1. Dezelfde game voor verschillende consoles betalen: Bullshit?

Re: Dezelfde game voor verschillende consoles betalen: Bullshit?

Ik heb Cod4 op de 360 origineel. Op de Mac heb ik hem gedownload, ga echt niet 2 keer betalen voor dezelfde game. Behalve RE 4, die heb ik op de Wii, GC 2x (USA en PAL) en PS2. :P Oh, En Ocarina of Time heb ik 5 zelfs 5 keer. Maar dat zijn echt uitzonderingen.
 • Ik heb Cod4 op de 360 origineel. Op de Mac heb ik hem gedownload, ga echt niet 2 keer betalen voor dezelfde game. Behalve RE 4, die heb ik op de Wii, GC 2x (USA en PAL) en PS2. :P Oh, En Ocarina of Time heb ik 5 zelfs 5 keer. Maar dat zijn echt uitzonderingen.
 • Ik ben zo iemand die muziek van artiesten die ik echt goed vindt nog steeds op CD koop. Gewoon omdat ik het mooi vind dat ik een doosje met een schijfje en een boekje in de kast heb staan. Die CD speel ik dan af via mn geluidsinstallatie in de woonkamer. Maar vervolgens download ik via Spotnet oid wel een kopie van het album (of ik rip de CD) voor gebruik in de auto of op een mobiele mediaplayer… Ik heb al 15-18 euro gedokt voor de CD, dus vind ik dat het recht heb om dit te doen.

  Ik ben het op het gebied van games nog niet echt tegengekomen, maar als ik straks de nieuwe Call of Duty op de PS3 heb gekocht en de Vita versie nagenoeg identiek is, dan heb ik weinig zin om in totaal 120 euro te gaan dokken om precies dezelfde game ook op zakformaat te kunnen spelen. Als de Vita gehacked wordt, dan is er dus een goeie kans dat ik de game zou downloaden. Maar ik ben dan wel weer zo dat ik alle andere Vita games braaf origineel koop…
 • Dat moet ieder voor zichzelf uitmaken. Het is dan wel illegaal, iedereen heeft de mogelijkheid om zijn games van het net te halen. PC games zijn zo goedkoop dat het de miserie niet waard is om weer het vermoeiende pad van niet werkende versies, virussen, etc. van illegale versies op te gaan. En ik denk na voor ik een game op een bepaald platform koop en games die ik hun geld waard vind, koop ik. De rest is mijn tijd niet waard en die koop ik niet en ik probeer ze ook niet even door ze van het net te plukken.

  Ieder doet wat hij wilt en ik zal er niemand vies voor bekijken als mensen een tweede exemplaar van het net plukken. Maar, als mensen het willen goedpraten om hun handen in het reine te wassen en te doen alsof ze in hun recht zijn. Neen, dan haak ik af want dan begint het gewoon zielig te worden, je bent in overtreding punt andere lijn. Misschien moeten mensen gewoon beter nadenken voor ze een game op een bepaald platform kopen. Een console kan je ook meenemen op reis. Of speel gewoon een andere game of doe wat anders op vakantie. Kortom ik vind het wel kunnen, maar dat neemt niet weg dat zo'n persoon meestal behoorlijk pathetisch/dom overkomt (naargelang de manier waarop hij het vertelt.), als en slechts als hij er schuldgevoelens over houdt en/of het probeert goed te praten. Als hij/zij gewoon zegt, ik ben op dat vlak een klootzak of dat interesseert me geen ballen dan snap ik dat best.

  Zo bega ik wel eens bewust een overtreding in het verkeer, maar ik probeer dat dan niet goed te praten. Ik weet dat wat ik doe eigenlijk niet kan, maar ik doe het toch, zonder dat ik dat voor mezelf probeer goed te praten. Gewoon omdat .|.
  Ik ga dan niet tegen een agent neuten, dat ik vind dat het moet kunnen dat ik op mijn fiets door het rood licht rijd omdat er in de verste verten geen wagen te bespeuren was.
 • Ja, GTA: SA heb ik ook 2x gehaald, hoewel de eerste keer 2e hands was (Weet je ook meteen waarom ik hem opnieuw moest kopen, NIEUW deze keer :)
 • Ik heb san andreas 2 keer (eigenlijk 3 keer want mn ps2 schijfje ging kapot)

  En nog een paar games die ik veelste goedkoop binnen kon halen (queensday)

  Wat wel naaierig en kut is
  Ik heb alle GTA's (dus ook de PSP versies) en ik vertik het verdomme om die spellen opnieuw te kopen voor de vita, hoe graag ik ook wil
 • Ik zou nooit een game dubbel kopen. Heb dit vroeger weleens gedaan (Oblivion 3x…) maar het is eigenlijk zonde van het geld. 360 versie of PS3 versie gekocht = PC versie download bij mij.
 • Ik heb Mario 1 ook 5 keer liggen

  - NES
  - Game Boy Advance (NES Classics)
  - Mario Allstars SNES
  - Virtual Console Wii
  - Mario Allstars Wii

  Maar ik ga echt niet nog een keer 45 euro lappen voor exact dezelfde game op een ander platform in dezelfde generatie. Het lijkt me heel vet om een Black Ops 2 of Modern Warfare 3 op de Vita online te kunnen spelen buitenshuis, maar dus niet voor 45 euro als ik de singleplayer al op de 360 heb uitgespeeld en toch 75% van de tijd met de console versie zal doorbrengen.

  Als ze de multiplayer los zouden aanbieden voor 15 euro op PSN wil ik dat best doen. Maar die keuze heb je dus niet. En dan ben ik gewoon van mening dat ik Activision al een keer (genoeg) heb betaald om het spel te mogen spelen.
 • Allebei.

  Ik ben in het proces om een zooi van m'n 'dubbele' games te verkopen. Enkel nog de originele releases voor mij. Virtual Console kun je helaas niet verkopen zonder de console zelf weg te doen ;).
 • Oja, die heb ik 4x.
  Zelda gameboy; die heb ik origineel, de DX versie en de 3DS versie.
  Kirby1: voor de NES, de GBA remake, de Wii VC versie en de 3DS 3D remake.

  Nintendo is hier goed in, of ik ben goed gek om iedere keer weer een versie te kopen :(
 • Hoe de hell wil je Oricana of Time 5x kopen? Niet zuinig genoeg met je spullen, of gewoon voor je collectie? Ik heb hem in ieder geval via WiiWare gedownload, en voor de meivakantie ook nog ff op m'n laptop geROM't. Nuthin' better than play'n mah games in the good 'ole sun.

  Nintendo 64 origineel
  GameCube Collector's Edition
  GameCube The Wind Waker Limited Edition
  Virtual Console
  3DS remake
 • Ik betaal alles origineel, alleen niet op de PSPGo!
  Waarom, omdat ik alle UMDs in bezit heb en er niks mee kan, dus besloten om dit als enige hardware product te hebben waar ik dubbele games gewoon download.
 • Hoe de hell wil je Oricana of Time 5x kopen? Niet zuinig genoeg met je spullen, of gewoon voor je collectie? Ik heb hem in ieder geval via WiiWare gedownload, en voor de meivakantie ook nog ff op m'n laptop geROM't. Nuthin' better than play'n mah games in the good 'ole sun.
 • Je kiest ervoor om het op een bepaalde console te kopen, je denk er van tevoren goed over na. Als een game wel een code voor steam heeft, dan is dat de keuze van de uitgever. Als het verplicht zou worden gaat er snel misbruik van worden gemaakt, want je kan dan één game kopen en de code aan een vriend geven.

  En daarnaast, ik zie een vakantie niet als plek om te gamen, dat doe ik thuis wel.
 • Stel je eens voor: Je hebt een tijdje geleden een game gehaald voor je Xbox 360/PS3. Het lijkt je handig om deze ook mee te kunnen nemen op reis, dus besluit je hem voor je laptop te halen. Je bent echter niet van plan om weer full-price aan deze game uit te geven… Wat vind jij: Gewoon kopen of downloaden?

  Waar sommige games (bijv. Portal 2) een code hebben waarmee je gratis de Steam-versie kan downloaden, hebben de meeste games niet deze mogelijkheden. En tsja, van 2e hands kopen profiteren de ontwikkelaars evenmin als bij downloaden. Ik vraag hier dus niet of het LEGAAL is, maar of jij het persoonlijk vind kunnen. Je kan het hier hebben over een nieuwe game zoals Battlefield 3, of over een wat oudere zoals GTA: San Andreas. Dus deel je mening hieronder!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren