1. Eerste Nederlandse StreetPass Meeting in Almere

Re: Eerste Nederlandse StreetPass Meeting in Almere

Overigens, mensen die komen op 30 april of interesse hebben in toekomstige events, join ons op facebook : http://www.facebook.com/StreetPassAlmere

Door ons "leuk te vinden" kunnen we makkelijker alle informatie kwijt aan iedereen ^^
 • Overigens, mensen die komen op 30 april of interesse hebben in toekomstige events, join ons op facebook : http://www.facebook.com/StreetPassAlmere

  Door ons "leuk te vinden" kunnen we makkelijker alle informatie kwijt aan iedereen ^^
 • Het idee is zeker leuk, maar ergens denk ik dat je de hele essentie van Streetpass mist. De gedachte "Kom, laten we met een hele groep daar staan, alleen om elkaar te ontmoeten via de 3DS." Vind ik persoonlijk minder leuk dan: "Hey, dat is toevallig, ik ben vandaag wezen winkelen en ben daarbij toevallig 4 mensen tegen gekomen." Het blijft natuurlijk persoonlijk, waarschijnlijk zal ik ook weleens bij zo'n meeting willen zijn uit nieuwsgierigheid, maar echt reizen zal ik er niet voor doen.

  Ik ben het met je eens dat het de spontaniteit een beetje wegneemt. Thuiskomen met een groen notification lampje is natuurlijk heel wat leuker.

  Het is net als vissen, hengelen en hengelen en het is dan geweldig als er eentje bijt, in tegenstelling tot met een groot net in een overvolle vijver te staan scheppen ;)

  Weet alleen niet of je op de hoogte bent van www.streetpassnetwork.com ? De gast die daarachter zit is de hele StreetPass "craze" op facebook begonnen met als doel 3DS gamers makkelijker bij elkaar te brengen. In Japan is het verkrijgen van StreetPass hits een stuk makkelijker door de dichtbevolktheid en ook Rano geeft al aan dat er locaties zijn waar dat een stuk makkelijker gaat. Neemt niet weg dat voor de gemiddelde 3DS gebruiker, vooral nu de 3DS net uit is, wat lastiger aan StreetPass hits komt, en met de diverse StreetPass groepen die nu op facebook aan elkaar zijn gelinked, is dat een stuk makkelijker uit te voeren.

  Spontane hits blijven altijd leuker, maar die kan je ook gewoon blijven krijgen. Dit soort meetings zijn er eens in de maand of eens per twee maanden, dus de frequentie valt reuze mee natuurlijk.

  Tevens snap ik dat je weinig zin hebt om te reizen, vooral als een event pakweg 200 kilometer verderop is (noem maar even wat), maar daarom worden mensen juist gestimuleerd door StreetPass Network om een facebook groep op te richten voor zijn/haar omgeving. De een zal wat populairder zijn dan de ander natuurlijk, maar dat moet niet zoveel uitmaken als je StreetPass of Nintendo 3DS in het algemeen graag uitdraagt naar anderen :)

  Het leuke van dit soort events is toch wel het sociale aspect en wie weet leren mensen op deze manier goede vrienden kennen of op zijn minst gelijkgezinden die altijd klaar staan voor een potje Streetfighter of (in de toekomst) Mario Kart. De een heeft namelijk wel veel mensen in zijn/haar omgeving met een 3DS en de ander niet. Op deze manier hoop ik dat ook op te kunnen vangen, al is het dan alleen voor Almere en omstreken (maar iedereen is natuurlijk welkom).

  Voor wat betreft de veiligheid, ben ik het wel met je eens dat dat problemen kan geven, maar persoonlijk denk ik dat je dat ook kan voorkomen op een simpele manier. Zoals Swiep al aangeeft, als je dat ding in je broekzak steekt, ja dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden.

  Ik draag dat ding bij in een apart dichtgeritst vak in een dichtgeritste tas die ik vooral op dit soort dagen, voor mij draag en niet achter me. Ideaal, nee, maar wel veilig.

  Sorry als ik lang van stof ben xD Ik leg mijn visie graag duidelijk uit ^^
 • Kijk, ik wil dat ding best meenemen, ik doe het 7 dagen per week… Maar koninginnendag lijkt mij gewoon gevaarlijk, denk zelfs vragen om problemen. Het is druk, iedereen dringt (en drinkt) tegen elkaar aan, ook redelijk wat zakkenrollers door de drukte en met een tas lopen doe ik niet in zo'n grote groep. :S

  Het idee is zeker leuk, maar ergens denk ik dat je de hele essentie van Streetpass mist. De gedachte "Kom, laten we met een hele groep daar staan, alleen om elkaar te ontmoeten via de 3DS." Vind ik persoonlijk minder leuk dan: "Hey, dat is toevallig, ik ben vandaag wezen winkelen en ben daarbij toevallig 4 mensen tegen gekomen." Het blijft natuurlijk persoonlijk, waarschijnlijk zal ik ook weleens bij zo'n meeting willen zijn uit nieuwsgierigheid, maar echt reizen zal ik er niet voor doen.
 • Afgelopen weekend in Londen heb ik 21 Mii's verzameld. 2 Duitsers, 2 Fransmannen en de rest Engelsen. Dus met Queensday zal het ook wel losgaan!

  Doe je goed :P

  Als ik op Queensday ook naar Amsterdam zou zijn gegaan, ging de 3DS ook vrolijk mee :P

  Laat me weten hoeveel je er zaterdag tegenkomt, ben benieuwd ^^
 • Het is niet dat ik niet snap waar je vandaan komt, de reacties op de datum zijn erg tweezijdig. De een vind het een leuk idee, de ander vind de datum ongelukkig gekozen, maar die draaien vaak bij zodra ze de uitleg horen.

  Koninginnedag zijn er genoeg leuke evenementen in Almere Stad en StreetPass Almere is daar gewoon een van. Natuurlijk zit niet iedereen te wachten om juist op die dag met de 3DS bezig te zijn, maar de meeste mensen in de omgeving van Almere bevinden zich vaak toch al in de stad juist vanwege Koninginnedag.

  Het event duurt ook maar een uur, juist met de feestdag in het achterhoofd. Mensen die op deze dag liever naar Amsterdam gaan ondanks dat ze graag bij een StreetPass event aanwezig willen zijn, wensen we dan ook veel plezier en er komen nog genoeg andere kansen. :)

  Mensen die wel in Almere Stad zijn kunnen even binnenwippen bij de Utopolis. Dit is dan net zo makkelijk. Niet iedereen zal zijn/haar 3DS willen meenemen op zo een drukke dag, dat is ook begrijpelijk, maar voor degenen die dat wel willen (ikzelf draag hem altijd bij in een apart, dichtgeritst vak in mijn schoudertas), is het event erg leuk.

  Kreeg alleen een beetje het idee dat het event door een "probleembril" bekeken werd, ipv gezien als iets positiefs en leuks, juist door de samenkomende factoren.

  Natuurlijk zit er een keerzijde aan deze datum, maar in alle eerlijkheid, dat zal met toekomstige data net zo goed zijn. Als ik het Zelda event plan op de releasedag van Zelda, zullen mensen die alleen in het weekend kunnen dit als problematisch zien etc. :)
 • Afgelopen weekend in Londen heb ik 21 Mii's verzameld. 2 Duitsers, 2 Fransmannen en de rest Engelsen. Dus met Queensday zal het ook wel losgaan!
 • Alsof iedereen door mijn post opeens gaat besluiten om hun 3DS niet mee te nemen, dat bepaalt een ieder uiteraard zelf.
  En begrijp me niet verkeerd, ik vind het een leuke actie, maar ik trek de datum in twijfel omdat je op Koninginnedag waarschijnlijk wel andere dingen aan je hoofd hebt dan je 3DS.
 • Vind het al knap dat je dat ding in je broekzak zou stoppen. Dat is geheid vragen om problemen, Koninginnedag of niet :)

  Maar goed, dit bericht is niet bedoeld voor mensen om te lopen piepen wat er niet klopt aan de datum, waar wel over na is gedacht, waarom men wel of niet met een 3DS zou rondlopen, of de locatie in twijfel trekken. Almere organiseert niet voor heel Nederland, maar heeft wel de eerste StreetPass meeting in Nederland van de vele StreetPass groepen die er momenteel bestaan.

  Zoals misschien wel de bedoeling zou kunnen zijn geweest van heel deze post, is wellicht het informeren van mensen die uit Almere en omgeving komen en die dag wél in Almere zijn?

  Men mag/moet zelf weten of ze de 3DS meenemen ja of nee. Jij niet, geen enkel probleem, maar vul dat niet in voor anderen die niet overal problemen in zien :)
 • Als ik aan Koninginnedag denk dan denk ik iig niet aan mijn 3DS.
  Je neemt dat ding toch niet met je mee de hele dag in je broekzak?
  Ga je bier drinken, flikker je ergens tegenaan, ding kapot..
 • Aangezien het georganiseerd wordt door StreetPass ALMERE is het niet erg vreemd dat er gedacht wordt aan de locatie ALMERE.

  Mensen in de omgeving Almere is dit primair voor bedoeld. En die komen ook op dit forum.
 • Dan denk je wel heel lokaal. Als ik denk aan koninginnedag dan denk ik aan Amsterdam.
 • Aangezien heel Almere op de been zal zijn op Koninginnedag in Almere Centrum, is de datum niet zo slecht gekozen als je zou denken ;)

  Meeste reacties zijn juist "oh, dan ben ik toch in de stad" :)

  Dat is dan ook de achterliggende gedachte ^^
 • Die datum is niet helemaal lekker gekozen idd :P
 • Op fucking Koninginnedag? :S
 • Hey iedereen,

  Het allereerste Nederlandse StreetPass Event vindt plaats in Almere. Voor Nintendo 3DS gamers is dit natuurlijk erg leuk nieuws!

  Op Zaterdag 30 April zal het event plaatsvinden in de Utopolis bioscoop te Almere tussen 12.00 en 13.00 u.

  Gamers uit Almere en omstreken zijn van harte welkom, ook al heb je geen Nintendo 3DS. GameMania Almere en Ubisoft hebben leuke goodies beschikbaar gesteld om uit te delen onder de bezoekers en tevens geeft StreetPass Almere nog een Nationale Bioscoopbon weg.

  Mocht je niet kunnen op 30 April, dan hou de facebook pagina in de gaten, in Juni zal er namelijk een Zelda evenement plaatsvinden, rondom de release van the Legend of Zelda : Ocarina of Time 3D. Meer info volgt in de loop van de volgende maand.

  StreetPass Almere kan je vinden op www.facebook.com/StreetPassAlmere

  Interesse in het beginnen van je eigen StreetPass groep voor jouw stad en/of omgeving? Stuur een mail naar streetpassalmere@gmail.com of bezoek www.streetpassnetwork.com , de website van de originele StreetPass DC oprichter.

  Alvast een fijne Koninginnedag ^^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren