1. De future (speculatie)

Re: De future (speculatie)

Nu ik dit nog eens over lees vraag ik mij af of ik wel helemaal ontopic ben gebleven <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

Ja hoor.. ^^D
 • Nu ik dit nog eens over lees vraag ik mij af of ik wel helemaal ontopic ben gebleven <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Ja hoor.. ^^D
 • Ik heb het eerste stuk van de tekst even vluchtig door gelezen, ik lees het later wel verder.

  Als ik het goed heb gelezen komt het erop neer dat Sony het lastiger gaat krijgen. Toevallig dacht ik daar afgelopen week nog aan. Ik merk meer en meer hoe Microsoft mensen lijkt te vangen voor de 360. Ze lanceren het ding op een moment dat de PS2 de laatste beetjes kracht eruit perst, de winter tegen de ramen beukt en de handhelds ook zijn overgestapt op 3D. Ik denk dat Sony wel eens wat overmoedig kan zijn en dat het nog helemaal niet zo'n gek idee was om de 360 vroeg de winkels in te rammen. Dat er misschien een aantal dingen niet kloppen of niet lekker lopen maakt veel mensen niet uit. Geef ze een demo van Project Gotham met veel bling bling en ze zijn verkocht. Sony heeft immers nog steeds geen (echte) ingame beelden van de PS3 laten zien.
  Dat het tot de val van Sony zou leiden? Ik denk het niet. Sony heeft de PSP erbij die goed verkoopt, Sony heeft een enorme fanbase waar Microsoft alleen maar van kan dromen en de marketing machine van Sony doet altijd weer wonderen. Ik denk alleen dat de verschillen nooit of te nimmer zo groot zullen worden als dat ze deze generatie waren.

  De rol van Nintendo schat ik niet zo groot in. Microsoft en Sony bestrijden elkaar met grof geweld, verkoop cijfers en flitsende graphics. Nintendo staat daar een beetje buiten. Zij maken games voor een (kleinere) groep mensen die op zoek is naar wat nieuws en die gewoon plezier willen hebben. Ik gok dat de Revolution wel wat beter zal verkopen dan de Cube, maar een mega-seller zal het niet worden (vergeleken bij de PS2 bijvoorbeeld).
  Ik blijf Nintendo echter zo waarderen omdat zij zich juist uit die strijd lijken te onttrekken en games voor de… puristen (een wat fout woord eigenlijk) maken. Maar dit toch weten te combineren met een vreselijk aanstekelijke verslavingsfactor en een hoge speelbaarheidsgraad (Nintendogs pak je op en speel je, Advance Wars start je en je speelt 3 potjes, Wario Ware vliegt voorbij, om maar wat voorbeelden te noemen).

  Nu ik dit nog eens over lees vraag ik mij af of ik wel helemaal ontopic ben gebleven :P
 • Zeker interessant en vrijwel hetzelfde als hoe ik erover denk. De mogelijkheden zijn er dat dit scenario zich daadwerkelijk gaat afspelen, maar er zijn zoveel factoren die erbij komen kijken dat het moeilijk is om te zien hoe het spel zich uitspeelt na de lancering van zowel de Revolution als de PS3.
 • Bullshit, Sony gaat niet ten onder, je kan het ook vertellen met nintendo als verliezer en MS of Sony als grote winnaar, totale speculatie, niet echt interessant(dat laatste is dan weer een mening)..
 • Ach het leest best vlot door hoor :)

  Het klinkt natuurlijk best logisch zoals hij het zegt allemaal, maar dit berust natuurlijk helemaal op speculatie. Hij had net zo goed een verhaaltje kunnen schrijven waarin de PS3 'wint' en Nintendo 'ten onder gaat'. Leuk om te lezen, maar wel flauwekul ;)
 • Kan een lief iemand het ff kort samenvatten? Ben te lui om het allemaal te lezen :P
 • Toen je dit topic had geplaatst was ik net klaar met lezen. Best realistisch scenario als je het zo bekijkt, natuurlijk blijft het pure speculatie in de zin van het woord. Maar het ziet er wel redelijk logisch uit allemaal.

  Maar goed, de toekomst voorspellen kan iedereen… op zijn eigen manier, maar eerlijk is eerlijk vind ik, het klinkt wel stukken logischer als andere analisten.
 • http://nintendo.about.com/library/sonysfall/blSony1.htm


  mooi stukkie teks…. nou stukkie, best een lang stuk… veel leesplezier :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren