1. Defecten

Re: Defecten

Ik heb ook een PSP gekocht met wipeout pure en ik heb ook het probleem van de d-pad die niet goed werkt en de analoge stick die naar links uitwijkt en ik heb ook nog een stuk of 6 dode pixels waarvan je er 3 best goed ziet kan ik hier mee terruggaan naar de freerecordshop.
 • Ik heb ook een PSP gekocht met wipeout pure en ik heb ook het probleem van de d-pad die niet goed werkt en de analoge stick die naar links uitwijkt en ik heb ook nog een stuk of 6 dode pixels waarvan je er 3 best goed ziet kan ik hier mee terruggaan naar de freerecordshop.
 • @ klaas-vaak: sorry verkeerd gelezen hhahahaha
 • ehh lol ik mocht juist geeeen nieuwe :P
 • das beter werk klaar-vaak, maar dixons is niet makkelijk, ze beginnen al meteen over opsturen, terwijl ze makkelijk een andere kunnen geven. Maar wel goeie service van free recordshop.
 • Voor mensen die hun psp willen ruilen, print deze voorwaarden uit en ga ermee naar de winkel.

  Je staat volledig in je recht als je wilt ruilen.

  Met dank aan De Uitverkorene.  Europese richtlijn
  Goed nieuws voor de consument! Op 1 mei 2003 is de nieuwe wet Koop en Garanties ingetreden. De wet is het eerste begin van de implementatie van de Europese richtlijn voor Consumentenbescherming en heeft veel positieve gevolgen voor het kopen van een product en de garantie die u daarbij krijgt.
  Zo krijgt u meer zekerheid dan eerst het geval was. De consument geniet in alle landen van de Europes Unie ongeveer dezelfde bescherming.

  Consumentengoederen
  De nieuwe wet geldt alleen voor consumentengoederen. Hieronder wordt verstaan alle roerende goederen en speciaal voor u op maatgemaakte artikelen. Dus wasmachines, televisies, maatkostuums en kunstgebitten vallen onder de werking van de nieuwe wet. Ook de uitvoering van een door uzelf ontworpen keuken (die speciaal voor u wordt gemaakt) of het laten leggen van een parketvloer wordt gezien als een product.
  Niet onder de definitie van consumentengoederen vallen onroerende goederen en diensten. Het boeken van een reis, het afsluiten van een verzekering, uw haar laten knippen, het bezoeken van een arts en het laten verbouwen van uw huis vallen dus niet onder de beschermende werking van de nieuwe wet.

  U moet dus goed weten of u een consumentengoed heeft gekocht.

  Rechten
  Sinds 1 mei 2003 kunt u een product dat niet voldoet aan de verwachtingen die u er redelijkerwijs van mocht hebben, binnen een half jaar na aankoop terugbrengen naar de winkelier. U dient in alle gevallen wel binnen 2 maanden na constatering van het gebrek contact op te nemen met de winkelier. Van de verkoper kunt u één van de onderstaande punten eisen:

  1. Dat de verkoper het ontbrekende alsnog levert.
  2. Dat het product wordt hersteld of vervangen.
  3. Dat de verkoper een gedeelte van de verkoopprijs aan u terugbetaalt.
  4. Dat de koopovereenkomst wordt ontbonden.

  Bewijslast
  Als een nieuw product binnen een half jaar een gebrek vertoont, mag u ervan uitgaan dat dat gebrek er al was toen u het product kocht. Als de verkoper het hier niet mee eens is, ligt de bewijslast bij hem. Hij moet aan kunnen tonen dat het gebrek niet aanwezig was toen u het product kocht.
  Wanneer hij dit bewijs niet kan leveren, dan moet hij het gebrek kosteloos repareren of u een nieuw exemplaar geven. De wettelijke garantie is dan van toepassing.

  Wettelijke garantie en fabrieksgarantie
  Wettelijke garantie geldt altijd, voor alle bovenstaand omschreven consumentengoederen. Daarnaast wordt er vaak een fabrieksgarantie afgegeven. U moet dit eigenlijk zien als een extra garantie, hoewel deze garantie wel heel vaak gegeven wordt en bijna standaard lijkt. Aangezien u als consument geen koop sluit met de fabrikant maar met de verkoper, kan de fabrikant allerlei beperkingen stellen aan de fabrieksgarantie. Meestal is de fabrieksgarantie echter iets uitgebreider dan de wettelijke garantie, maar dat verschilt dus per producent. De verkoper moet zich aan beide houden. Na het verstrijken van de garantietermijn kunt u nog steeds verlangen dat de leverancier een gebrek herstelt of u een nieuw exemplaar geeft. En dit kan na de wettelijke garantie van een half jaar, maar ook na het aflopen van de fabrieksgarantie die u bij veel producten krijgt.

  Na het verstrijken van beide soorten garantie bent u degene die moet bewijzen dat het gebrek bij normaal gebruik ontstaan is. De bewijslast ligt dan dus bij u als consument.
 • @ phoenix4: sommige winkels zijn moeilijk omruilen! dixons is er daar een van.

  bij free record shop o staat onderaan op et bonnetje over ruilen doen wij niet moeilijk nou en als ze een CD vergeten erin te doen en je komt dna terug mag je em nieteen ruilen -_-' :lol:

  Je staat anders altijd (ongeacht wat de winkel je vertelt) volledig in je recht om het volledige product te eisen en anders écht geld terug.
  Maar goed, dat is alleen als je het echt erg vind of je een echt defect hebt zoals de TS.

  En in mijn ervaring doet Dixons ook niet moeilijk over omruilen, maar ze zullen gewoon niet zo gek veel psp's op voorraad hebben en dan wordt het wel lastig natuurlijk.
 • @ phoenix4: sommige winkels zijn moeilijk omruilen! dixons is er daar een van.

  bij free record shop o staat onderaan op et bonnetje over ruilen doen wij niet moeilijk nou en als ze een CD vergeten erin te doen en je komt dna terug mag je em nieteen ruilen -_-' :lol:
 • @ phoenix4: sommige winkels zijn moeilijk omruilen! dixons is er daar een van.
 • waarom zou je meteen naar rechts en naar links willen, extra hard geen kant op gaan ofzo? <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  ]


  misschien dat jedat niet weet maar bij sommige spellen kan je schuin omhoog of omlaaag maar dat zul je wel (of niet) merken als je zon spel speelt ;) ;}
 • Ik heb em bij de mediamarkt gehaald en ga em daar gewoon omruilen. Waarom doen jullie dat niet? Gewoon bij de winkel omruilen
 • De D-pad zou gewoon net zo moeten werken als bij je ps2-controller lijkt me.. Net zoals het analoge stickje; daar hoort volgens mij geen weerstand in te zitten; ik had er tenminste geen last van. Ik baal er wel van dat ik m'n psp moest opsturen! Krijg ik natuurlijk een nieuwe, met foute pixels, terug.. :'(
 • waarom zou je meteen naar rechts en naar links willen, extra hard geen kant op gaan ofzo? ;)
 • Ja mijn D-pad doet het ook niet geweldig, vooral schuin dus 2 knoppen tegelijkertijd pakt die niet goed, hoort dat of moet ik hem laten repaeren?
 • Bij mij werkte de D-pad ook niet goed; kon niet schuin links omhoog en omlaag sturen. Na contact te hebben gehad met Sony moest ik m opsturen.. Heb ik gisteren gedaan en ik ben m'n psp volgens Sony dus minimaal 8 werkdagen kwijt :@
 • Bij mij werkt de D-pad niet goed. Pijltje omhoog en omlaag reageren niet goed. Morgen maar ff omruilen
 • ik zal morgen eens gaan
  als ik de stick niet aanraak dan heb ik het probleem niet
  het is pas als ik ermee race en dus naar links stuur ermee dan blijft naar links gaan tot ik het een beetje forceer naar rechts
  en ik heb er de uiterste zorg voor gedragen hoor voor dat ding

  heb er niet veel vertrouwen in eerlijk gezegd, ze zullen wel met iets komen ofzo waarop je niets kan zeggen weet ik veel

  ik kan ze wel eens een race tonen, net als hij start stuur ik een beetje naar links en als de race dan start zal de auto meteen naar links gaan, vanzelf

  als ze dan nog niet terugnemen ga ik daar nooit meer, ook al zijn ze de goedkoopste winkel in mijn stad
 • Als je analoge stick naar links blijft sturen als je hem los laat moet je gewoon terug gaan met je PSP .
 • of hem per ongelijk in de was machine gadaan :P
 • Moker!

  Eigenlijk moeten ze niet zeuren,….als jij wilt ruilen of geld terug dan moet dan gewoon eigenlijk.
  Blabla we nemen ze niet terug,……Sony neemt ze niet als er minder dan 6 dode pixels op zijn,…..dan zitten wij met de gebakke peren…..

  !$@!%$@ Je wilt gewoon een goed degelijk apparaat,……en het lag niet aan jou? Of heb je 'm per ongeluk laten vallen j/k :)
 • met wat moet je slaan dan je hand of een hamer :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren