1. Castlevania: Curse of Darkness

Re: Castlevania: Curse of Darkness

Heb net Lament of Innocence maar eens besteld bij play.com, zag em daar staan voor 10 pond (=15 euri), en dat kon ik niet laten liggen :)
Als hij bevalt, dan zal ik ook zeker deze opvolger gaan checken denk ik!
 • Heb net Lament of Innocence maar eens besteld bij play.com, zag em daar staan voor 10 pond (=15 euri), en dat kon ik niet laten liggen :)
  Als hij bevalt, dan zal ik ook zeker deze opvolger gaan checken denk ik!
 • Naar verluid zijn de devils er ook om je te helpen om locaties te bereiken. Zo kan je met een vogel bijvoorbeeld vliegen naar een bepaalde plek en slaat een reus muren open om verder te komen. Dit zou toch moeten betekenen dat de game veelzijdiger in locaties en gameplay gaat worden..

  Ik ben wel benieuwd, Castlevania blijft nu eenmaal cool imo :)
 • Ik kan me helaas niet meer opwinden over de nieuwe 3D Castlevania. De N64 Castlevanias waren nou niet bepaald twee perfecte games, maar er zat wel nog iets van dat oude, vertrouwde Castlevania in. LoI was echter niks anders dan eindeloos monsters doden in telkens weer dezelfde trieste kamers. Het had kwa gameplay helemaal niets meer te maken met de andere Castlevanias. De muziek was uiteraard wel goed, maar zelfs dat kon de monotone gameplay niet meer redden. Curse of Darkness lijkt meer van hetzelfde te worden, dus je kan begrijpen dat ik niet bepaald enthousiast ben. Veredelde familiars maken geen verschil als je wederom eindeloos monsters moet doden, terwijl je weer kamertje voor kamertje door het kasteel beweegt.
 • Daar ben ik het eigenlijk wel mee eens. Toch vond ik de game het geld waard en zat de Castlevania sfeer er wat mij betreft goed in.
 • Nee Blizzje ik MOET niet 2d games spelen per se, zo koppig ben ik niet.
  Ik heb LOI (niet de cursus) echt een kans gegeven en het is geen slechte game maar het probleem was dat het teveel een andere game probeerde te zijn (DMC) i.p.v Castlevania.
 • FF7, Super Metroid, SoTN… allemaal hebben ze iets gemeen.
 • Je moet een keer Symphony of the Night spelen en ik weet zeker dat je dan dezelfde mening deelt als iedereen die die game heeft gespeeld…

  Ook al is SOTN natuurlijk fantastisch, toch vond ik LoI getuigen van een goede overgang van 2d naar 3d. Het speelde gewoon lekker, de sfeer was supergoed, ik voelde me weer meteen thuis in het Castlevania universum.

  Puntjes van kritiek vond ik de bosses, die waren ietwat onder te maat en het level design. Soms zaten er echt prachtige locaties in, maar meestal waren het steeds dezelfde, kale gangen. Dat kunnen ze wat mij betreft goedmaken met CoD. Ik verwacht er in ieder geval veel van.

  Je moet op een gegeven moment ook kunnen accepteren dat de overgang van 2d naar 3d niet altijd slecht hoeft te zijn. En als je dan zo nodig 2d MOET spelen, dan koop je gewoon de DS Castlevania, lijkt me simpel.

  Nog een laatste argument: SOTN kunnen ze toch nooit meer overtreffen. Als ze dat trachten, kan er alleen maar een "been there done that" gevoel bij mij ontstaan.
 • Ja zoals ik al vermeld heb heeft Konami nooit het niveau van SoTN kunnen ervaren. Doordat ik al verwacht dat CoD SoTN niet gaat overtreffen zal het bij mij niet tegenvallen. Ik hoop slechts op wat veelzijdigere achtergronden want die leken bij Lament wel erg op elkaar. Nu moet ik wel zeggen dat SoTN ook niet perfect is; hij is te makkelijk (ongebalanceerd qua levelling) er er zijn teveel zinloze items.

  Akumajou Dracula X op de Saturn is inderdaad de beste versie, alleen jammer dat Konami het heeft gepoort… daardoor heeft het best wel wat onnodige slowdown en laadtijden (het openen van die map.. grrr). Maria + extra's rules though! Zelfs de moeite waard als je de PS versie kent.
 • Symphony of the night is een kunstwerk.

  Persoonlijk vind ik de Saturn versie (Dracula X) de beste met 2 extra levels, een extra character en nieuwe muziek. Als je een PlayStation of PS2 hebt een absolute must have.
 • 2D Castlevania's>>>>>>3D Castlevania's
 • Ja die schijnt de beste te zijn(toch).
 • Je moet een keer Symphony of the Night spelen en ik weet zeker dat je dan dezelfde mening deelt als iedereen die die game heeft gespeeld…
 • die ene op msx en op de nes(volgens mij die eerste).
 • Welke Castlevania heb je gespeeld op een console?

  Over Metroid moeten we het maar niet hebben trouwens, ik ben geloof ik de enige op aarde die dat een kutspel vind.
 • Ja.
 • Heb jij wel eens een 2d Castlevania op een console gespeeld Mark?

  Heb je Super Metroid op de SNES gespeeld Mark?
 • 3D kan heus wel werken in dit soort spellen.
  Zie maar naar Metroid Prime.
 • Geef mij maar een 2d Castlevania met 3d achtergronden.

  3d werkt niet met deze game.
 • Mooi topic, kerel. *thumbs up*

  Ja, dit lijkt me dus echt weer een supergame. Lament of Innocence vond ik al fantastisch, en dan vooral de muziek. Michiru kan er wat van hoor, ze is echt een veelzijdige artiest. De OZ Original Soundtrack heeft ze ook weer masterlijk gedaan.

  De sfeer is voor mij het belangrijkste in de Castlevania games. En de characters hé… Alucard blijft mijn favoriet maar ik vond Leon uit LoI ook heel erg stoer.

  Ik kijk er naar uit.
 • Published by: Konami
  Developed by: Konami TYO
  Genre: Third-Person Action Adventure
  Release Date: November 2005?

  Ik had er hier nog niets over gelezen dus hier een topicje over een game uit een toch wel legendarische serie. De 2e Ps2 castlevania na Castlevania: Lament Of Innocence. Alhoewel LoI een beetje wisselvallig werd ontvangen was 1 ding zeker: de gameplay was goed en er viel genoeg te zoeken en exploren… er was zeker ruimte voor verbeteringen en daar is een 2e deel uitermate geschikt voor. Nu dus eind dit jaar Curse of Darkness en ik zit er zeker op te wachten. Castlevania weet altijd een bepaalde sfeer over te brengen en tot nu toe hebben ze daarin nog niet gefaald… hoewel ze misschien het niveau van SoTN niet meer gehaald hebben. Zover ik begrijp speel je in CoD met ene Hector, een ex hulp van Dracula, deze gast is een devil forgemaster. Hij kan dus bepaalde demons maken die hem assisteren. Of dit een beetje vergelijkbaar is met de Familliars (summon hulpjes) van SoTN is de vraag. Het kan in ieder geval wel leuk uitpakken voor het tactische aspect.

  Screenies:
  Trailers: http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=1733

  Ik zou zeggen: So far so good. Het ziet er niet totaal wereldschokkend uit maar als het allemaal net zo soepel loopt en speelt als LoI (60fps) dan wordt dit gewoon weer zo'n lekker duistere actie game on in te verdwalen. Meer mensen die zijn voorganger toch wel vet vonden en met smart op deze titel wachten?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren