1. Deze situatie: Wel of geen gameverslaving

Re: Deze situatie: Wel of geen gameverslaving

Een verslaving is meer wanneer je niet zonder kunt en er alles aan doet om je 'fix' te krijgen.
 • Een verslaving is meer wanneer je niet zonder kunt en er alles aan doet om je 'fix' te krijgen.
 • Nee nee zeker niet elke dag. we hebben met zn alle afgesproken dat we 2 keer in de week en in t weekend niet doen. Dus niet elke dag

  Oh, dan lijkt het me niet echt een probleem ofzo hoor.
 • Nee nee zeker niet elke dag. we hebben met zn alle afgesproken dat we 2 keer in de week en in t weekend niet doen. Dus niet elke dag
 • Maar doe je dit elke dag? Want dan lijkt het me toch niet heel erg gezond gedrag, ondanks dat je het met vrienden en je vriendin in dezelfde kamer doet.

  Maar komt dat dan omdat het een MMORPG is en mensen zich zogenaamd in die wereld afsluiten? Doordeweeks heb ik gewoon zin in mijn rust en ben ik eigenlijk altijd thuis. Ik heb dan ook 3 van de 4 avonden mijn xbox aan staan waar ik dan een aantal uurtjes op game. Daarnaast ben ik dan nog gewoon sociaal actief op MSN etc. etc. Maar is dit nou verslaving (want ik kan prima zonder) of is het een keuze van mij, omdat ik gewoon geen zin heb naast het weekend om ook nog eens overal heen te gaan, daarnaast is er hier geen fuck te beleven =)

  Wat ik wil zeggen, ik heb het gevoel dat (vooral niet gamers) gameverslaving veel eerder betrekken op mensen die een MMORPG spelen dan mensen die shooters/adventure games etc. spelen. Blijft een moeilijk onderwerp.
 • @PalvsNTSC,

  Vervelend, nee eerder dapper en leerzaam.

  Verslaving is iets wat altijd ontkent wordt totdat je er zover inzit dat je bijna niet meer terug kan/ niet meer door hebt.

  Ikzelf ben 28 en verslaafd geweest aan blowen (ja dat kan) i.c.m. veel gamen. Gelukkig hebben mijn studie en mijn werk er niet veel onder geleden. Ik heb nog steeds al mijn vrienden maar de rest van mijn sociale contacten hebben er wel onder geleden. Desondanks gaat het nu goed en sta weer fris in het leven.

  Zo to horen heb je alles weer op een rijtje. Het moeilijkste is je verslaving erkennen en er daadwerkelijk wat aan doen. Chapeau man!
 • Spellen zoals RIFT zijn heel snel verslavend. sowieso de meeste RPG's zijn verslavend.

  een beetje verslaafd hier aan raken is niet erg, ik moet eerlijk toegeven dat ik als ik op school zit ik ook wel eens denk aan de PC en dat ik daar echt zin had om op te spelen.

  maar het feit dat je dan door hebt dat je een tikje verslaafd begint te worden is het belangrijkste
 • Gamen is zeker verslavend. ik heb de mooiste periode in een leven 20e tot 33e jaar weggeflikkert aan gamen.En ben ik in die periode nooit getrouwd en heb ik geen kinderen gehad,dat laatste vind ik wel erg.

  Alles was gebasserd op het gamen,ik zat op fora's speelde elke toptitel heb elke systeem gehad en ging mee met hypes. mijn sociale leven heeft er enorm ondergeleden en pas op mijn 33e begon ik een serieuze relatie(de andere hielden nooit stand)
  Vrouwen vond ik te duur,stappen deed ik nooit. en net als hierboven zij ik,ach je kan ook al je geld opzuipen in de kroeg maar ik game.

  Ik kan je als tip geven dat je sociale leven vele malen belangrijker is dan om de heledag achter zo'n kut kastje te zitten. het leven is namelijk veel mooier als je wat minder gamed.je zal nu wel denken wat lult die ouwe nou! maar ik heb er echt ervaring mee,dus ik hoop dat je er wat mee doet.

  Ben je al in de ver in de 20 en komt je dit bekend voor,trek dan direct de stekker eruit,want voor je het weet ben je 33 jaar en kinderloos,en heb je geen vrienden en woon je alleen.

  het gaat nu trouwens beter met me;) ik heb een vriendin, game nog erg graag (10 uurtjes in de week) heb geen schulden,en dat alles omdat ik 3 jaar geleden de stekker er uit heb getrokken.


  ik hoop dat jullie mijn reactie niet vervelend vonden.
 • De ene zet de tv 's avonds aan de ander de radio en de ander gamed een potje. Ik zie het probleem niet. Hou gewoon in je achterhoofd: kan ik morgen dat ding weg doen en zeg maar een jaar niet meer aan raken? Dan is het geen verslaving. Het is een verslaving zodra je niet zonder kan ofterwel je zegt afspraken af met vrienden of familie of scipt school/werk. Dan heb je een probleem.:D
 • Wat zou er autistisch zijn aan deze situatie lijkt me niks daarmee te maken hebben. Ook was hier al een topic voor.
 • Tja, je hebt vast ook hopen mensen die dagelijks na het eten gezellig met z'n allen gaan ganzenborden ofzo. Of nou ja, vroeger misschien. Zolang je er lol in hebt met z'n allen en het niet ten koste gaat van iets anders lijkt het me prima toch? Je bent tenslotte ook nog sociaal bezig, want je doet het in een groepje.

  Het enige potentieel "vreemde" hieraan is dat je zit te gamen ipv voetballen/tv kijken/sigaretten roken. Maar dat is meer een overblijfsel van de tijd dat games nog niet mainstream waren, niet iets raars, lijkt me.

  Snap ook niet zo goed wat er autistisch is aan deze situatie…
 • Klinkt eerder autistisch dan game-verslaafd…

  Ja inderdaad…
 • Ik denk dat ik wel een beetje verslaafd was aan WoW, voor een tijdje. Wilde liever lekker alleen op mijn kamertje WoW-spelen dan uitgaan met mijn vrienden, checkte s'ochtends de Auction Houses en speelde één dag zelfs 14 uur achter elkaar.

  Kijk dan ben je volgens mij redelijk verslaafd geworden. Ben voor de rest niet gestopt omdat ik het saai vond worden. Nu game ik soms voor dagen niet en zou geen zin hebben in WoW. Heb het idee dat gameverslavingen niet super serieus zijn en vanzelf wel ophouden. Het is anders dan een nicotine verslaving, maar goed misschien was ik wel niet echt verslaafd, maar gewoon super enthousiast.
 • Het is pas echt een verslaving als je gedwongen (van jezelf) dingen moet doen. Dus gedwongen je computer moet opstarten om te gaan spelen, of gedwongen urenlang over het internet moet zwerven.

  Ook speelt bij een verslaving mee dat je aan weinig anders meer kunt denken, weinig interesse hebt voor andere dingen. Als je al j e vrienden hebt verloren door het spelen van een game kun je het als een verslaving zien. Andersom kan ook, dat je veel van jezelf kwijt kunt in de game omdat je maatschappelijk gezien moeilijk vrienden kunt/wilt maken.

  Als je morgen kunt stoppen met gamen en een andere hobby kunt zoeken is er volgens mij niets aan de hand. ;)
 • Al ben je wel verslaafd, het gaat erom dat je plezier hebt en dat heb je samen met je vriendin en vrienden. Er komt een tijd dat je er meer dan genoeg van hebt en net zo makkelijk ga je dan andere dingen doen, in tegenstelling tot drugs wat echt verslavend is.
 • Het gaat er ook om of je wel lekker in je vel zit en wel kan stoppen. als je niet eens meer de tijd neemt om te gaan slapen of om te gaan eten en alleen maar dat spel wilt spelen dan heb je wel een probleem. is dit niet zo dan ben je niet verslaafd dan ben je gewoon een fanatieke gamer.
 • Dat men erover praat, wil nog niet zeggen dat ze er daadwerkelijk ook verstand van hebben. Iemand die elke dag voetbal kijkt, is die dan ook verslaafd?
 • Het is dat je er tegenwoordig zoveel over hoort. Op tv, blaadjes, overal lees je t etc. ik was nieuwschierig of er mensen waren die mij een indicatie konden geven of ik daar in de buurt was.
 • Maar vind je het zelf een probleem worden? Leidt je schoolwerk eraan?
 • ok dankje voor de snelle antwoorden :D
 • Maar doe je dit elke dag? Want dan lijkt het me toch niet heel erg gezond gedrag, ondanks dat je het met vrienden en je vriendin in dezelfde kamer doet.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren