1. Enslaved: Odyssey to the West

Re: Enslaved: Odyssey to the West

Ik zag de game liggen voor 25,- en toen maar meteen gekocht. De Demo deed mij weinig, maar het is echt een leuke game. Als je hem wat langer speelt komt de game grafisch tot z'n recht en de sfeer er van. Jammer dat de game wat mankementen kent. De game lijkt soms een beetje stroef te lopen en de camera wekt ouderwets (vorige generatie) irritatie op op bepaalde momenten. De game verdiende meer developement tijd imo. Dan had het misschien echt een klassieker kunnen zijn. Verhalend doet de game prima zijn werk en hoe langzaam de band tussen Monkey en Trip naar elkaar toe groeien werkt ook erg goed. Tot nu toe erg leuk dus, met een paar frustratie momenten. Maar dat neem ik maar voor lief. :)
 • Ik zag de game liggen voor 25,- en toen maar meteen gekocht. De Demo deed mij weinig, maar het is echt een leuke game. Als je hem wat langer speelt komt de game grafisch tot z'n recht en de sfeer er van. Jammer dat de game wat mankementen kent. De game lijkt soms een beetje stroef te lopen en de camera wekt ouderwets (vorige generatie) irritatie op op bepaalde momenten. De game verdiende meer developement tijd imo. Dan had het misschien echt een klassieker kunnen zijn. Verhalend doet de game prima zijn werk en hoe langzaam de band tussen Monkey en Trip naar elkaar toe groeien werkt ook erg goed. Tot nu toe erg leuk dus, met een paar frustratie momenten. Maar dat neem ik maar voor lief. :)
 • Als je het spel leuk vond dan moet je zeker de DLC proberen. In het begin een beetje moeilijk, maar als je het eenmaal doorhebt zeer intens en vermakelijk. Het is soms wel tergend moeilijk doordat die ennemies je in één slag doodhebben en ook omdat ze je redelijk snel spotten. Als je die 4 powers hebt dan lukt het wel. :)
 • Heb de game nu ook gehaald en vind hem echt tof op de combat na. Speel hem op Hard en heb redelijk veel moeite met de combat als je tegen veel mechs vecht. Vooral chapter 7 en 8 vind ik echt tergend, maar heb ze uiteindelijk wel gehaald. Dacht dat Heavenly Sword wel een goede hack n slash game was, dus ik moet zeggen dat de simpele en de ongebalanceerde combat me vies tegenvalt.

  Ik vind sowieso dat ze de combat anders hadden moeten implementeren in de game. Dat standaard cover zoeken voor turrets en alles had ik na 3x wel gezien. Ook vind ik de vijanden bijzonder ongeinspireerd, zeker omdat de game buiten de vijanden om een erg toffe stijl heeft.

  Ik hoop dat ze bij een eventueel vervolg de combat flink uitbreiden met groepsaanvallen en combo's en met interessantere vijanden komen. Maar het zou imo beter zijn om de combat helemaal anders op te stellen. Ik vind het in dat theater met die dog bijvoorbeeld erg tof gevonden. Ik zou het best interessant vinden om alleen maar tegen grote enemies zoals de dog te vechten via puzzels. Dus geen hack en slash combat meer, maar puzzel achtige combat ala Shadow of the Colossus.
 • Net gespeeld en best onder de indruk!

  De DLC is een pak moeilijker dan de gewone game, ik stierf erg vaak. Pigsy is vetter, loopt slomer en is ook veel slapper. Op close combat is hij waardeloos, van verre afstand is hij goed met zijn sniper. Die gadgets zijn aardig en wat je het meeste doet in de game is sluipen en sneaken. Je moet het wel perfect doen want als er ook maar één mech je spot ben je al gegarandeerd de pineut omdat die vette big niet van close combat kan aanvallen!

  Humor is ook wel intact, de achtergronddeuntjes zijn droog en ik zie potentie in het zij verhaal. Leuke DLC dus!
 • Mij lijkt de DLC een uitstekend excuus om wat meer uurtjes in Enslaved te steken :)

  Ik ga hem wss morgen halen. Pigsy leek me in eerste instantie ook niks maar ik vond de humor met hem wel geslaagd. Lijkt me wel een droge DLC :D
 • Nee, want ik vind die Piggsy niets. Hoewel die grapple gameplay me wel leuk lijkt.

  Same, I kinda hate Pigsy

  Heb de game verder nog niet gespeeld maar heb redelijk wat meegekregen van Pigsy toen mijn broer de game speelde….heb hem natuurlijk wel even netjes gevraagd om de game uit te spelen in zijn eigen kamer :) Maar wat ik heb gezien was erg cool, al kwam ik gauw tot de conclusie dat de makers er makkelijk nog wat extra maandjes aan hadden kunnen werken, want de overgangen van animaties en dergelijken waren nog net niet "af".
 • Ik ben van plan de DLC binnenkort aan te schaffen. Moet ik nog eventjes een PSN kaartje halen…
 • Nee, want ik vind die Piggsy niets. Hoewel die grapple gameplay me wel leuk lijkt.
 • De DLC is al uit, heeft iemand al het genoegen gehad hem te kunnen spelen? Ik heb em nog niet gekocht want een vriend had het spel even geleend.
 • Uitgespeeld. Erg toffe game! Een uitgebreidere reactie van mij volgt later, inclusief memberrecensie :)

  Maar eerst: Dev Diary Pigsey's Perfect 10. Ziet er nog meer uit als Uncharted if you ask me :lol: Heb er zin in! :)
 • Vind de game er overigens minder uitzien dan Heavenly sword. Ben ik de enige? :'D
 • Voor mij heeft Enslaved geen greintje replay waarde. Heavenly Sword had dat met tons aan bonus content en Hell mode wel.

  Ik heb er full buck voor neergelegd en daar heb ik wel een klein beetje spijt van, ook al is Enslaved een van mijn toppers van dit jaar.
 • Ik kan me wel vinden in de keuze van een filmische ervaring, maar de game heeft daardoor totaal geen replaywaarde. Als de credits over het scherm rollen ben je er ook echt klaar mee. En dat vond ik wel een probleem voor een spel die niet echt lang is. Voor 60 euro dan, als die 30 is zou ik zeggen "meteen kopen".

  Een goede film kan je toch ook meerdere keren kijken, ik zie het probleem niet zo.


  Het ging me om het woordje 'eindelijk'; iets dat ik niet terecht vond <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> De rest is geschiedenis :7

  Lol, één woordje van me, zo'n enorme reactie. :)
 • Ik kan me wel vinden in de keuze van een filmische ervaring, maar de game heeft daardoor totaal geen replaywaarde. Als de credits over het scherm rollen ben je er ook echt klaar mee. En dat vond ik wel een probleem voor een spel die niet echt lang is. Voor 60 euro dan, als die 30 is zou ik zeggen "meteen kopen".
 • Kya: Dark Lineage. "Het begin van een hele serie Kya titels", zoals ze in een develloper interview destijds zeiden :lol: Ik vond het ook een tof spel ja. Helaas erg ondergewaardeerd…
  Mirror's Edge was ik even vergeten te noemen, maar dat is inderdaad ook de enige échte platformer met een (redelijk) goed verhaal die veel uitdaging bood deze generatie… God, wat hoop ik dat de sequel daarvan nog weer eens aan het licht komt… :(

  Maar goed, ik zal ophouden met off-topic gaan en binnenkort eens Enslaved oppakken uit de winkel :D
 • Als ik dit zo lees is deze titel wel echt wat voor mij, aangezien ik een voorkeur heb voor sfeer/verhaal/karakters boven gameplay. Demo zag er ook allemaal wel netjes uit. Denk dat ik deze wel ga kopen als ie rond de dertig zit. Is Heavenly Sword trouwens nog de moeite waard?

  Enneh, even offtopic:

  @Morphweasel

  Ik ben het in ieder geval met je eens dat deze generatie een groot gebrek heeft aan goede, hoofdzakelijke platformers. Alleen Mirrors Egde gaf me echt dat platform gevoel, alhoewel dat wel qua opzet natuurlijk niet echt een platformer ala Jak of Rayman is. Ook grappig dat je Kya bij Jak en Sly noemt, dacht dat bijna niemand die titel ooit heeft gespeeld. Die titel doet naar mijn mening zeker niet onder voor de top van vorige generatie.
 • Monkey op zijn blauwe schild deed me enorm denken aan Jak op zijn hoverboard :'D

  Maar ja, je hebt gelijk, het hoort hier niet thuis. Ik kwam er gewoon op omdat jij zei "Eindelijk een game die niet frustrerend moeilijk is". Het ging me om het woordje 'eindelijk'; iets dat ik niet terecht vond :P De rest is geschiedenis :7
 • Ik snap je standpunt maar snap niet waarom je hier je frustraties moet uiten. Enslaved kent wel wat platformelementen, maar zelf zou ik het niet echt een platformgame noemen. Eerder een actie/avonturenspel. Die discussie hoor je hier dus niet te voeren.
 • Ik snap dat Enslaved niet met dergelijke games te vergelijken is en Enslaved zal ongetwijfeld een erg toffe verhalende game/'ervaring' zijn, maar dat is ook totaal niet wat ik wil zeggen. Ik heb het over het algemeen, de platformer waarin het evenwicht goed verhaal/uitdaging aanwezig is, is aan het uitsterven. Naast alle shooters en RPG's heb je nauwelijks meer dat soort platform titels op de consoles, los van Mario (een gameserie die dan weer helemaal niks voor mij is, maar toch bedankt voor de tip, Ridley :P).

  Kijk naar Uncharted, Enslaved en Assassin's Creed. Titels die allemaal wat platform elementjes erin willen gooien, maar de nadruk toch leggen op het verhaal/de ervaring in het algemeen. Nou hoeft dat zeker niet slecht te zijn, want dit zijn stuk voor stuk goede titels (behalve AC, maar dat is mijn mening :]) maar mijn punt is dat de ouderwetse platformers met een goed verhaal en tevens veel uitdaging simpelweg nauwelijks meer bestaan naast deze "ervarings-games".

  Ik zie graag een wereld waarin beide soorten games naast elkaar bestaan hoor, maar op dit moment lijkt het erop dat het tweede soort steeds meer de ouderwetse platformer aan het overnemen is en daarom heb ik er nog altijd kritiek op. Waar er op de PS2 nog een shitload aan dit soort titels bestonden (Jak, Kya, Sly, etc.) kan ik er op de PS3 werkelijk waar geen één meer aanwijzen. Ja, misschien LittleBigPlanet, maar dat is ook weer een verhaal appart.

  Enfin, dit is misschien een discussie die een eigen topic nodig heeft in het discussie subforum, want het gaat zo niet meer over Enslaved… :P
 • Ik ben het met Ridley en Dural eens. De game zet uitdrukkelijk de nadruk op het verhaal en de personages. De gameplay komt voor een keer niet op de eerste plaats, en toch blijft de game enorm boeien. Prince of Persia bood volgens jou geen uitdaging maar Enslaved biedt dat al helemaal niet.

  Je vergelijkt met Jak and Daxter, maar dat mag je eigenlijk niet doen. Ervaar het als een film waarin je af en toe moet klimmen en klauteren, schieten en vechten. Lees anders mijn recensie (sig) als je niet snapt waar het om draait.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren