1. Advies gevraagd

Re: Advies gevraagd

Ik wou FFVIII van iemand kopen maar die gast wilde zijn echte tel. nr + adres niet geven.
Tja dan gaat de deal niet door. bovendien was het ook nog een hotmail account waar hij mee mailde.
 • Ik wou FFVIII van iemand kopen maar die gast wilde zijn echte tel. nr + adres niet geven.
  Tja dan gaat de deal niet door. bovendien was het ook nog een hotmail account waar hij mee mailde.
 • lol toen ik een psp wou gaan kopen was er ook zo'n kerel uit de vs die mijn z'n value pack + 3 games wilde verkopen voor 400 dollar…omdat hij geld nodig had voor de begrafenis van z'n vader. of ik het ff via western union wou overmaken.
  ik heb toch maar bij liksang besteld :P
 • OK, my bad. Begreep inderdaad dat ze niks met je CC konden, ze hebben het inderdaad niet nodig. Verder is het gewoon voor 100% aan te raden om zaken te doen die met Western Union wil betalen, is zeer gevoelig voor oplichting.
 • Ik bedoelde juist dat als je een gewone deal maakt diegene die de spullen verkoopt nooit en te nimmer zijn of haar CC nummer hoeft te geven aangezien zij geen geld zouden hoeven te betalen. Dat een transactie ook voorlopig kon en vanzelf weer terug gestort kan worden wist ik niet. Nooit mee te maken gehad.
  Daarbij ben ik niet naief alleen vatte je het verkeerd op of formuleerde ik het gewoon k*t.
 • nigerian scam 419…. absoluut niet op reageren !!!
  Dit doen ze met zo'n beetje alles.. auto's, motoren, nu dus ook computerspellen….

  Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook.

  Fuck you, dat is mijn quote ;)

  Dit is inderdaad de befaamde "Nigerian moneyscam" mensen met ervaring met het verkopen op internet zullen dan ook meteen afhaken zodra de landen Nigeria en Roemenie genoemd worden, gewoon 100% van al deze biedingen zijn nep.

  Als je het nog steeds niet geloofd, of meer wilt weten over hun werkwijze kan je altijd even rondkijken op een forum als dit (link).

  Wat moet hij sowieso met jou CCnummer. Als je een beetje nadenkt kan hij daar toch niks mij. Gewoon laten weten dat hij het geld op jou bankrekening meot storten en dat je dan pas verstuurt. Dan merk je meteen of het fake is of niet.
  [size=4]Naïef,[/size] mensen zoals jij trappen hierin omdat ze zich te makkelijk laten overtuigen dat het klopt. Ten eerste hebben ze genoeg gegeven svan je om je CC te gebruiken (nummer, naam, woonplaats) ten tweede zullen ze je het geld ook eerst sturen dit komt ook op je rekening te staan. Probleem is echter dat nadat je de spullen verstuurt hebt het geld weer van je rekening verdwijnt omdat het een voorlopige storting was van Western Union, de transactie bounced echter waardoor je je spullen en je geld kwijt bent.
 • nigerian scam 419…. absoluut niet op reageren !!!
  Dit doen ze met zo'n beetje alles.. auto's, motoren, nu dus ook computerspellen….

  Als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook.
 • Wat moet hij sowieso met jou CCnummer. Als je een beetje nadenkt kan hij daar toch niks mij. Gewoon laten weten dat hij het geld op jou bankrekening meot storten en dat je dan pas verstuurt. Dan merk je meteen of het fake is of niet.
 • lol dat heb ik ook een keer gehad volgens mij zelfs de zelfde vent uit nigeria
 • Jepz en ik heb idd nog niet mijn credit kaart nummer gegeven ;)
 • lol of het fake is weet ik niet maar ik had ook een keer zoiets gehad. kreeg een email van iemand die zij dat hij / zij weduwe was van 4 kinderen nadat ik het eerste bod van hem / haar had afgewezen. Moet ik het geloven of niet? is net als die van jouwe. maar 500 euro voor wat jij te koop biedt? beetje veel :p
 • Vind je het zelf ook niet een beetje gek dat "a good citizen of united state" zo ontzettend belabberd engels schrijft?

  Als jij je creditcard nummer al gegeven hebt, nu meteen bellen om te blokkeren. Ik kan je anders garanderen dat je morgen al op je creditcardlimiet zit, misschien nu al zelfs wel.
 • en waarom zou iemand ie engels praat in hemelsnaam iets op marktplaats .nl zoeken? Alles op die site is Nederlands :S
 • Owke bedankt voor de tips ;)
 • pfffff, ik zou het niet doen hoor dark_jonny
 • ja idd, wat heb jij te maken met z'n zoon, eerst geld, dan versturen zou ik doen. Ik denk dat het gewoon fake is, een oplichter dus.
 • VErtsrek nooit je creditcard nummer, laat hem maar eerst op je bank storten, creditcard is dan niet nodig. Pas als je het geld hebt, kan je het opsturen.

  Maar tot nu toe lijkt het wel een scam, lult te veel eromheen.
 • Ik heb het verhaal van iemand gelezen die dit ook deed. Verkocht een Xbox met wat spellen en kreeg een offer voor 500 dollar. Hij kreeg dollartekens in zijn ogen en stuurde het op, geen geld ontvangen. Later kreeg ie een emailtje of hij misschien nog 10 xboxen kon versturen voor 5000 dollar, hij wilde de gok wagen, verstuurde de xboxen en was dus 5000 dollar lichter.

  Hoe debiel ben je dan
 • hem je creditcardnummer? Vroeg ie om je creditcardnummer?
 • Ja maar is dit bod fake of niet? en zelfs als ik hem mijn credit kaart nummer , is dat gevaarlijk?
 • Ik zou het niet doen als ik jou was =P 100% een scam, laat het hoge geldbedrag je niets wijsmaken.

  Ik heb het verhaal van iemand gelezen die dit ook deed. Verkocht een Xbox met wat spellen en kreeg een offer voor 500 dollar. Hij kreeg dollartekens in zijn ogen en stuurde het op, geen geld ontvangen. Later kreeg ie een emailtje of hij misschien nog 10 xboxen kon versturen voor 5000 dollar, hij wilde de gok wagen, verstuurde de xboxen en was dus 5000 dollar lichter.

  GG.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren