1. Bestanden verwijderen bij afsluiten PC

Re: Bestanden verwijderen bij afsluiten PC

Je kunt bij het opstarten van de laptop automatisch een bat bestand aanroepen. Daarin zet je de code om alle bestanden te verwijderen uit een bepaalde folder.
 • Je kunt bij het opstarten van de laptop automatisch een bat bestand aanroepen. Daarin zet je de code om alle bestanden te verwijderen uit een bepaalde folder.
 • Volgens mij zou je dit wel als geplande taak kunnen opnemen.
 • Deepfreeze is naar mijn idee juist best makkelijk te kraken.. van wat ik dit ook op een school gezien heb. Google (zoiets als) deepfreeze hacks en je vind zat om te proberen, ook als eind gebruiker.
  Net zoals dit hier makkelijk te googlen is.. maar goed, als je een bat file wilt maken kan je het delete command gebruiken DEL /F /S /Q c:\ blabla\mijn docs~

  voor het afsluiten verwijderen zou je moeten opzoeken, maar je kan de bat file ook in je opstarten-map gooien. En wat aangepaste rechten hier en daar is natuurlijk altijd beter.
 • Ik ken wel een programma, draaien ze op mijn school. Hoe je het instelt heb ik geen idee van… De gebruiker heeft niet door dat het draait op de achtergrond. Het is een idee dat je een installatie 'klaarzet' op de laptop of ander systeem (windows), en als je het systeem opnieuw opstart wordt alles gezet zoals jij hebt ingesteld. Je kan wel uitzonderingen toevoegen (zoals windows updates map e.d.)

  Het programma heet DeepFreeze, maar met de configuratie kan ik niet helpen. Ook leuk voor de beheerders, het is zeer moeilijk om het programma lokaal te verwijderen, dat moet gebeuren met een token, geloof me, ik heb vaak geprobeerd dat programma 'veilig' te verwijderen, maar mij is het als eindgebruiker nog niet gelukt:

  http://www.faronics.com/en/Products/Dee ... orate.aspx

  Ongetwijfeld betaald ;)

  Edit:

  Een andere (goedkoper en simpeler wellicht) optie is:

  Maak een lokale gebruiker aan "Scholier", en geef die gebruiker alleen rechten op één map (op het bureaublad of elk ander makkelijk bereikbare map), zodat ze daarin op kunnen slaan. Het enige wat je dan hoeft te doen is de map verwijderen bij inname van de laptop. :)

  Het vereist wel wat uitzoekwerk en natuurlijk veel testen :)
 • Ik krijg hier echt de meest idiote vragen op mijn stage. Ik loop stage op een school en daar hebben ze laptops. Nu mogen studenten als ze erop werken bestanden opslaan, alleen moeten ze die ook weer verwijderen als ze klaar zijn. Je raad het al, niemand verwijdert die bestanden.

  Is er een manier waardoor de PC automatisch bij het starten of afsluiten alle door studente aangemaken bestanden in Mijn Documenten automatisch kunnen worden verwijdert? Iets van een .bat bestand ofzo?

  Mijn dank is wederom groot.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren