1. Amerikaanse Wii: enkel zwart wit

Re: Amerikaanse Wii: enkel zwart wit

As far as I know gebruiken ze geen RGB SCART in Amerika dus het heeft geen zin om een RGB SCART kabel te kopen. En volgens wat Google resultaten werkt de RGB SCART kabel niet op een Amerikaanse Wii.
 • As far as I know gebruiken ze geen RGB SCART in Amerika dus het heeft geen zin om een RGB SCART kabel te kopen. En volgens wat Google resultaten werkt de RGB SCART kabel niet op een Amerikaanse Wii.
 • Een NTSC systeem via composite gaat niet goed werken. Ook niet op een TV die wel een NTSC signaal ondersteund. Ik had voorheen een B-merk TV van de eind jaren 80, die pakte NTSC consoles in kleur via RGB.

  Je enige oplossing is een RGB of S-VHS cable. Dit geeft sowieso beter beeld dan zo'n klote composite verloopstuk.
 • Wat is de kans dat het met een RGB Scart stekker werkt? Ik heb wel een verloop stukje van Rood/Geel/Wit naar Scart, daar doet hij het niet mee. Maar misschien is het RGB Scart ding nog iets anders?

  Heeft dat zo'n stekker?


  Dus met alle 21 pinnetjes doorverbonden?

  Zo nee gaat het sowieso niet werken.
 • Klopt, maar dan heb je er geen Balanceboard, 2 controllers en 3 spelletjes bij. Blijft dus een goeie deal.

  Jonas
 • Een nieuwe Wii kost tegenwoordig sowieso € 150, maar dat terzijde.
 • Wat is de kans dat het met een RGB Scart stekker werkt? Ik heb wel een verloop stukje van Rood/Geel/Wit naar Scart, daar doet hij het niet mee. Maar misschien is het RGB Scart ding nog iets anders?

  Ben ondertussen ook opzoek naar een tweedehands televisie die de Wii wel met kleur af kan spelen, maar heb geen idee waar ik op moet letten. Meer dan €100 wil ik zoiszo niet uitgeven, dan had ik net zo goed een nieuwe Wii kunnen kopen. Iemand tips voor een televisie die het wel doet?

  Alvast bedankt,
  Jonas Smets
 • Ik speel al jaren amerikaanse games op mijn breedbeeld tv.
  Zo'n tv is voor minder dan 100 euro te vinden op marktplaats. Een hd-tv ondersteunt ntsc ook gewoon.
 • Tegenwoordig kunnen bijna alle tv's ntsc signaal ontvangen. Sony deed dit al jaren met de trinitron, maar tegenwoordig heeft iedere HDTV wel een ntsc signaal. In ieder geval zit je met Samsung, Sony en Panasonic wel goed.

  Je kan wel een scartomvormer of een Pal booster aanschaffen. De laatste zou ik als laatste optie nemen aangezien dat nog voor de ouderwetse rf kabel is en dus pauper kwaliteit geeft.

  Je TV geeft overigens niet het signaal trager door. De snelheid van het spel blijft hetzelfde alleen zal je in het zwart wit ook wat trillingen per seconde missen. Het spel is niet trager.

  60hz wilt overigens niet zeggen dat het NTSC kan ontvangen…
 • Als de nieuwe TV 60 Hz ondersteund zou het goed moeten gaan werken, maar 100% zeker ben ik niet…
 • Komt inderdaad doordat je nu een NTSC console op een PAL-SECAM tv wilt aansluiten.
  NTSC wilt standaard op 60Hz uitzenden en dat ondersteunt je TV niet, voor zover ik het begrijp (gezien je nog bakbeest hebt). Je TV wilt een 50 Hz signaal en output daarom een wazig en zwart-wit beeld.
  Omdat PAL 60Hz is, is het ook wat langzamer dan NTSC, vandaar dat sommige games wat traag aanvoelen, simpelweg omdat ze niet gemaakt zijn voor het PAL schema.

  Overigens een handig stuk om te lezen:
  http://www.wisegeek.com/what-is-the-dif ... nd-pal.htm

  Ik weet overigens niet of de aanschaf van een nieuwe TV je probleem gaat verhelpen. Misschien dat iemand dat wel weet?
 • Is de Wii naar scart kabel een oplossing?

  Moet je wel even proberen met een RGB Scart stekker dan anders werkt het sowieso niet.
 • Beste mensen,

  Vandaag tweede hands een Wii gekocht. Verkoper heeft het toestel uit Amerika. Stroom kabel is gewoon Belgisch. Software enkel in Engelse taal.
  Het grote probleem is dat ik geen kleur krijg op onze tv. Tv toestel is redelijk oud, geen flatscreen, gewoon grote bak.
  Ik sluit de Wii aan via de composiet kabel. Beeld is prima, enkel de kleuren willen niet verschijnen.
  Heb al even verder rond gezocht en het probleem zou bij het verschil tussen pal en ntsc kunnen liggen. Kerel waar ik hem van gekocht heb is zeker betrouwbaar dus als hij geweten had dat je geen kleur hebt had gij dit er zeker bij vermeld. Bij nieuwere tv's maakt het, zo las ik, ook niet meer uit of je speler nu pal of ntsc is.

  Kan het inderdaad aan ntsc/pal liggen en bestaat hier een betaalbare oplossing voor? Een converter kost al snel €150. Is de Wii naar scart kabel een oplossing? Of zal ik toch echt voor een nieuwere tv moeten kijken.
  Heb nog nooit een spelcomputer gehad dus ben hier helemaal nieuw.

  Hoop dat iemand me wat meer uitleg kan geven en mogelijks een oplossing heeft?

  Alvast bedankt,
  Jonas

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren