1. Final Fantasy XIII-2

Re: Final Fantasy XIII-2

Verschrikkelijke battle systeem?

..wauw
 • Verschrikkelijke battle systeem?

  ..wauw
 • Die nieuwe trailer ziet er zeker goed uit!
 • Edge 5/10

  XD
 • Mja, alsof het nog niet lang genoeg duurde om het te vinden, kon ik het nog niet eens oppikken, omdat die Kupo om de een of andere reden mij niet kon volgen. Bleef ie gewoon rustig voor die rode trap staan. ;(
 • Je kan AF400 ook positief bekijken. Gast op tweakers farmed in een nacht dat die aan het maffen is 400k gil en een bak CP met z'n auto-fire controller vastgezet op X =)

  Die rock nummers zitten gelukkig alleen in bepaalde boss fights (of de red choco lol), waar ik ze echt maar af en toe niet vond storen. Voor de rest wel leuke soundtrack.
 • Daar ligt toch een Graviton core?
 • Ja Academia is best irritant, maar alle fragments daar krijg je door 100% de mappen te verkennen overal.Er is daar 1 gravitation core.Vlak bij het einde waar chocobelina staat is een trap die rood is en naar boven gaat.Daar moet je springend naar beneden voor die core.
  Die quiz werd ik ook schijtziek van.Was een uur bezig met 1tje, op een gegeven moment wist k alle antwoorden wel :P
  Ik vind die vent zoeken voor die quiz irritanter eerlijk gezegt…

  ff aangepast, vergiste me idd in wild artefact/gravitation core :)
 • Ja. Academia 400F sucks. Niet alleen de encounter rate (die nog erger dan de tower met de repeated boss is), maar de layout zelf ook.

  Op een gegeven moment had ik 20k Crystarium points en talloze ghoul items, zonder dat ik gericht aan het farmen was. Kon wel meteen die ATB +30 wapens maken.

  De OST vind ik overigens een beetje slap. De beste tracks zijn de FFXIII recycles.
 • Ik heb XIII-2 gister binnengekregen. :D Ik vind het zeker een verbetering op XIII: Meer emotie, niet meer zo lineair, je kunt zelf springen, betere graphics (ja, blijkbaar is dat mogelijk :P) en de Moogle heeft zijn comeback gemaakt! Geen FF zonder Moogles. ^_^ Je komt vijanden nu ook anders tegen in het veld trouwens. Vind ik ook leuker op die manier. Battles tegen bosses (ik neem aan dat het eerste gevecht zo'n voorbeeld was) vind ik ook erg gaaf gedaan. Ook meer variatie hierin. Ja, ik ben (weer) fan! ^^D
 • Pfff… XIII-2 kan mij soms toch wat irriteren hoor. Hebben jullie je ook zo geërgerd aan Academia 400AF? Probeer maar eens rustig naar fragmenten te zoeken als je constant gehinderd wordt door ghouls die je niet kan ontwijken. Ik heb gisteren ook eens die brain quiz proberen te doen, maar na talloze keren proberen toch maar opgegeven. Als je XIII niet gespeeld hebt is dit bijna onmogelijk, maar zelfs dan nog zijn er echt belachelijke vragen tussen die nergens op slaan. En dan over de muziek. Over het algemeen vind ik de soundtrack prachtig (zoals gewoonlijk), maar sommige tracks passen echt totaal niet in de game, laat staan in de omgeving of een bepaalde situatie. Vooral die rocknummers verpesten de sfeer gewoon.

  Ik heb hem bijna uitgespeeld, zit nu aan de eindbaas, maar ik denk dat ik mijn mening toch ga herzien en eigenlijk is hij door de minpuntjes niet echt beter dan het eerste deel, voor mij dan toch. ^_^
 • Cloudbuster, Blue Chocobo en Lightning.

  Maar lightning is toch DLC? Ik ga iig voor cloudburst. Die lijkt me het makkelijkst te vangen.

  DLC is 2 euro en lightning is echt uber.Max lvl is 13 met atk/magic allebei net onder de 1000.Die sergeant heeft ongeveer zelfde stats, maar wel 15k hp.
  Mijn setup is nu ook Lightning als rav, sergeant als com en green chocoboo lvl 99 als med.

  Gister ff Yomi verslagen, vond m een stuk lastiger dan bijv de eindbaas.
 • Heb je die beestjes die je in infused op het beest dat je wilt gebruiken eerst geleveled? Dan leren ze namelijk abilities en die kan je weer overdragen naar het mormel dat je gebruikt. Dat bedoelen ze waarschijnlijk.

  Nou, er staat ook iets over active abilities. En de message die ik telkens krijg suggereert ook dat er 'active role abilities' zijn die wel te infusen zijn. Ja, ik heb het gedaan met gelevelde monsters die skills hebben die de ander niet heeft. Waarschijnlijk is het beperkt tot een aantal specifieke skils, ik zoek het nog wel even op.
 • Cloudbuster, Blue Chocobo en Lightning.

  Maar lightning is toch DLC? Ik ga iig voor cloudburst. Die lijkt me het makkelijkst te vangen.
 • Pff die lucky coin fragment is echt te irritant..
  Denk dat ik al zown 10k coins erin heb geflikkert en nog niks :(

  Alle paradox endings gedaan en 1 was behoorlijk pittig.Zit nu op 152 fragments.
 • Heb je die beestjes die je in infused op het beest dat je wilt gebruiken eerst geleveled? Dan leren ze namelijk abilities en die kan je weer overdragen naar het mormel dat je gebruikt. Dat bedoelen ze waarschijnlijk.
 • Dat infusen is wel dik. Ik heb mijn Pulse Knight (begint met resist damage +5%) nu ook nog physical resist +15 en magic rest +15 van 2 andere monstertjes meegegeven… Als ik een volgende sentinel krijgt geef ik die hele zooi weer mee, etc.

  In de tutorial staat ook dat je op de een of andere manier active abilities mee kunt geven van dezelfde job. Hoe werkt dit dan? Ik heb tot nu toe alleen maar gezien: this mob has no role abilities to infuse oid.
 • @Lin ah vandaar. Maar goed idd dus al wat tijd in gestoken.

  Verder moet ik mijn monsters idd nog een naam geven. Helemaal vergeten dat dat kon.

  Wat is trouwens een goed ravanger monster?
 • Nou er zitten wel rare namen bij :P Mijn mob heet bijvoorbeeld Tom-Tom :P
 • Hmm, ik las het even verkeerd. Sorry daarvoor. Ik dacht dat je schreef dat er bepaalde quests echt gedaan moesten worden om verder te komen in het spel. Zoals ik al zei ben ik nog niet zo ver. :lol: Maar inderdaad, het heten niet voor niks side-quests. Had even een verwarrend momentje, haha.

  Ik vind het trouwens wel een leuke toevoeging dat je je monsters namen kunt geven. En dat je ze een hoedje en van alles op kunt zetten enzo, hihi. Slaat nergens op (ik dacht eerst dat die dingen nog wat zouden doen qua attack of magic ofzo), maar het is wel grappig. ^_^
 • Ja okee. <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" /> Maar de &quot;niet-nodige&quot; side-quests dan, doe je die ook? Ik doe sommigen wel, maar soms denk ik ook wel &quot;Screw it, ik wil verder!&quot; :lol:

  Ik ben nog niet heel ver trouwens. Nog niet veel tijd gehad om te gamen. Ik ben nu in die Steppe.

  Wat zijn volgens jou 'niet nodige' side quests. Side quests zijn altijd niet nodig om de main story uit te spelen. Maar er zijn vaak wel side quests die nodig zijn voor secret endings of vaker nog trophies.

  Ik zelf graag side quests waarbij je dingen moet verzamelen waar je rewards voor krijgt, dan wel ingame dan wel trophies. En sidequests waar je sterker van wordt (weapons, gear, exp, gil en in dit geval monster building).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren