1. Engste survival/horror game

Re: Engste survival/horror game

Silent Hill 2 is een fantastisch spel, maar echt eng vind ik hem niet, eerder krankzinnig en verdomd spannend.
 • Silent Hill 2 is een fantastisch spel, maar echt eng vind ik hem niet, eerder krankzinnig en verdomd spannend.
 • Silent Hill 2 was echt de shit, al heb ik niet bijster veel survival/horror games gespeeld.
 • Je weet niet wat angst is tot je Project Zero II: Crimson Butterfly hebt gespeeld.
 • Phantasmagoria
  Waarschijnlijk omdat ik toen 11 was dat het zou vet was..

  Silent Hill 2
  Die kutradio kraakt dus niet als zo'n fucker onder een auto ligt en die kinderstemmen in die school vond ik fucking eng, serieus het enige spel wat ik hierom niet heb doorgespeeld.

  Dino Crisis
  Ergste schrikmoment wat ik ooit heb meegemaakt in een game…
 • De eerste Silent Hill blijft eigenlijk de topper imo. Dat is waarschijnlijk de meest enge game die ik heb gespeeld. En het kwam ook door de limitaties van de PSX, die fog en je belabberde zicht maakte het alleen maar erger. Silent Hill 2 vind ik niet zo eng, er gebeurt niet zoveel. Maar het verhaal is wel belachelijk goed voor een game. Silent Hill 3 zit qua engheid dichterbij 1 en is ook nog eens vrij smerig.

  Fatal Frame 2 is ook erg creepy en Siren Blood Curse's stealth levels behoren tot de meest genadeloze. Condemned 1 mag er ook zijn.

  Dan is er nog Enemy Zero van Warp. Vijanden zijn onzichtbaar, cheap design? Het werkt wel! Enige wat je hebt is zo'n bieper die aangeeft hoe ver ze van je af zijn. Je hebt een soort plasma pistool die slechts om de 5 seconden kan vuren, en als je dus beepbeepbeebeep! hoort dan is de kans groot dat je kop er al afgerukt is. Ik vond dat vrij creepy. D2, ook van Warp, is misschien niet de engste maar wel ronduit smerig en de meest zieke game die ik ooit heb gespeeld. En een van de meest briljante. Fenomenale setting ook.

  Ik bedoel,


  suck it down, bitch!

  Vergeleken met deze allen is Resident Evil in feite behoorlijk pop corn.
 • Amnesia

  /thread
 • Fatal Frame 2 is het definitieve antwoord. Wat een enge (en moielijke qua survivallen!) game is dat…
 • Condemned 1/2. Creepy shit.
 • Doom3
 • Silent Hill 2 is inderdaad erg goed. Verder kan ik je Penumbra: Black Plague aanraden, dit is een spel dat is gemaakt door de ontwikkelaars van Amnesia: the dark descent.
 • Amnesia: The Dark Descent is zeker een eng spel, voornamelijk om de atmosfeer.
 • Pfff, ik weet nog dat ik vroeger als klein jongetje Doom speelde (de eerste ja…) en dat doodeng vond.

  Verder zou ik Amnesia: The Dark Descent eens proberen. Vond 'm zelf zeer spannend (eng is denk ik niet het goede woord?) en ik hoor er ook eigenlijk alleen maar positieve reacties over. Of het dé engste is weet ik niet. Ik ben niet zo thuis in het genre, maar ik kan me voorstellen dat dat vooral afhankelijk is van je eigen angsten en voorkeuren ;)
 • Ik vroeg me af wat die van jullie is, welke game vind jij zo eng dat je niet meer durft te spelen of nachtmerries van krijgt.

  Die van mij is Resident evil remake van de gamecube dat spel is geniaal. De hele tijd voelde ik me bang maar ik kon niet stoppen met spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren