1. Fable, schoonheidsfoutjes...

Re: Fable, schoonheidsfoutjes...

Ik heb soms het idee dat fable niet helemaal is afgewerkt ofzo. Zo heb je geen schilden :S De verkopers roepen wel Buy your shields swords and armor! er zijn geen aanvullende headgears voor suits… zo is er geen plate helm en ook geen leather helm of willusers cap ofzo. zo zijn er nog wel meer kleine dingetjes die me doen denken dat het niet helemaal af is. Verder vind ik het een toffe game :) een van de betere dit jaar.
 • Ik heb soms het idee dat fable niet helemaal is afgewerkt ofzo. Zo heb je geen schilden :S De verkopers roepen wel Buy your shields swords and armor! er zijn geen aanvullende headgears voor suits… zo is er geen plate helm en ook geen leather helm of willusers cap ofzo. zo zijn er nog wel meer kleine dingetjes die me doen denken dat het niet helemaal af is. Verder vind ik het een toffe game :) een van de betere dit jaar.
 • jup is waar… maar het is idd niets om aan te storen
 • Agrees totally. Er zijn zoveel punten die irritant zijn en vooral het feit dat als je klaar bent, gewoon geen fuck meer echt kan doen viel mij erg tegen. Jammer…
 • Ik ben het helemaal met je eens, op beide punten (kritiek en lof).

  Als je kijkt naar Gameplay en A.I. is dit echt één van de beste games out there. Ik heb er nota bene mijn Xbox voor aangeschaft. Maar ik moet toch bekennen dat dit niet een game is, waarvan ik over een jaar zal zeggen: "Fable, ja dat was echt een prachtige ervaring."

  Ik zal eerder zeggen: "Fable, dat spel was heel origineel en ook leuk om te spelen."
 • Pft, heb nu alweer 20 uur op de teller van Fable, waarschijnlijk meer maar ik speel veel op verschillende saves. Ja, het is een erg leuk spel. Ja hij is te kort. Maar dat is niet alles. Nee. Het feit dat hij te kort is, is niet het enige minpunt… Het spel is te veel gehyped, hij viel bij velen zwaar tegen. Maar als je door de hype heen kijkt is het een prachtspel. Dus ik ga niet zeiken over die kut hype, over niet nagekomen beloftes, maar over het spel zelf, want een paar dingen irriteerde me.

  *waarschuwing*

  Dit zou enkele spoilers kunnen bevatten, maar met een beetje logica zou je het ook zelf kunnen uitvissen. Niks serieus dus, het echte spoiler gehalte zal vrij laag tot nihil zijn. Toch is dit meer gericht op mensen die fable gespeeld hebben. Ik wil namelijk geen verkeerde indruk wekken van Fable, want het is en blijft een pracht spel.

  */waarschuwing*

  Inleiding?
  Nouja, kzal maar beginnen met uit te leggen waarom ik deze crap schrijf. Mag je rustig overslaan, boeit me geen kont, 70% van al die bitches zal het toch niet lezen… Nadat ik Fable uit had, begonnen verschillende mensen op msn te schreeuwen dat ik de credits niet moest skippen…
  "Ah! Je kan dus toch door spelen nadat je hem gefinished hebt :D"
  Nouja, niet helemaal dus, maar daar ga ik later op verder. Mweh, kheb 'm dus uitgespeeld, maar nog niet alles ontdekt / gedaan. Had ik nu mooi de tijd voor. Met me 64 jarige wizard. Het was eigenlijk toen pas dat het spel zijn negatieve kanten begon te laten zien…. Ik had meer tijd om dingen te doen, dus die ging ik dan maar ook doen. Vergis je niet… Fable is een prachtspel, maar komt op sommige vlakken te kort. Niet dat het echt boeit, maargoed, het is 2 uur s'nachts en ik verveel me.

  Storm the front
  Er zit ontzettend veel gerush in Fable. Vragen als: "do you want to leave your childhood behind?" en zo onmiddelijk tiener te worden is belachelijk. Zelfs als je het dan niet kiest. Wtf kun je allemaal doen? Appels verzamelen voor een mevrouwtje en mss nog wat van soortgelijk ongein, maar ook weer een rush quest 8| Binnen de tijd een traject rennen. Alsof het nog niet kort genoeg is. Naja, leuk, wedstrijdje dan maar he? Ik heb hem nu al een aantal keer uitgespeeld. En je kan die hele fucking training binnen 20 minuten doen… Doe je al de quests en ga je een beetje rondneuzen en de bibliotheek leegroven uiteraard wat langer.

  Ok, ben je dus klaar met training, begint het spel pas echt ofzo. Leukig. Het spel is ontzettend makkelijk, dat ten eerste. Om het moeilijker te maken kun je dus die "boasts" nemen. Zitten er tijd boasts bij… Dat je die missies kan voltooien binnen een bepaalde tijd -_-' Zo gaan die 8 uurtjes wel erg snel…

  Het spel is te kort en er wordt teveel gehaast… Maargoed, met side quests kun je wel 12 uurtjes redden, met heel veel ontdekken wellicht 15 uur.

  Glitches :O
  Als ik me ergens aan stoor tijdens een game, dan is het deze shit wel. Dat de game kort is, okey, maar dat er dan ook nog tal glitches en bugs inzitten is zonde. Sommige glitches zijn easy exp / money makers. Dus die zal ik wel even buiten beschouwing laten. Misschien dat ze er expres in zitten, maar het lijkt me sterk dat je zowel Strength, Skill en Will kan maxen.

  "Ok mr. Idiot guy, welke glitches? :O "

  Om er een paar te noemen: Als je in sommige plaatsen (zoals Oakville) van één plek naar een andere plek rent, laadt de omgeving niet altijd mee. Je rent dus over een groene vlakte wat enkele seconden later pas gras wordt. Dit vond ik eigenlijk één van de meest storende bugs / glitches die ik tegenkwam. Oh nee, er was een nog leukere, maar die kan nog niet bevestigen.

  Toen ik dernet die ring gevechten aan het doen was, en toen in dat laatste stadje moest vechten, kwam de meest vervelende. Ik weet niet of iedereen die side quest al heeft gedaan, dus hier een korte samenvatting van wat ie inhoudt:

  Je moet in een ring, een cirkel, 1 op 1 tegen een ventje vechten. Zonder shirt, en zonder wapens. Fistfight. Erg leuk :) Het gaat niet op health maar op aantal klappen, ook mag je niet buiten de ring stappen. Jij slaat hem gewoon helemaal kapot, ontwijkt zijn klappen, en wint. Volgende ronde tot je tegen een soort van leider moet knokken. Dit doe je voor verschillende steden en klim je steeds hoger, uiteindelijk mag je in Knothole Glade de ring instappen.

  Nou, misschien ligt het aan het feit dat ik de game al uit hebt, maar het is alsnog irritant want je verliest goud. Toen ik in Knothole Glade ging knokken, won ik (natuurlijk) van iedereen en mocht tegen de leider. Hij had GEEN ENKELE klap op me gekregen en ik stond FLINK op hem in te hakken.

  "YOU HAVE LOST, BETTER LUCK NEXT TIME"
  En hij loopt weg.

  ……..
  En terwijl hij wegloopt, loopt zijn doppelganger weer naar de ring… Dus ik probeer gewoon weer, opnieuw betalen, opnieuw vechten. Zelfde bug.

  De volgende heb ik niet zelf ontdekt, maar kwam iemand uit me msn lijst mee:
  Als je bij lookout point gaat boasten, en dan gaat graven, komen er meer mensen…. Als je lang genoeg blijft graven gaat het spel laggen 8|

  Komop, wtf is dat nou weer? ^_^'
  Ook heb ik ontdekt dat je die hero saves ontzettend en dan ook echt ziekelijk kan exploiten…. Doe die arena, hero save. Laad je save, doe die arena weer en je blijft goud en exp ermee verdienen :S Kheb wat meer van dat soort shit ontdekt, en daar zeg ik maar niks over want het is gewoon te lame voor woorden hoe je die hero saves kan exploiten…

  VOOR DAT SOORT SHIT ZOU JE NOU EVIL POINTS MOETEN KRIJGEN! :D
  Zitten voor de rest nog wat easy money, easy renown, easy exp lame shit bugs in….

  Wou ik nog wat kwijt of was dit het?
  Nee. Ik vond het een leuk spel, het magic systeem is ontzettend gaaf en ontzettend goed bedacht, maar waar is mijn equipment? Waarom de fuck heeft een mage geen recht op coole shit? Bright Will User, Dark Will User en Will User kostuums. Houdt het daarbij op? Ik wil een mage zijn, ik wil niet vechten met een zwaard. Ik wil een staf! Ik wil Maze's kleren! En waarom moet ik wit haar krijgen?! Komop, wit borsthaar. How gay is that? ;}
  Ook nog wou ik even kwijt dat ik erg blij was met het feit dat ik kon doorspelen na …. ehm, okey dat zou een spoiler zijn… Iig, ik was erg blij dat ik kon doorspelen nadat ik het spel uit had. Want vooral tijdens de laatste missies dat je geen guild cards meer kon oppakken hoor je ontzettend vaak: A new quest card is available.
  Kon ik die ophalen nadat ik hem uit had? Nee dus. De hele … Eh, spoiler. Ok dit wordt echt een spoiler, kan ik niet omheen.
  Dat doorspelen na het einde kon veel en veel beter / leuker.
  En dat was het.

  ==========

  [size=3]FABLE IS HARTSTIKKE LEUK[/size]
  Meeste van deze shit zal niemand opvallen of aan ergeren,

  viel mij ook niet op en ik ergerde me erook niet aan, kwam pas later en ik had zin om te tikken.

  Ik kon natuurlijk ook een ontzettend lang stuk schrijven over hoe leuk fable is, maar dat weten de mensen die hem hebben ook wel.
  Maar deze dingen waren me opgevallen en wou ik nog even met jullie sharen voordat ik ga slapen. Fable is kort, maar krachtig en ontzettend leuk. Als je twijfelt of hem moet kopen kan ik alleen adviseren hem te kopen. Maar mss beter om hem een weekje te huren / lenen van iemand.
 • in principe loopt fable over van de fouten, maar gelukkig erger ik me er niet zo aan, nouja aan sommige wel. Ik vind dit gewoon echt een topgame
 • klopt, daar heb ik me ook aan geergerd, je moet je hele training gewoon in één keer doen
 • Fable is mooi en leuk:D in het begin wou ik evil worde, maar die hoorntjes zijn vaag. Ik ha in de arena die Whisper wel neergehakt, maar ik werd er niet evil van en kreeg superveel god, kan je ook nog een andere kleur haar krijgen dan zwart? want ik heb alleen zwart?
 • Er zijn geheime areas die nog niet zijn ontdekt. Maar of die iets toevoegen weet ik niet. Maar 't ontdekken is wel leuk. De draak waar iedereen het over had zit er jammer genoeg niet in, dus mss is het iets anders.
 • klopt :)
 • Om even terug te komen op deze topic. Ik hoop dat het uitbrengen van 'The Lost Chapters' versie voor de XBOX en PC meer leven kan blazen in de vrij korte game. Ik heb 'm 1x uitgespeeld, maar het was toch wel een teleurstelling.
 • dat wist ik al maar de probleem is dat ik de afgelope dag op een andere site ben geweest
  en ze zeiden iets van lvl 27 kan juh 2 zwaarden vasthouden
  op lvl 15 kan jij mystical spell doen ofso…….
  en kan juh veranderen in een magician/Warrior..
  Is wel wazig
 • Als ik even in mijn geheigen graaf..
  Volgens mij moest je naar de Guilde toe. Je gaat dan niet naar de teleporter, maar naar dat andere punt aan de andere kant van de ruimte. Daar kan je je experience gebruiken om nieuwe technieken te leren en sterker te worden.
 • Ehm….ik heb een probleem ik weet niet hoe juh moet level up moet
  want iedereen zegt iets over level up…..(heb de spel pas net)
 • lol heb hem nu uitgespeeld dus ik kan redelijk een oordeel geven hoe fable is:

  1 frame rate drops
  de frame rate verandert zowel bij drukke momenten als bij rustige momenten. erg irritant. Het is niet zo dat het bijna nooit voorkomt maar echt elke keer dat ik fable speelt.

  2 lange laad tijden
  erg irritant (laad tijden van minuten)

  3 korte rpg
  De meeste rpg die ik heb gespeeld bevatten ongeveer 30 uur aan gameplay (main quest zonder side quest). bij fable is dat rond de 10 uur. wel ernstig voor een game die 3 tot 4 jaar in ontwikkeling is.


  4 AI van de vijanden zijn bagger
  Als je op een bepaalde positie stil stand (dicht bij) dan staan ze ook stil en doen ze niks. Zelfs de bazen zijn bagger en erg makkelijk (de stats is niet eens gemaxt of bijna gemaxt) neem als voorbeeld de eindbaas.

  5 erg linear (main quest)
  De game is erg linear. En ik heb het gevoel dat de game niet een geheel vormt (de levels dan door die laad tijden).

  al deze punten zijn vast al een keertje genoemd. maar de game had van mij nog niet uitgebracht mogen worden. Het idee van goed en kwaad is dan wel weer erg goed uitgewerkt dus daarvoor respect :)
 • Ja ik heb het spel wel degelijk gespeeld. <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />

  En ja IK vind het meer naar de kant van een hack & Slash/adventure neigen dan naar een Rpg. Het grootste deel van het spel bestaat voornamelijk uit hakken, hakken en hakken en magie gebruiken om enemies te vermoorden.
  Hmm, neverwinter nights, final fantasy, morrowind en meeste andere RPG's ook… Hoe wou je enemies anders vermoorden? Hoe wou je anders levelen?
  Dit gebeurt in mijn ogen niet op een typische rpg manier, maar meer op een Prince of Persia manier.
  Wat is de traditionele manier? Turn based? Roll Dice?

  Tuurlijk, het is geen regelrechte hack & slash a la devil may cry, maar het neigt dus volgens mij meer naar die richting dan naar een echte rpg.
  8]

  Tuurlijk, het heeft veel ELEMENTEN van een rpg, zoals het 'level uppen' en je character ontwikkeling, maar in mijn ogen vormen de gevechten het grootste deel van het spel.
  Het heeft geen elementen van een RPG, het IS een RPG…
  Ik heb namelijk nog nooit zo'n briljante hack & slash gespeeld! <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  - HP / MP
  - Quests en side quests
  - Items / trade system
  - Verschillende wapens
  - Monsters om te verslaan
  - Experience
  - Geen traditionele levels maar een wereld
  - Het levelen
  - Statistieken
  - Character development

  Voor zover ik kan bedenken zou ik Fable alleen om één of twee redenen een adventure kunnen noemen…
  1. Je kan je character niet vanaf het begin customizen
  2. Third Person, als je dat al een reden zou kunnen noemen…

  Als iemand het een adventure noemt, ok. Maar een hack and slash is pure nonsense.

  @ The One Gamer: 12 uur maar???
  Heb je het met walktrough gespeeld???
  Nee. Het spel is kort.
 • Ja ik heb het spel wel degelijk gespeeld. <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />

  En ja IK vind het meer naar de kant van een hack & Slash/adventure neigen dan naar een Rpg. Het grootste deel van het spel bestaat voornamelijk uit hakken, hakken en hakken en magie gebruiken om enemies te vermoorden. Dit gebeurt in mijn ogen niet op een typische rpg manier, maar meer op een Prince of Persia manier. Tuurlijk, het is geen regelrechte hack & slash a la devil may cry, maar het neigt dus volgens mij meer naar die richting dan naar een echte rpg. Tuurlijk, het heeft veel ELEMENTEN van een rpg, zoals het 'level uppen' en je character ontwikkeling, maar in mijn ogen vormen de gevechten het grootste deel van het spel.

  Ik vind het dus een Hack & Slash met Rpg elementen erin verwerkt.

  Niet meer, maar zeker ook niet minder. Vandaar ook dat IK het wel revolutionair vind. Ik heb namelijk nog nooit zo'n briljante hack & slash gespeeld! <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Verschil van mening mag er zijn toch? <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />

  Er zitten wel hack & Slash elementen in. Ligt er maar aan hoe je het spel speelt. Er zitten meer RPG elementen in dan Hack & Slash. Wanneer je de gevechten met magie doet is het geen hack & Slash meer. Dus kun je de gameplay geen hack & slash noemen. Het is een action RPG vrind.

  @ Psychoo, je haar is in het begin zwart. Wanneer je goed bent wordt het langzaam wit. Wanneer je evil bent blijft het zwart?
 • @ eagle eye

  Wanneer wil je bc gaan spelen dan ?
 • @ The One Gamer: 12 uur maar???
  Heb je het met walktrough gespeeld???
  Ik hoop maar dat ik er wat langer over doe met NG ben ik nu al 21 uur bezig en ben bij chapter 10 eindbaas (ik weet dat is slecht maar ik doe alles relaxt:P)
 • Ja ik heb het spel wel degelijk gespeeld. :D

  En ja IK vind het meer naar de kant van een hack & Slash/adventure neigen dan naar een Rpg. Het grootste deel van het spel bestaat voornamelijk uit hakken, hakken en hakken en magie gebruiken om enemies te vermoorden. Dit gebeurt in mijn ogen niet op een typische rpg manier, maar meer op een Prince of Persia manier. Tuurlijk, het is geen regelrechte hack & slash a la devil may cry, maar het neigt dus volgens mij meer naar die richting dan naar een echte rpg. Tuurlijk, het heeft veel ELEMENTEN van een rpg, zoals het 'level uppen' en je character ontwikkeling, maar in mijn ogen vormen de gevechten het grootste deel van het spel.

  Ik vind het dus een Hack & Slash met Rpg elementen erin verwerkt.

  Niet meer, maar zeker ook niet minder. Vandaar ook dat IK het wel revolutionair vind. Ik heb namelijk nog nooit zo'n briljante hack & slash gespeeld! :P

  Verschil van mening mag er zijn toch? ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren