1. Forum Column: de graphics van vroeger zijn beter dan nu

Re: Forum Column: de graphics van vroeger zijn beter dan nu

Vroeger waren de columns ook beter…
 • Vroeger waren de columns ook beter…
 • Topic titel moet veranderd worden naar forum cabaret.

  Deze shit is funny. :lol:
 • de games van vroeger hadden wel veel meer inhoud, dan een game van tegenwoordig.

  God of War is leuk, maar na een tijdje had ik het wel gezien.

  Geef mij maar Streets of Rage 1, 2 en 3 , Thunderforce 4, Alien Soldier, Super Metroid, Snatcher, Final Fight CD.

  Die zijn veel leuker dan de games van tegenwoordig.
  ( op de lange termijn )
 • Of een game er strak uitziet hangt meer van de stijl af, dan van de flops de bites en de AA.

  Kijk maar eens naar Ico en ShadowOfTheColossus, de textures zijn blurry en vaag, de kleuren zijn flets grouw en grijs, en de AA is ver te zoeken maar de games zien er naar mijn mening ontiegelijk mooi uit. Dankzij het design, de animatie en de stijl dus.

  Zelda:TheTwilightPrincess ziet er vergeleken met Halo of Splinter Cell, in technisch opzicht, ook mínder uit. Vergeleken met bijv. Halo zijn de textures bij Zelda gewoonweg lelijk te noemen, ze zijn blurry en minder crisp. Maar door de realistische karikatuur/comic stijl (personages, achtergrond, kleuren, animatie) ziet het er net als met Ico, retevet uit.

  Verder ben ik van mening dat de graphics helemaal niet zo belangrijk zijn als men denkt tegenwoordig.

  Die oogsnoep doet er niet zo veel toe, bij het Flood gedeelte met Halo kan het me helemaal geen ene balhaar schelen dat die textures glimmen, gebump-mapped zijn en er één of andere high-tec 2001 lightning-engine overheen geknalt wordt. Het is gewoon een kutstuk (ja ik weet dat het o.a. door de AI komt), die Flood zuigt, ze zijn saai, ik wil er even doorheen, het liefst skip ik het, en hoe mooi het eruit ziet voegt voor mij niets aan het speelplezier toe. Of dit Flood-gedeelte nu mooi was of niet, het blijft gewoon een kutstuk.

  De games van vroeger hebben wel meer stijl inderdaad, persoonlijk vindt ik ze in dat opzicht ook veel 'mooier'. Misschien komt dit doordat er toendertijd minder man nodig was, ze hadden in ieder geval minder werk als met 3d games.

  Het komt natuurlijk ook door de devs, helaas zie je tegenwoordig veel games van grotere bedrijven, welke over het algemeen een minder karakteristieke stijl hebben.
 • Ik vid 1-bit games als ALTTP en super metriod en yoshi's island echt nog altijd ZEER mooie grapics, ik weet niet waarom, maar ik vind ze mooier dan de gemiddelde ps2 game.


  http://www.looerf.nl/

  8| o_0 :S
 • Ik vid 1-bit games als ALTTP en super metriod en yoshi's island echt nog altijd ZEER mooie grapics, ik weet niet waarom, maar ik vind ze mooier dan de gemiddelde ps2 game.

  Jij bent op jouw hoofd gevallen. En dat zijn geen 1-bit games. Maar 16-bits games.

  Graphics van vroeger mooier dan nu? Misschien als je een plank van hier tot Tokyo voor je smoel hebt…

  De graphics van nu zijn natuurlijk mooier dan vroeger. Like duh.
 • Ik vid 1-bit games als ALTTP en super metriod en yoshi's island echt nog altijd ZEER mooie grapics, ik weet niet waarom, maar ik vind ze mooier dan de gemiddelde ps2 game.

  8|
  Nog nooit God Of War of Devil May Cry 3 gespeeld zeker :O
  Zou ik ook niet doen hoor, het is niks aan, je kunt namelijk geen rode loodgieter besturen.
 • Ik vind 16-bit games als ALTTP en super metriod en yoshi's island echt nog altijd ZEER mooie grapics, ik weet niet waarom, maar ik vind ze mooier dan de gemiddelde ps2 game.
 • Wat een onzin. Liever een draak die geen schubben heeft en er nog een beetje uitziet, dan een mislukte D. Je gaat toch ook niet je C64 erbij pakken, als je een PC staan hebt. Als ik een oud spel wil spelen, zoek ik altijd een remake met wat mooiere graphics.

  Het is gewoon zo dat graphics ervoor zorgen dat iemand tijd neemt voor een spel en de gameplay ervoor zorgt dat hij blijft spelen. Waarom tijd in iets steken, waar niemand tijd voor genomen heeft om het 'af' te maken?
 • Wat wil je hier nou mee zeggen? Je vind mooie grafix niet nodig omdat??
  De ontwikkelaars beter hun tijd in de gameplay kunnen stoppen?
  Je met minder grafix beter je fantasie kan gebruiken zodat je tegen de draak vecht waarvan jij zegt dat het een draak is?
  De sfeer gewoon beter is met lelijke grafix?
  Je hebt alleen wat voorbeelden genoemt en niks concreets gezegd.

  Dit kan wel beter schrijf maar opnieuw, want anders krijg je geen voldoende.
 • Vroeger waren de columns ook beter…

  En de reacties ook ;) (geintje)
 • Ik ben het anders wel met de OP eens. toen ik donkey kong country op de snes speelde vond ik het super Zoveel detail!

  later pakte ik donkey kong 64, en zelfs jungle beat op de cube. Beide zijn grafisch uiteraard hoger, maar toch vond ik ze niet mooi.Waar vroeger elke mensen in een spel er anders uitzag lijkt nu elk menselijk wezen wel uit een boek gepakt. ze zijn allemaal even lang, zelfde animaties, zelfde koppen. Vroeger kon je aan een spel zien wie het maakte.Nu lijkt elk spel op elkaar. Sterker nog, pak 2 'realistische'racespels van 2 verschillende devolopers en ik zou niet kunnen zeggen welke door wie gemaakt is. Alles mist zijn persoonlijkheid een beetje, en daardoor begin ik er steeds minder naar uit te kijken.
 • Ik wil het gevoel hebben dat ik tegen een draak vecht, daarom moet het de eigenschappen hebben van de draak.

  Ehh, volgens mij heeft niemand ooit een draak gezien, het is nl een fantasie beest. Dus zijn de eigenschappen ook niet vast gelegd, en is het dus niet een vereiste dat een draak schubben heeft. Hoe jong ben je eigenlijk?
 • Lautje vond vroeger de games beter omdat: hij zelf nog kleiner was, meer fantasie had en nog niet zoveel gewend was.

  mijn fantasie is juist gegroeid :D
 • wel ja, dat hij maar zijn nes terug boven haalt dan, en geen next gen meer koopt, simpel toch…
 • Je inleiding zorgde dat ik bijna wou stoppen met lezen.
  Dat is niet goed.
 • Omdat iemand vroeger meer fantasie had?


  Je fantasie word nooit minder! Als je nu een boek leest, zie je ongeveer hetzelfde beeld voor je als dat je er vroeger van had.

  Het verschil is juist dat je minder fantasie nodig hebt. Met de toename van grafisch kunnen, word je fantasie steeds minder belangrijk. Alles wordt kant en klaar op je netvlies geramt.
  Goed, aan een bepaalde romantisering van 'vroeger' kan niemand ontkomen. De kans is echter wel groot dat je spellen negatiever ervaart omdat je fantasie niet meer word aangesproken tijdens het spelen.
 • Lautje vond vroeger de games beter omdat je zelf nog kleiner was meer fantasie had en nog niet zoveel gewend was.

  ^_^' Misschien.

  De graphics van vroeger weten me een betere sfeer te geven dan nu.

  Ow, en henkypenky, ik maak nooit columns voor de FP <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />. Ik ben geen columnist, maar af en toe wil ik wel even m'n mening laten horen.

  Vroeger had je geen verstand nu dat je "groot" bent weet je wel hoe dingen in elkaar zitten en ga je steeds meer letten op het grafische gedeelte. Want zeg nou eerlijk speel je liever metal gear solid op de psx of metal gear solid twin sneaks op de cube ( en hierbij gaat het niet om de controls ) maar gewoon om hoe het oogt de sfeer die grafix kunnen meebrengen zegt genoeg denk ik.
 • Op de DS is de aktie van een game beter maar grafisch is ie minder dan een PSP versie , een fantastisch mooie draak heeft geen schubben , vroeger speelde je een spelletje waar de draak grafisch helemaal niks voorstelde .

  Jouw conclusie :

  de graphics van vroeger zijn beter dan nu !

  Nou kun je wel weer gaan zeggen dat ik weer nergens over lul.

  Ik kan je totaal niet volgen o_0  Heel vroeger waren de graphics zo shit dat je de rest grotendeels moest aanvullen met je eigen fantasie , ongeveer zoals het lezen van een boek , door dat het grafisch tegenwoordig zo mooi is doe je dat automatisch niet meer , lijkt me niet echt een nadeel .

  Als je beweerd dat betere graphics afbreuk doen aan de kwaliteit van een game ongeacht de gameplay zeg ik dat je uit je nek lult :P
 • Lautje vond vroeger de games beter omdat je zelf nog kleiner was meer fantasie had en nog niet zoveel gewend was.

  ^_^' Misschien.

  De graphics van vroeger weten me een betere sfeer te geven dan nu.

  Ow, en henkypenky, ik maak nooit columns voor de FP :). Ik ben geen columnist, maar af en toe wil ik wel even m'n mening laten horen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren