor de gezondheidsrisico's wel ja.
 • @smaakmaker er zijn ook virologen die zeggen dat het wel heel ernstig is. Als je ziet hoe het virus in Italie verspreid is geraakt. Veel mensen waren besmet geraakt zonder enige aanraking met patiënt 0. Ze waren enkel in dezelfde ruimte aanwezig geweest. Toch wel een zeer besmettelijk virus.
 • Ik zie dat er een paar mensen die een heisa maakte in de "Sony niet aanwezig op GDC", nu wijselijk hun mond houden hier.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren