1. Datura (PSN)

Re: Datura (PSN)

Nieuwe trailer

Release: 9 mei op het PSN.
 • Nieuwe trailer

  Release: 9 mei op het PSN.
 • Video interview
 • Ik ben benieuwd, klinkt interessant. Hopelijk weer een toffe nieuwe Sony IP.

 • Ontwikkelaar: Santa Monica studio & Plastic
  Uitgever: SCEE
  Platform: PSN (PS3)
  Besturing: Geoptimaliseerd voor de Move, ook speelbaar met gewone Dualshock.
  Release: 9 mei 2012

  Vandaag is op de GDC '12 bekend geworden dat de PS Move game van God of War maker Santa Monica Studio en het Poolse Plastic, bekend van de techdemo Linger in Shadows op het PSN, Datura gaat heten.

  Vorig jaar kregen we al een videootje van de game te zien die de game teaste. Deze is hier te zien.

  IG schrijft:

  De PlayStation Move-game die wordt gemaakt door God of War-studio Santa Monica in samenwerking met het Poolse Plastic Studios, heet Datura. Dit werd bekendgemaakt tijdens de Game Developers Conference.

  Director Michal Staniszewski van Plastic legde daar kort uit wat Datura inhoudt. Hij omschrijft het als "een spel met een uniek experimenteel verhaal en een originele manier van interactie." Deze vorm zou spelers niet alleen visueel aanspreken maar ook empirisch, door de illusie te wekken dat zij objecten als bomen echt aan kunnen raken.

  Ook het maken van beslissingen speelt een rol in de game. Hierbij draait het volgens Steniszewski vooral om het gevoel van onbehagen dat bij spelers wordt opgewekt wanneer zij de consequenties hiervan ervaren. "Het gevoel van heb ik nu een goede of foute keuze gemaakt?", zo legt hij uit. Datura is overigens ook met een traditionele PlayStation 3-controller te spelen

  Datura werd vorig jaar reeds getoond, toen nog als naamloze techdemo, aan de hand van een video waarin een zwevende hand te zien was die een auto bestuurt. In deze scene zat een frame waarin het beeld dubbel werd weergegeven. Dit laatste zou mogelijk een hint zijn naar ondersteuning van stereoscopisch 3D. Hier werd verder niet over gesproken toen het project onthuld werd als Datura.

  Meer info volgt zodra het bekend is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren