1. Algemene PlayStation 1 topic

Re: Algemene PlayStation 1 topic

Het is wel lekker dat je PS1 games gewoon op je PS3 kan spelen. Helaas geen PS2 games. Ik heb een aantal spellen gedownload uit de PSN winkel. Uit de Europese winkel heb ik Final Fantasy 7 en 9, Cool Boarders en Crash Bandicoot. Uit de Amerikaanse PSN winkel heb ik Parasite Eve, Resident Evil 2 en 3. Daarnaast heb ik nog genoeg PS1 spellen thuis leggen. Een tijdje terug Koudelka gekocht, maar nog niet echt mee begonnen. Wil binnenkort ook Croc en Tomb Raider er eens inschuiven. Maar ik vind het wel moeilijk om op een HDTV door die korrelige graphics heen te kijken.
 • Het is wel lekker dat je PS1 games gewoon op je PS3 kan spelen. Helaas geen PS2 games. Ik heb een aantal spellen gedownload uit de PSN winkel. Uit de Europese winkel heb ik Final Fantasy 7 en 9, Cool Boarders en Crash Bandicoot. Uit de Amerikaanse PSN winkel heb ik Parasite Eve, Resident Evil 2 en 3. Daarnaast heb ik nog genoeg PS1 spellen thuis leggen. Een tijdje terug Koudelka gekocht, maar nog niet echt mee begonnen. Wil binnenkort ook Croc en Tomb Raider er eens inschuiven. Maar ik vind het wel moeilijk om op een HDTV door die korrelige graphics heen te kijken.
 • De ps1 is jaren de enige console geweest die ik had :). Ik kreeg hem toen ik in het 4de studiejaar zat (ongeveer) en vorig jaar, 10 jaar later kreeg ik pas een tweede: de ps3. Ik zou het nooit over mijn hart kunnen krijgen mijn ps1 weg te doen :). Er hangen te veel mooie herinneringen aan vast en ik speel de games nog steeds heel graag. Spyro 2 heb ik bijvoorbeeld helemaal kaduuk gespeeld.
 • Ik heb laatst de originele Metal Gear Solid gekocht voor de PSX _O_. Pracht game, ziet er niet uit maar wat een pracht game. Hetzelfde geldt voor Spyro 2, die ik ook laatst gekocht heb, en Crash Team racing. De sfeer die de games hebben heb ik nooit in een ander deel teruggezien. Wat vrij apart is is dat sinds ik een PS3 heb ik de PSX games meer ben gaan waarderen. Ik weet niet waarom maar na een lange tijd PS3 games gespeeld te hebben snak ik soms echt naar de oude vertrouwde PSX: nostalgie. Command & Conquer vind ik ook erg leuk. Ik heb zowel de PSX als de PC versie. Ik moet nageven dat een RTS spelen op een console mij nog steeds niet zo lekker ligt. Liever een PC met toetsenbord en muis!
 • 4dubbelpost :(
 • 4dubbelpost
 • Tombi is awesome indeed :-)
 • Cho Aniki? Nice! En spoilers over een dergelijke game kun je niet voorkomen natuurlijk. Zeker niet aangezien de game al 13 jaar oud is.
 • Ik speel af en toe Crash Bandicoot en Cho Aniki op m'n PS3 (beide gekocht via PSN). Ik had ook nog FFVII gekocht, maar helaas zijn er redelijk veel mensen op IG die denken dat niemand nog FFVII speelt en het verhaal voor me hebben gespoilert -.-
  Hierdoor heb ik dus m'n interesse verloren in FFVII. Echt zonde, ik speelde het vooral wegens het verhaal.
 • http://www.youtube.com/watch?v=nk5unL2F79Q :'D
 • Tombi is awesome.
 • Tombi is dat wat ? Iemand ervaring met die platform serie ?
 • Vooral die eerste vind ik geinig, FamicomStation <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />
  Hell, als dat wél was doorgegaan hadden we ongeveer nu Mario 64 gespeeld XX)
 • Vooral die eerste vind ik geinig, FamicomStation :P
 • http://gamefront.de/archiv01-2012-gamefront/8555.html

  Leuke PSX prototypes :)
 • Kan iemand van de PS1 gebruikers alsjeblieft een review maken over Crash Bandicoot/Spyro/Tomb Raider of een andere PS1-topper? I miss these times really hard.
 • Het mooie aan de Ps3 emulatie is dat de gameplay dankzij de praktisch onveranderde controller heel erg trouw aan het origineel is. De on screen prompts gaan gewoon nog op en er hoeft ook niets remapped te worden.

  Heb niet lang geleden nog RR Type 4 doorgespeeld. Blijft een coole game.
 • nice, krijg geen melding van een geplaatst bericht.
 • Heb gisteravond toevallig weer wat ps games gespeeld, voor de eerste keer op mijn nieuwe ps3. FF IV weer eens opgestart :).

  Je ziet wel dat de games van toen niet zozeer hebben te lijden onder de tijd in het algemeen maar de HD in het bijzonder.
 • Afgelopen weken Loaded en Reloaded van de PS1 gevonden op MP! Wat een games, lekker oldskool: Raggen met die guns
 • Over Cho Anike: Nee maar heb er wel een paar gespeeld. Die bizarre humoristische stijl is wel onwijs tof! Zitten ook ontzettend veel sneren naar andere games in enzo
  Hou je van fun shooters? Dan is Parodius ook echt te gek!

  Bedankt voor de tip :D

  Oke, 1 tip, DOORSPELEN! Er staat je nog heel veel moois te wachten! Sfeer! Locaties! Epische battles! Muziek die je nooit meer vergeet! Plotwendingen! Waarvan de grootste al aan je verklapt is! Maar toch! Speel!

  Haha, oké, ik zal het proberen… maar ik heb nog een flink aantal games die ik eerst wil uitspelen, zoals Dead Space en Yakuza 3. En ik ben nu ook nog eens bezig met Skyrim. En ik ben ook druk bezig met Golden Axe ^^
  Ik herrinerde me trouwens dat ik FFVI ook nog ooit op m'n Wii had gedownload… die moet ik dus ook nog een keertje uitspelen :)
  Jezus, ik ben echt toe aan vakantie…

  Ik heb trouwens ergens nog een boel PS1 games liggen, alleen zijn die bijna allemaal gebrand… ik herinnerde me nog dat ik van m'n ouders m'n PS1 moest verkopen als ik een PS2 wou, en dat had ik dus gedaan… ik dacht dat ik die ook op m'n PS2 kon spelen…. wat was ik geschokt toen ik ontdekte dat gebrande PS1 spellen het alleen op een omgebouwde PS1 werken :'(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren