1. Aan welke Ms-Dos game bewaar jij de beste herinneringen?

Re: Aan welke Ms-Dos game bewaar jij de beste herinneringen?

Scorched earth is ook geniaal inderdaad!
 • Scorched earth is ook geniaal inderdaad!
 • Ja die ken ik wel Commaner Keen en Crystal Caves met al die deurtjes
  Lid The Junglist dat deed ik nou ook levels tekenen en ik had ook geen pc ik was jaloers.

  Lid Koekimonster Scorched Earth ken ik niet
 • Oh man Crystal Caves vond ik ZO vet! Ik was 8 of 9 toen ik het heel af en toe speelde bij een kennis. Omdat we de game thuis zelf niet hadden groeide mijn obsessie dusdanig dat ik vellen tekende met Crystal Caves achtige levels vol met valkuilen, monsters, en ….kristallen. Andere MS DOS faves van me zijn BioMenace, Cosmo's Adventure, Willy Beamish, Off-Road, Supaplex, Chuck Yeager's Air Combat, Stunts, Epic Pinball, etc, etc, etc…………………………………………
 • Ik speelde in het 'A:\\install.exe' tijdperk vooral veel Police Quest, Wolfenstein 3D, Scorched Earth (geniale tank-game) en later in het 'D:' tijdperk Theme Hospital. Die laatste is toch wel mijn favoriete MS-DOS game…
 • Secret agent was niet officieel een pre/sequel van Crystal Caves. Het gebruikte wel hetzelfde achterliggende programma, waardoor de graphics sterk overeen kwamen. Daarnaast kwam ook de gameplay grotendeels overeen.
  Ik was altijd in de overtuiging dat Secret agent ouder was, maar schijnbaar (als ik wikipedia mag geloven) is crystal caves uit 91, en secret agent uit 92.

  Monster bash was inderdaad ook een vermakelijk spel :), net als keen overigens.
 • Mijn favoriet moet toch wel secret agent zijn. De (onofficiële) voorloper van Crystal Caves.


  Ik wist niet eens dat crystal caves een sequel had. Maar nu ik de pics op internet zo weer zie, dan zie ik wel een enorm sterke gelijkenis. Toch eens spelen op dosbox :P

  Wat trouwens ook een oude topper van me is:


  Heester,

  Welk deel uit de Keen serie vond je het best dan? Of heb je alleen deel 4 gespeeld? Keen dreams vond ik namelijk erg vet.
 • Commander Keen bewaar ik de meeste herinneringen aan, geweldig spel dit. My childhood man!

 • Fucking lasig gezien ik echt opgegroeid ben met DOS.

  Crystal Caves, Secret Agent, Cosmo, Commander Keen, Dave, Wolfenstein 3D, Duke Nukem, SimCity, Scorched Earth, Supaplex, Doom etc. etc…

  DOSGAMING IS TE GEK!

  Maar, gezien ik helemaal gek werd van onderstaande game, ik mijn PC in Highmem moest laden om het uberhaupt te starten. Ik de zeven discettes omzette op mijn HD van 20Mb.
  Ik ervan ging dromen en me niet kon bedenken dat er iets coolers zou uitkomen dan deze game, nomineer ik: DUNE2 <3

  Tekeningen op school, tactieken bespreken, wedstrijden onderling, geweldig om die harvester te zien, wat een geweldige tanks en wat een graphics! Nog steeds 1 van de beste games. En die worm, wat een extra laag aan tactiek, wat simpelweg ontbreekt in games zoals C&C.
 • Mijn favoriet moet toch wel secret agent zijn. De (onofficiële) voorloper van Crystal Caves.

 • De meeste mensen waren vroeger verknocht aan consoles. Al mijn vrienden hadden een Nintendo of Sega systeem. En toppers als mario en sonic behoren dan ook tot hun grote retro-helden. Ik zelf heb echter nooit een console in bezig gehad en speelde mijn games op de pc.
  Zo'n geweldige rammelkast dat werd bestuurd door een systeem genaamd; Ms-Dos. Voor dit systeem zijn vele games ontwikkeld. Vandaar dat mijn team van retro-helden dan ook een heel andere formatie kent dan de gemiddelde consolegamer.

  Daarom de vraag: Aan welke Ms-dos game bewaar jij de beste herinneringen?

  Mijn antwoord op de vraag is dan ook ; Crystal Caves.

  Een geweldige game waarbij het doel was in iedere level alle kristallen te verzamelen. Deze levels kon je zelf kiezen vanuit een main stage. De levels zaten stuk voor stuk goed in elkaar en boden de nodige uitdaging en verrassingen. Het spel is door mij dan ook helemaal grijs gespeeld en ik kende het gehele spel door en door. Deze game is voor mij pure nostalgie en af en toe start ik Dos-box weer even op om deze parel te herspelen.

  Link:

  http://www.3drealms.com/caves/images/cctitle.jpg

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren