1. De beste nieuwe IP's van deze generatie

Re: De beste nieuwe IP's van deze generatie

infamous door de prachtige comics-styleborderlands door de mooie concept art stijl en het verzamelen van wapens

dit was ook de bestverkopende IP van het jaar
 • infamous door de prachtige comics-style  borderlands door de mooie concept art stijl en het verzamelen van wapens

  dit was ook de bestverkopende IP van het jaar
 • Uncharted

  Uncharted is voor mij zonder twijfel de beste nieuwe IP. Ik vond Drakes Fortune echt een topgame, hoewel de shootouts niet altijd even fijn waren (soms net iets teveel geknal). Met Among Thieves heeft ND er nog eens een schep bovenop gedaan, wat een game zeg.

  Mass Effect

  Erg goede sciencefictiongames. Goede karakters en immersie door de vele dialoogkeuzes. Bovendien is het tempo van deze games ook prima, omdat het RPG gedeeltje voor een deel achterwege is gelaten. Dat is soms toch een beetje suf bij Dragon Age. Toch blijft ik de originele Knights of the Old Republic beter vinden, ondanks dat die verouderd is (heb ik pas in 2009 gespeeld en toch wist ie mij meer te grijpen dan ME).

  Infamous

  Deel 1 was kort, had weinig bijzondere sidequest en het goed/kwaad gedoe had beter gekund. Toch is dit de sandbox game waarmee ik, met afstand, het meeste plezier heb beleefd. Ik vind het hele comic sfeertje erg goed gedaan en de stunts die je met Cole uithaalt zijn gewoon moddervet, topactie. Bovendien ziet deel 2 er veelbelovend uit.

  Voor de rest nog: Mirrors Edge, Valkyria Chronicles en Heavy Rain.
 • Uncharted 2 heeft een mijpaal in gamegeschiedenis gemaakt kwa animatie en graphics |:
 • 100% Uncharted.

  Het was een nieuwe ervaring. Een hele prettige mix tussen prachtige graphics, superieure gameplay, goed verhaal, interessante personages, goede mix van schieten/platformen. Het voelde echt als een interactieve film aan. Hele mooie herinneringen aan Uncharted 1 en 2.

  Dit <3 Van de week weer eens deel 2 opgezet. En damn, wat een superieure graphics. Zo veel detail zie je bijna nog steeds niet. De mensen die verantwoordelijk waren voor de textures. Petje af :D
 • Ik zeg gears of war
 • Als ik uit de 50+ games (al een selectie op zich) die ik deze generatie gespeeld heb 4 games klassiekers noem vind ik niet dat ik de term te onpas gebruik.
  Dit slaat denk ik niet zozeer op jouw persoon, maar dat de termen over het algemeen vrij snel worden gebruikt, waar wel een kern van waarheid inzit.

  Bioshock 2 heeft idd weinig meerwaarde maar plots lezen is gewoon dom.
  Aangezien het plot van het eerste deel me dusdanig weinig heeft gedaan, vind ik het niet dom. Bespaar ik me ook geld.
 • &quot;klassieker&quot;, &quot;briljant&quot;, &quot;meesterwerk&quot;

  zijn allemaal woorden die vandaag de dag wel heel makkelijk in de mond worden genomen. Bij de hedendaagse definitie van &quot;klassieker&quot; kijk ik tegenwoordig niet eens meer op, het wordt te pas en te onpas gebruikt.
  Als ik uit de 50+ games (al een selectie op zich) die ik deze generatie gespeeld heb 4 games klassiekers noem vind ik niet dat ik de term te onpas gebruik.

  Bewaar deze termen liever voor de écht tijdloze, nearly flawless films, games, albums, boeken, etc.
  Ha. Zoals 25fps games als OoT en SotC? Het is maar wat ge nearly flawless noemt. Voor velen is MGS4 nearly flawless, voor mij is het een clusterfuck van jewelste.

  Het is nog altijd een persoonlijke mening. Na het spelen van Bioshock had ik echt zoiets van &quot;wat zit er in het tweede deel&quot; dus besloot ik het plot te lezen.
  Bioshock 2 heeft idd weinig meerwaarde maar plots lezen is gewoon dom.
 • Valkyria Chronicles vond ik een top IP. Een game die het genre strategy/rpg totaal op de kop heeft gezet.
  No More Heroes is een zeer originele game, alleen jammer dat deel 2 tegenviel. :(
  Uncharted vond ik ook tof, maar had teveel schietmomenten en te weinig puzzel/platform momenten.
  Layton 1 was ook heel goed, maar vind deel 2 niet zo boeiend.
  World Ends With You is ook een goede ip, maar vind niet dat er een deel 2 moet komen.
  Zack & Wiki en Little King's Story(nog niet geheel uitgespeeld) waren ook leuk.

  De beste is dus Valkyria Chronicles en zelfs die was niet perfect.
 • Sarcasme? Welke reden moet er buiten goed verkopen zijn opdat een game een vervolg krijgt?
  Bioshock heeft iets unieks neergezet: art decor RPG-shooter hybride fun en een verhaal met een leuke plotwending. Reden genoeg voor klassieker status.
  Het is nog altijd een persoonlijke mening. Na het spelen van Bioshock had ik echt zoiets van "wat zit er in het tweede deel" dus besloot ik het plot te lezen. Ik lolde en heb de game zelfs voor € 15 laten liggen. Ik weet overigens niet wat er gaat gebeuren in Infinite, maar mijn portie Bioshock heb ik wel gehad.

  Bioshock heeft met Rapture qua design iets waanzinnigs neer gezet, maar ik betrapte me er zelf op dat ik meer voor Rapture speelde dan het eigenlijke spel zelf, waar ik dus het verhaal/gameplay mee bedoel. Gameplay werd na verloop van tijd heel flauwtjes te worden met alleen Splicers als tegenstanders. Leuke plotwending? Gaap. Veel te gemaakt naar mijn mening. En dan ook nog aan het einde verneuken met een twee en half uur durende fetch quest. Joepie. Overrated imo.
 • @Bioshock discussie;

  Heb gisteren de eerste gameplay beelden gezien van Infinite. Dat ziet er wel heeeeeel vet uit! Het kwam een beetje over als een Uncharted als fps (. Ik ben benieuwd of de uiteindelijke game een zelfde vloeiende gameplay-, filmervaring gaat leveren als datgeen wat de gameplay-sessie liet zien. Loose het eindeloze objecten verzamel scroll bs, maak de vijanden wat meer dan 1 dimensionale AI, het schieten wat vloeiender en hulp van Havoc zou ook geen slecht idee zijn.

  De eerste delen waren stylevol qua sfeer, maar gaf teveel te wensen over qua gameplay.
 • Moeilijk. Als ik toch echt een IP uit deze generatie moet kiezen dan wordt het Uncharted. Mass Effect komt in de buurt, maar ik kies toch voor Uncharted omdat ik de serie echt een voorbeeld vind voor games van deze (HD) generatie. Prachtige ervaring niet alleen qua gameplay, maar ook een lust voor het oog. De ervaring die Uncharted je geeft was in mijn ogen op de vorige generatie niet mogelijk.

  Wil absoluut niet zeggen dat Mass Effect geen prachtige ervaring was, maar ik vind het geen boegbeeld van deze generatie.
 • Bioshock heeft iets unieks neergezet: art decor RPG-shooter hybride fun en een verhaal met een leuke plotwending. Reden genoeg voor klassieker status.
  "klassieker", "briljant", "meesterwerk"

  zijn allemaal woorden die vandaag de dag wel heel makkelijk in de mond worden genomen. Bij de hedendaagse definitie van "klassieker" kijk ik tegenwoordig niet eens meer op, het wordt te pas en te onpas gebruikt.

  Bewaar deze termen liever voor de écht tijdloze, nearly flawless films, games, albums, boeken, etc.
 • Gears of War
  Setting, vijanden, sfeer, gameplay en personages. Alles klopt aan dit spel. Hoewel ik na de eerste screens dit spel een 13 in een dozijn shooter vond kwam ik na het spelen erachter dat dit een onterecht vooroordeel was. Het GoW universum vind ik nog steeds een van de betere waarin ik gegamed heb.

  Dead Space
  Ook in dit spel speelt sfeer een grote rol. In het spel gebeurt er soms 10 minuten lang helemaal niks, maar toch ben je alert en in spanning en vermaak je je eigenlijk kostelijk met helemaal niks. Isaac Clarke en zijn beamguns zijn ook verschrikkelijk vet. Het hele spel is gewoon vet.

  Dante's Inferno
  Er is pas 1 game van uit, maar de setting gebaseerd op de De goddelijke komedie van Dante Alighieri is fantastisch uitgewerkt. Dante Alighieri zelf zou zich omdraaien in zijn graf als hij ziet wat ze er van gemaakt hebben, maar dat helse sfeertje is gewoon meer dan prima. Ik kan me helemaal voorstellen dat veel mensen denken dat de hel er zo uit zou moeten zien.
 • Same here. Bioshock is een leuke game, maar absoluut niet een klassieker status waardig. Snap overigens ook niet waarom er twee vervolgen zijn.
  Sarcasme? Welke reden moet er buiten goed verkopen zijn opdat een game een vervolg krijgt?
  Bioshock heeft iets unieks neergezet: art decor RPG-shooter hybride fun en een verhaal met een leuke plotwending. Reden genoeg voor klassieker status.

  Welke alleen last gen had moeten zijn :lol:
  Leg uit
  1 van de kritiekpunten op de game is dat sommige elementen aanvoelen alsof ze met last-gen hardware in gedacht ontwikkeld werden, wat ook zo is. Alan Wake kende een erg lange ontwikkeltijd.

  En ja, als handheld IP's niet meetellen moet Valkyria chronicles ook maar uit de lijst gehaald worden aangezien 2 van de 3 delen op de PSP zijn.
  Misschien dat handheld IP's in een aparte categorie gestoken moeten worden om erkenning te krijgen.
  Mijn stem gaat in ieder geval naar Patapon.
 • Zucht, ik word weer eens niet begrepen. Peggle, Layton zijn ubervette games. Maar bij IP's denk je toch aan blockbusters of niet?
  Layton1, bijna 5 miljoen sales
  Layton2, bijna 3.5 miljoen sales

  Uncharted1, 3.2 miljoen sales
  Uncharted2, 3.5 miljoen sales
  Angry Birds, 8 miljoen sales

  en zou deze volgens jouw wel of geen nieuwe IP zijn ?
 • Zucht, ik word weer eens niet begrepen. Peggle, Layton zijn ubervette games. Maar bij IP's denk je toch aan blockbusters of niet?
  Layton1, bijna 5 miljoen sales
  Layton2, bijna 3.5 miljoen sales

  Uncharted1, 3.2 miljoen sales
  Uncharted2, 3.5 miljoen sales
  Angry Birds, 8 miljoen sales
 • Idd, enkel blockbusters tellen mee?? Like, wtf??? Check je definitie van IP please…

  Oh, en om de 360-jankerds tevreden te houden (ik noem geen namen) die uiteraard weer de plank volledig misslaan (what else is new?), Alan Wake is ook wel een interessant nieuwe IP.

  Welke alleen last gen had moeten zijn :lol:

  Leg uit
 • No More Heroes zonder twijfel. Zelden kwamen moderne gameplay en filmische elementen zo mooi samen met antieke 8bit effecten en een absurde dosis bizarre humor waarbij regelmatig de 4de muur keihard gesloopt word.

  Genius.
 • Ik vond bioshock geniaal, qua settings onovertroffen en dat meen ik echt. Sinds bioshock heb ik geen enkele game ervaren die me zo in een wereld opslokte.

  Let wel, ik heb de game niet uitgespeeld, ik bleef gewoon ronddolen in de wereld…. <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Zoooo mooi, LIEFDE! <3

  Het moment dat jij een game uitspeelt ga ik vrezen dat de wereld vergaan is.
 • Ik vond bioshock geniaal, qua settings onovertroffen en dat meen ik echt. Sinds bioshock heb ik geen enkele game ervaren die me zo in een wereld opslokte.

  Let wel, ik heb de game niet uitgespeeld, ik bleef gewoon ronddolen in de wereld…. :)

  Zoooo mooi, LIEFDE! <3

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren