1. Dit zou wel is de toekomst van handhelds betekenen

Re: Dit zou wel is de toekomst van handhelds betekenen

Uhm volgens mij vergeet je even dat je nog hardware kwijt moet. Een psp zou bv niet veel kleiner kunnen gewoon omdat de hardware niet compacter is. Je kan er dan wel een groter scherm op stoppen die je dan nog kan uittrekken. Het zal alleen nog wel jaren duren voordat dit voor standaart dingen een beetje bruikbaar word, laat staan voor games. Schermen als dit zijn er al een tijdje maar nu komt ook pas het eerste echte product.
 • Uhm volgens mij vergeet je even dat je nog hardware kwijt moet. Een psp zou bv niet veel kleiner kunnen gewoon omdat de hardware niet compacter is. Je kan er dan wel een groter scherm op stoppen die je dan nog kan uittrekken. Het zal alleen nog wel jaren duren voordat dit voor standaart dingen een beetje bruikbaar word, laat staan voor games. Schermen als dit zijn er al een tijdje maar nu komt ook pas het eerste echte product.
 • En zeg er maar gelijk bij dat je dit bericht rechstreeks van http://www.tweakers.net hebt gejat… ;)

  De mogelijkheden hiervan zijn eindeloos!
 • Oprolbaar scherm :lol: is wel vet opzich, maar denk niet dat het handig is voor een handheld, eerder voor een soort next-gen pda :P
 • Dit lijkt me wel vet ja :). Maar of het er ooit van komt… wie weet.
 • lol

  game boy evolution: met cube overtreffende grfx….en oprolscherm :9
 • Dat is zo'n flexibel/buigbaar scherm denk ik
  Niet zo tof, aangezien ik soms mijn handen krachtig om m'n handheld heb zitten, bijvoorbeeld bij een moeilijke Boss uit een TLoZ game. Voor je het weet knakt het scherm dubbel, niet erg voor je scherm, wel voor je gameprestaties, want vaak telt iedere seconde.

  als k zo es naar dat plaatje kijkt is ie niet bedoeldt als gaming handheld ^_^' ;} maare et zijn ook altijd die nederlanders weer die met iets inovatiefs komen :lol: :lol: :lol:
 • Ik had gelijk |.|
 • Dat is zo'n flexibel/buigbaar scherm denk ik
  Niet zo tof, aangezien ik soms mijn handen krachtig om m'n handheld heb zitten, bijvoorbeeld bij een moeilijke Boss uit een TLoZ game. Voor je het weet knakt het scherm dubbel, niet erg voor je scherm, wel voor je gameprestaties, want vaak telt iedere seconde.
 • Cool ja.. :)
 • Dat is zo'n flexibel/buigbaar scherm denk ik
 • Meer info graag, met name over hoe je dat ding dicht wilt klappen zonder hem te beschadigen.
 • Groot scherm en toch compact op te dragen.
  Wat denken jullie hiervan?  (btw dit product = Philips: massaproductie oprolbare schermen in 2006)
  De enigste info hiervan is :
  Philips Polymer Vision heeft aangekondigd dat het volgend jaar al zal kunnen beginnen met de productie van oprolbare schermen. In eerste instantie zou het gaan om een monochroom QVGA-scherm met vier grijstinten en een beelddiagonaal van vijf inch, waarop beelden weergegeven kunnen worden met een resolutie van 320x240 pixels. Opgerold zou het scherm niet meer dan 100x60x20 mm ruimte innemen. Volgens Hans Driessen, senior communications manager van Philips Polymer Vision, biedt de Readius, zoals het product gedoopt werd, een contrastratio vergelijkbaar met gewoon papier en is het systeem uitstekend geschikt voor draagbare e-readers. Bovendien wordt er enkel stroom verbruikt wanneer het beeld ververst wordt, wat zeker voor mobiel gebruik een belangrijk voordeel is.

  De Readius zou bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden als een soort draagbaar RSS-systeem. Informatie kan naar het scherm gestuurd worden zodat gebruikers een samenvatting kunnen lezen. Wanneer ze vervolgens het volledige artikel willen raadplegen, kunnen ze gebruikmaken van een gewone pc of, naargelang de bron, de gewone krant lezen. In het prototype werd nog gebruikgemaakt van een usb-verbinding om gegevens naar het scherm te sturen, in het uiteindelijke product zou men over GPRS of UMTS kunnen beschikken.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren