1. Backwards compatibility? Maak jij je er druk om?

Re: Backwards compatibility? Maak jij je er druk om?

De Xbox productie word binnenkort al gestopt, dus een echt onhandige functie zou het niet zijn…

Maar afgezien van dat is het inderdaad slechts een extraatje wat er uitgedondert mag worden als het de prijs opdrijft. :)
 • De Xbox productie word binnenkort al gestopt, dus een echt onhandige functie zou het niet zijn…

  Maar afgezien van dat is het inderdaad slechts een extraatje wat er uitgedondert mag worden als het de prijs opdrijft. :)
 • @KlaasjeNL:

  Het schroeft kosten op, maar blijkbaar verliezen ze dan ook klanten.

  Zo te zien vinden mensen BC best belangrijk voor hun console. En die kosten krijgen ze heus wel terug. Alleen Microsoft heeft problemen met BC.
 • leuke bijkomstigheid, maar niet echt noodzakelijk

  tis leuk als console kapot gaat… hoef je geen nieuwe te kopen, of hier iig (waarschijnlijk) minder geld aan te besteden… :P tis een plus, maar ik neem het niet mee in mijn overweging(en) tussen welke console wel en welke niet aan te schaffen ;)
 • Ik mis in die poll de optie dat BWC geschrapt mag worden. Ik heb het er liever uit dan er in. Het schroeft alleen maar de kosten van de nieuwe console omhoog en met next-gen spellen heb ik geen behoefte meer aan oudjes. Wie heeft er hier bijv. een PSX gehad, heeft nu een PS2 en speelt daar nog PSX spellen op en hoe vaak? De enkeling die nog PSX spellen op z'n PS2 speelt doet dat waarschijnlijk ook bijna nooit.
  BWC is imo een nutteloze toevoeging die Sony ooit in de PS2 heeft gestopt en daar toen flink mee is gaan hypen. Zoals hierboven al eens is gezegd: Wie oude spellen heeft, heeft ook een oude console en wie graag oude spellen wil spelen houdt ook die oude console gewoon. En mensen die zeggen dat ze voor een next-gen console oude spellen kopen… Ik denk niet dat jij een oude Ninja Gaiden voor je 360 koopt terwijl je daarnaast voor 2 tientjes meer een next-gen Ninja Gaiden op de plank ziet staan…
 • Ik denk dat Microsoft door die backwards compatability een beetje gepusht wordt om nog een maar goede spellen te maken voor de XBOX 360. Als dat ding niet backwards compatible zou zijn, zouden developers hem eerder links laten liggen, wat jammer zou zijn.
 • Ik vind het toch wel belangrijk hoor.. ik vind dat dat wel t minste is wat nieuwe console moeten doen… Ik zal een voorbeel geven, Ik heb bv geen xbox maar wil wel een aantal games spelen en hebben voor de xbox (oa shenmue2 panzer dragoon enz) maar ik ga daar dus geen xbox voor aanschaffen. Maar als ik een 360 zou hebben dan zou ik dus zeker die games aanschaffen.. vooral om t feit dat ze waarschijnlijk nog geen 20 euro per stuk zijn. Ik vind het dus duidelijk minder als ie niet backward Comp. zou zijn.
 • Vind het wel een handige optie. Zo kan mijn Xbox de kast in, terwijl ik de games nog gewoon kan blijven spelen. Een spel als Ninja Gaiden, KOTOR of Shenmue II zou ik graag nog eens een keer opnieuw willen spelen, ook al is de volgende generatie spellen al uit.

  Die backwards-compatibility geldt trouwens niet voor ieder spel:

  Infos zur Abwärtskompatibilität der Xbox 360

  19.05.05 - GamesIndustry.biz hat einen Bericht über die Abwärtskompatibilität der Xbox 360 zur Xbox veröffentlicht. Demnach muss existierende Software offenbar erst recompiled werden, bevor sie auf der neuen Konsole läuffähig ist.

  Der Problem beruht auf einer Inkompatibilität der Hardware: Die Xbox verwendet einen Intel Prozessor, die Xbox 360 setzt auf IBMs PowerPC Architektur; die NVIDIA Grafik-Einheit ist durch eine von ATI ersetzt worden.

  Dadurch würde es Probleme mit der Abwärtskompatibilität geben, wodurch möglicherweise nur bestimmte Xbox-Spiele auf der Xbox 360 lauffähig seien, die dafür recompiled werden müssen. Microsoft hat den Bericht bislang nicht kommentiert bzw. bestätigt.

  In einem Interview mit Engadget hat Steve Ballmer von Microsoft eingeräumt, dass nicht alle Xbox-Spiele auf Xbox 360 laufen werden. Man arbeitet allerdings hart daran, dass soviele Spiele wie möglich kompatibel sein werden; derzeit legt man den Schwerpunkt auf die meistverkauften Spiele der Xbox.
 • Ik zit er niet mee, houd altijd mijn oude consoles dus als ik wat wil spelen sluit ik de oude weer aan.
  BWC is leuk maar geen deal breaker voor mij.
 • Maakt mij niet uit. Ik koop geen nieuwe console om oude games te spelen. Het kan een leuke bijkomstigheid zijn maar van mij hoeft het niet.
 • Precies.. dan laat je je oude xbox toch gewoon nog ff staan ?
 • Gekozen voor Leuke Bijkomstigheid.
  Maar wat wel stom is, is dat Microsoft heeft aangekondigt dat hij backwards compatible zal zijn, en dan verwacht je toch wat anders dan wat in dat nieuwsbericht staat.
 • BTW: Wat al helemaal onzin is dat mensen hem nu misschien niet gaan kopen omdat hij deze functie niet bevat. Like: ga huilen in een hoekje -_-'
 • Leuke bijkomstigheid. Als ik echt oude games wil spelen dan sluit ik desnoods de oude console weer aan. Ik heb een PS2, maar geen PS1…heb ook nooit PS1-games gekocht ofzo omdat ik die ook kon spelen.

  Boeit me echt niks eigenlijk.
 • Het is niet belangrijk, maar wel erg leuk.

  Op de Ps2 kon je je PSX spellen ook met betere graphics spelen. Nu vraag ik me af of de Ps3 de graphics van de PSX en PS2 spellen ook alweer verbeterd. Ik hoop het.

  Een erg leuke functie met alleen maar voordelen… Mensen willen misschien nog Halo 2 LIVE! op hun X360 spelen? Als voorbeeld.
 • Mja ik vind het ook allemaal een beetje nonsense hoe somige mensen reageren, net of de wereld vergaat ofzo, ik laat m'n xbox gewoon in het zelfde kastje staan als mn nieuwe 360 staat straks. En ik ga er niet van uit dat als je straks de nieuwe generatie games krijg dat ik dan nog 24/7 Halo 2 ga spelen, of Jade Empire of whatever.. ik in ieder geval niet.
 • Ik maak me er niet druk om als ik xbox games wil spelen speel ik ze wel op m'n xbox, als het er op zit is het een leuk extratje..
 • Op de frontpage: http://www.insidegamer.nl/content.php?i ... 2#reacties

  De reacties verbazen me echt enorm. Wat kan iemand het nou boeien of een console oudere games af kan spelen? Ik snap het echt niet? Zover ik weet ondersteund alleen de PS2 het van alle consoles (of heeft iemand nog een ander voorbeeld?). Op de PS2 is het ook een loze feature, alleen leuk voor de RPG's lijkt me. Wie gaat nou verouderde games spelen als je het nieuwe deel met alle verbeteringen & extra's kan krijgen? Geld gebrek telt niet, dan zou je ook niet die nieuwe console aan kunnen schaffen. Het enigste voordeel wat ik zie is dat de echte diehards hun oude console netjes in een doos kunnen bewaren. Voor 99% heb het geen toegevoegde waarde.

  Vooral de reacties als "dit is voor mij echt een minpunt" kan ik niet vatten.

  Dat de Revolution alle oude Nintendo games kan afspelen is aardig, en er zijn er zeker zat de moeite waard, maar hoeveel zijn gewoon te crap voor woorden? Ik zag een paar reacties van "da's mooi, heb je meteen keuze uit 6000 games". Lekker belangerijk. Er zijn maar een paar games waar je echt de moeite zou voor nemen om ze opnieuw uit te spelen. De rest zal alleen maar een trip door memorylane zijn & je speelt nog niet eens een uurtje.

  Wat vinden jullie hiervan? Koop je een console voor de nieuwe games, of vind je het echt belangerijk dat je ook oude games erop kan spelen (zo belangerijk dat je ervoor kiest om de console niet te kopen)?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren