1. Eternal Sonata

Re: Eternal Sonata

ik vind dat idd helemaal top:

 • ik vind dat idd helemaal top:

 • Inderdaad, behoorlijk middelmatig at that. Op zowat alle fronten trouwens. Kwam er niet doorheen. Verhaal, dungeons, uitdaging… het kwam imo te kort.

  En die visuals? Check out Valkyria Chronicles. Die visuals laten weinig heel van ES.
 • Mja. Het maakt niet meer zoveel uit. Middelmatige RPG (ziet er wel tof uit) die al een jaar geleden op de Xbox 360 uitkwam.
 • Ik ga dit hele oude topic even omhoog halen. ^^D

  Ik heb dit spel net pas ontdekt en wat lijkt hij me gaaf! <3 Wauw!

  Ik miste nog een trailer in dit topic, dus bij deze:

  http://www.youtube.com/watch?v=EPIthYJX ... ture=share

  Weet iemand of dit spel nog in Nederland verkrijgbaar is? Of moet ik dan echt online gaan importeren?
 • Kortom Eternal Sonata is wel mijn geld waard zodra ik een keetje zin heb in een goede JRPG. Ik zat te twijfelen om op dat moment voor een Persona game te gaan eigenlijk.

  Persona is uiteraard een betere keus ;)
 • Ik wil hem wel maar wil er niet de volle mep voor betalen, wacht nog wel even..
 • Kortom Eternal Sonata is wel mijn geld waard zodra ik een keetje zin heb in een goede JRPG. Ik zat te twijfelen om op dat moment voor een Persona game te gaan eigenlijk.
 • De demo is wel relatief onvergeeflijk; als je dan het spel dr in gooit merk je ook dat het niveau van gevechten langzaam opbouwt (day/night, echoes komen in de demo gelijk, bij de full game ben je dan al n uur / 1.5u bezig voordat je daar mee te maken krijgt). Misschien wilden ze in de demo iets te snel iets te veel laten zien..
 • Dat bedoelde ik dus ook. In de demo werd ik gesloopt, wat me in eerste instantie echt deed afvragen wat ik nu verkeerd deed. Immers, de 360 versie was zo makkelijk dus dan zou de PS3 demo ook zo makkelijk moeten zijn right? Niet dus :)
 • Ik vond de demo goed te spelen, hoewel je in de hele game wel meer stappen aan tutorial hebt dan in de demo… Had je wel met de npc gelijk rechts gepraat?
 • Die PS3 demo heeft mij weten overtuigen dat ik voorlopig Eternal Sonata niet zou moeten halen. Je kan toch niet verwachten dat je zomaar in een spel met een vrij complex battle systeem tegen mega sterke tegenstanders het kan opnemen zonder ook maar enige uitleg. Iedere keer tijdens die demo kwam ik een vijand tegen die mijn hele party in één aanval neerlegde voordat ik ook maar de kans had door te krijgen hoe alles werkte.

  Een goed voorbeeld van hoe je een demo van een game niet moet maken.
 • Ondanks alle kritiek op de game (sla bv NeoGAF er maar op na :) ) moet ik deze game gewoon hebben. Naast dat het het RPG-tekort op de PS3 enigzins opvult vind ik de soundtrack ook fantastisch. Ik weet wel dat je een game daarvoor niet haalt, toch spreekt het voor een game vind ik. Een goede soundtrack bij een RPG spreekt zoveel meer voor de game, zeker als je van power-levelen houdt zoals ik en bepaalde muziek dus meer dan eens aan zult horen ^^D

  Zo goed als de overworld-muziek uit FFVII zal het wel nooit meer worden helaas
 • @Dural: klopt, ben idd nog niet heel ver in de game. Maar ben wel benieuwd hoe en wat, viel me idd op dat het levelen echt traag as hell gaat. Straks weer effe verder spelen.

  @Meester Rob: download anders even de demo. Ik kan em in ieder geval wel aanraden, hij is erg sfeervol!

  Dat trage levelen is het hem juist. Als je GameFAQS erbij pakt, lees je soms dat het level van de writer bijv. 30 is terwijl jij nog maar level 20 bent ondanks dat je veel hebt gevochten. Daarbij heeft de enemy ook nog eens zo'n 25% meer HP geloof ik. Op 360 kon je ook foto's van Beat abusen en snel rijk worden, dat kan ook niet meer.

  Het is niet zo dat de Ps3 game ultra hard is, het is eerder zo dat ie van very easy (360) naar Normal is gegaan.
 • Zal de demo eens gaan spelen. En daarna waarschijnlijk de PS3 game kopen…
 • Ps3 versie is de superieure game, een uur of 4 langer en meer personages. En het is niet zo dat de game meteen heel moeilijk begint, hij bouwt gewoon op. Tegen de tijd dat ie moeilijk is, heb jij hem wel helemaal door.

  De Ps3 demo had trouwens forse slowdown.. dit heeft de full version NIET.
 • @Dural: klopt, ben idd nog niet heel ver in de game. Maar ben wel benieuwd hoe en wat, viel me idd op dat het levelen echt traag as hell gaat. Straks weer effe verder spelen.

  @Meester Rob: download anders even de demo. Ik kan em in ieder geval wel aanraden, hij is erg sfeervol!
 • Nou ik speel niet veel RPG's maar de stijl vd game en muziek trekt me al tijden aan. Ik zit te twijfelen of ES iets is voor mij. De 360 variant is goedkoper maar minder goed, bovendien maakt mijn 360 veel herrie. De PS3 variant is iets duurder maar beter. Hij is wel moeilijker en dat schrikt me een beetje af aangezien ik niet zo'n RGP-er ben. Tips?
 • Hij is volgens mensen die kunnen vergelijken zelfs moeilijker dan de 360 encore mode. Je levelt langzamer omhoog, en de enemies doen meer damage. Je hebt de 360 versie vast niet gespeeld? Dan pas merk je het immense verschil in moeilijkheidsgraad.

  Ik denk ook dat je nog niet heel ver bent, want vooral in de 2e helft van het spel had ik grote problemen met sommige bosses. Er zitten een aantal tussen waar je wel een beetje voor moet grinden en vooral verdedigen is een must. Verdedig je tegen een boss niet goed, dan maakt hun combo je meestal dood. Save ook ALTIJD, het is me al een handvol malen voorgekomen dat ik een half uur opnieuw moest doen omdat zelfs normale enemies je by surprise kunnen mollen en soms krijg je ook een boss…

  Ik ben nu in het laatste stuk van het spel, en de Ps3 versie is een erg compleet en goed verzorgde game. De nieuwe personages zijn heel tof, en de nieuwe dungeon vond ik ook erg goed. Veel van de cutscenes zijn beter, en het hele verhaal is nu een stuk duidelijker.
 • De moeilijkheidsgraad van de full game lijkt lager te liggen dan van de demo, maar dat kan ook aan mij liggen..
  Ik weet zo 1 2 3 niet of je aan het begin van een New Game de moeilijkheidsgraad kan kiezen, maar als ik eerlijk ben vind ik het af en toe redelijk pittig, maar niet te moeilijk (of ik speel het helemaal verkeerd, dat kan natuurlijk ook). Verder is het behoorlijk simpel, maar da's niet perse slecht. In ieder geval laagdrempelig voor mensen onbekend met het RPG-genre. Ook de Chopin-lore in de game kan ik erg waarderen, hoewel het je waarschijnlijk niet veel zegt wanneer je nooit naar Chopin luistert en die gast je aan je reet zal roesten.

  Ik vind de game in ieder geval bij lange na niet zo slecht (behoorlijk leuk zelfs) in tegenstelling tot sommige mensen op de Xbox360. Een aanschaf waard, zeker met de enigszins eentonige library van de PS3.
 • Is die moeilijkheidsgraad standaard hoger of kun je gewoon easy-normal-hard kiezen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren