1. Awards bij reviews

Re: Awards bij reviews

Awards zijn toch gewoon leuke plaatjes bij een goed cijfer? Zoals roppie_ al zei; niets meer of minder dan marketingmogelijkheden voor de uitgever. Of je nu een award geeft of gewoon 9 uitdeelt; geen verschil.
 • Awards zijn toch gewoon leuke plaatjes bij een goed cijfer? Zoals roppie_ al zei; niets meer of minder dan marketingmogelijkheden voor de uitgever. Of je nu een award geeft of gewoon 9 uitdeelt; geen verschil.
 • slapdaddy33: En als het nou juist wel een genre is dat je wel boeit? En ik denk dat ieders oog eigenlijk eerst wel valt op dat award logootje hoor, misschien zelfs wel ongemerkt. Je hebt dan eigenlijk al in gedachten dat dit wel een erg goede game moet zijn.

  Ik had hier eerst nog nooit over nagedacht, maar het verhaal van dat reviewers hun score aanpassen om toch geen gold award (of juist wel) te krijgen lijkt mij best wel mogelijk. Dit moet eigenlijk niet kunnen nee.

  Maar aan de andere kant, ik zoek zelf altijd wel meerdere reviews over een game die ik misschien wel wil halen en ik denk dat de meeste serieuze gamers dat wel doen. Dat de wat jongere gamers wel afgaan op een gold award lijkt me overigens ook niet erg, het spel is misschien dan niet zo goed als de award doet vermoeden, het is altijd wel bovengemiddeld goed. Toen ik zelf nog jong was kocht ik games gebasseerd op de "mooiheid" van het doosje, dan lijkt mij een magazine met gold awards er in toch altijd nog beter dan dat.
 • ik kijk eerst naar de review, dan naar het cijfer, en dan zie ik de award staan…

  awards zijn ok, de meeste spellen met een award zijn ok, dus ik heb er niks op tegen :)
  als je al een paar hersencellen hebt, weet je wel dat je dat spel niks aan vindt, omdat het genre je niet boeit… ook al staat er een award bij :P
 • Sowiezo zijn cijfers slechts een richtlijn, de cijfers zijn wat mij betreft nietszeggend.

  Stel nou dat je een goede shooter zoekt, en je zoekt blind een paar games op met een hoog cijfer.

  Timesplitters2 - 9.1
  Serious Sam - 7.7

  Nu is de kans groot dat je (zoals ik) alletwee de shooters onwijze kutspellen vindt. Ja ik weet het, dat kan zijn ja, logisch, maar een score is als het goed is iets objectiefs, die de gebruiker vervolgens met een algemeenheid interpreteert, waarbij later zal blijken dat het beoordelen van een game simpelweg een kwestie van smaak is.

  Want ja, wat is nou 'goed'? Dat is iets persoonlijks, zelf vind ik, om maar eens wat populaire games te noemen, Tekken en Timesplitters twee van de meest trieste games. Ik hoef niet uit te leggen dat de meningen daarover verdeelt zijn, maargoed je begrijpt wat ik bedoel.

  Een award is heeft naar mijn mening, helaas óók met smaak te maken, in plaats van objectiviteit, waardoor de lezer nóg verder de verkeerde kant op wordt gestuurd.

  Vermeld desnoods in de tekst dat de betreffende game een award verdient, zodat alleen de echte lezer het weet.
 • Een award, althans bij insidegamer, zijn niet alleen voor spellen die een hoog cijfer hebben gekregen. Een award kan je ook geven aan een spel dat bijvoorbeeld maar een 6 of 7 heeft gekregen. Het zal dan waarschijnlijk niet het beste spel zijn die er op de huidige markt verkrijgbaar is, maar het kan wel een spel zijn die het beste in zijn genre is of zeer vernieuwend etc etc .

  Er is dan ook geen sprake bij insidegamer om een cijfer naar boven of naar beneden bij te stellen zodat het wel of geen award krijgt.

  Naar mijn mening dienen awards speciaal te blijven, en enkel voor zeer goede en/ of speciale spellen. Zo blijf je ook geloofwaardig inplaats van te strooien met tientallen awards :)
 • awards hebben weinig toegevoegde waarde vind ik, het is een leuke gimmick waar gameuitgevers of winkeliers mee kunnen adverteren. Op het doosje van bijvoorbeeld zelda:tww stond het cijfer van de pu op vermeld. Het bekt dan gewoon wat lekkerder als je een sticker op het doosje plakt met: pu gold award! i.p.v een score.

  Ik denk dat het dus puur om marketingtechnische redenen ontstaan is.
 • Nou ik vind het wel oké hoor. Nooit aan geergerd eigenlijk. Zoals ze dat bij de Power Unlimited doen vind ik eigenlijk wel leuk. En dat review teniet doen vind ik onzin, Met de awards kun je juist zien welke spellen de moeite waard zijn en als je twijfelt zoek je maar meedere reviews op.

  Conclusie: awards zijn wel oké
 • Naar aanleiding van het gamepro topic:

  Dit is even persoonlijk, maar is een 'award' juist iets wat je beter niet kunt doen?
  Een reviewer speelt een game en geeft er een beredeneerd cijfer aan. Vervolgens kijkt de lezer het resultaat door en ziet dat hele cijfer (en review) niet, maar gaat blind af op de award die word gegeven.
  (bij sites zie ook awards voor 8-8,9 )

  Ik weet dat het inmiddels vrij normaal is om overal een award bij te plaatsen, maar ik vraag me toch of dit niet een vertekend beeld geeft van zowel de review als van het spel zelf.
  Daarnaast zie je ook van die rare cijfers (8,9: 7,9) ontstaan omdat redacteurs/reviewers hun cijfer gaan aanpassen om juist geen award te geven, aangezien dit de review teniet zou doen.

  Ook in andere markten zie je ook regelmatig dat de "beste koop" vaak niet de beste koop is voor die unieke consument.

  Wat vinden jullie van 'awards' geven?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren