1. Forza Motorsport Review

Re: Forza Motorsport Review

Topic is overbodig geworden, want GrasHopper heeft deze recensie ook al bij de member recensies op de frontpage neergezet: http://www.insidegamer.nl/ureview.php?id=204

Dan kan deze dicht, want op de frontpage kunnen ook reacties gegeven worden :)
 • Topic is overbodig geworden, want GrasHopper heeft deze recensie ook al bij de member recensies op de frontpage neergezet: http://www.insidegamer.nl/ureview.php?id=204

  Dan kan deze dicht, want op de frontpage kunnen ook reacties gegeven worden :)
 • Moet je dit dan niet onder memberrecensies zetten?

  En >altijd< een lege lijn tussen twee alineaes leest niet lekker…Als je koppen gebruikt valt dat al meteen minder op…
 • In de mediamarkt gespeeld 1ste x van me leven gelijk verloren tegen een gozer maar ach ja. Wat wil je met een ferrari.
 • Leuke review maar misschien moet je ook een beetje aandacht geven aan de bespeelbaarheid , bijv. het weg gedrag van de auto's en a.i. van de tegenstanders tijdens het racen , het lijkt nu net alsof je hem alleen bekeken maar niet daadwerkelijk gespeeld hebt .
  Ik probeer je niet af te kraken of zo maar de gameplay zelf is het belangrijkste en moet je natuurlijk wel in je review betrekken , er staat helemaal niets over jouw ervaring van het racen zelf in .

  ik zal het onthouden bij de volgende review, dit is ook pas mijn eerste review he ;)
 • Leuke review maar misschien moet je ook een beetje aandacht geven aan de bespeelbaarheid , bijv. het weg gedrag van de auto's en a.i. van de tegenstanders tijdens het racen , het lijkt nu net alsof je hem alleen bekeken maar niet daadwerkelijk gespeeld hebt .
  Ik probeer je niet af te kraken of zo maar de gameplay zelf is het belangrijkste en moet je natuurlijk wel in je review betrekken , er staat helemaal niets over jouw ervaring van het racen zelf in .
 • Forza lijkt me echt een super spel, aleen ben aan het sparen voor BF2. Dus Forza zit voorlopig niet in mijn xbox.
 • Leuke review.
  Maar niet mijn spel denk ik.
  Of is het wel leuk als je niet zo into racegames bent?
  Want ik hou wel van arcaderacers zoals Burnout 3 en Mario Kart Double Dash.

  nee dan is het denk niet zo jou ding. Het is echt puur racen, je auto's helemaal perfectioneren ed. Als je gewoon van gewoon racen houdt zonder moeilijk te doen, moet je gewoon voor burnout & MK:DD! gaan.
 • Leuke review.
  Maar niet mijn spel denk ik.
  Of is het wel leuk als je niet zo into racegames bent?
  Want ik hou wel van arcaderacers zoals Burnout 3 en Mario Kart Double Dash.
 • Forza Motorsport

  De topper voor de Xbox waar elke (Xbox) gamer al maanden op heeft gewacht. Al die filmpjes en screenshots, waar velen spontaan een orgasme van kregen, zagen er veel belovend uit. Nu vragen we ons natuurlijk nog af of Microsoft zich aan al deze beloftes heeft gehouden…

  Daar gaan we dan, ik stop de CD in me xbox en wacht gespannen af. Eerst krijg ik een zeer mooi introfilmpje te zien, waarin zeer mooie bolides voorbij komen. Het wordt al snel duidelijk dat het in deze game gaat over snelheid, realisme en beeldschone auto’s.

  Na een profile te hebben aangemaakt kom ik in het menu terecht, waar ik een keuze kan maken uit een aantal spelmodi. Waaronder: career, arcade en Multiplayer (split screen, system link en xbox live).

  Bij het kiezen van de career, moet je allereerst een homecountry kiezen en je eerste auto. Je kunt kiezen uit 3 verschillende homecountries, Europa, de Verenigde Staten en Azië. Welke keuze je maakt, heeft invloed op welke auto’s je als eerste tot je beschikking hebt. Bij Europa kun je bijv. kiezen uit Volkswagen, Mini, Peugot.

  De eerste keer dat ik een race begon, viel mijn mond open van de schoonheid van deze game. Het ziet er allemaal zeer gelikt uit, dan heb ik het niet alleen over de auto’s, maar ook de omgevingen, zien er zeer gelikt uit. Bomen die mooi meebewegen met de wind, het opvliegende vuil als je er overheen rijd met je bolide, allemaal zeer mooi uitgewerkt.

  Ook heeft Forza Motorsport (FM) een zeer realistische schade model, van de kleinste krasjes tot de grootste deuken allemaal zeer goed uitgewerkt. Schade rijden heeft ook, ligt ook aan hoe groot de schade is, effect op je auto. Zul je een flinke smak tegen de muur maken met de zijkant van je auto, heb je al snel een afwijking hebben aan je auto, waardoor het sturen lastig wordt.

  Alle deuken en krassen zullen niet alleen door het botsen tegen muren komen, maar vaak ook door je tegenstanders. Deze kunnen nog al fel uit de hoek komen en zo je hele auto aan puin rijden, door alleen maar een verkeerd tikje. Zo nam ik een bocht verkeerd waardoor ik goed moest afremmen om zonder deuken de bocht door te komen, mijn achterligger beukte vol op mijn auto in waardoor ik een afwijking aan mijn auto kreeg. Zo gaat dat ook met inhalen, ze zullen je het allemaal niet makkelijk maken, wat soms ronduit frustrerend is.

  Het is ook mogelijk om je auto eens grondig aan te passen en hem totaal niet meer laten lijken op het fabrieksmodel. Je kunt je auto zowel van binnen als van buiten totaal veranderen. Alles is gelicenseerd, waardoor je werkt met producten van bestaande merken.

  Voor het uiterlijk van de auto is van alles aan te passen, dit is zeer breed uitgewerkt zodat jij je auto naar eigen smaak kunt aanpassen. Je kunt zo je eigen stijl creëren, wat heel leuk is en wat leuk blijft om te doen.

  Na de auto van flink veranderd te hebben, gaan we verder op de binnenkant. Je kunt gewoon standaard al het duurste en het beste kopen wat er is en gewoon een super auto maken. Maar je kunt het ook helemaal aanpassen. Dit kan heel goed uitpakken, soms beter dan standaard al het beste in je auto te bouwen. Het veranderen van de binnenkant van de auto, draait om het verbeteren van je motor, remmen, beter balans enz.

  Om je auto tot in de puntjes af te stellen, kun je ook nog je car setup veranderen. Je kunt onder meer je bandenspanning regelen en hoe snel je auto accelereert. Je kunt zolang blijven sleutelen totdat jij de perfecte auto gecreëerd hebt. Dit kan verdraaid leuk zijn als je er een beetje interesse in hebt.

  Om jouw unieke auto nog unieker te maken, kun je hem van kleur veranderen en er stickers op aan brengen. Er is een groot scala aan kleuren beschikbaar, er zal altijd wel een kleur tussen zitten die jij mooi vindt.

  Door decals op je auto aan te brengen kun je echt zien dat het jou auto is. Het komt ook zeer veel voor dat men zijn xbox live gamertag op de zijkant van zijn auto heeft gecreëerd. Dit is mogelijk door het combineren van decals waardoor je, je eigen vormen kunt creëren.

  Dan komen we nu toe aan het Online gedeelte van FM. Dit is het grote voordeel van FM tegenover GT4. Online is ook zeer goed verzorgd, je kunt natuurlijk gewoon tegen andere spelers spelen. Maar het is ook mogelijk om elkaar auto’s te bekijken en te verhandelen. Dit is een zeer leuke extra, je kunt zo je zelfgemaakte auto’s verhandelen in ruil voor credits.

  Je kunt natuurlijk ook met de auto’s rijden die jij gecreëerd hebt en zo vechten om de best gecreëerde auto. Je blijft maar vechten om de beste auto, want als jij de vorige keer als beste uit de race kwam, zal de verliezer heus niet stil zitten. Maar zijn auto zo maken dat hij bij de volgende race beters is dan jou auto.

  In FM kun je ook je eigen car club (soort van clan) creëren. Hierin kun je andere clubs uitdagen of uitgedaagd worden om tegen elkaar te racen en zo respect te verdienen. Dit kan heel leuk uitgewerkt worden, door allemaal dezelfde auto te creëren en zo een echt team vormen.

  Om antwoord te geven op de vraag of Microsoft zich heeft gehouden aan de beloftes over FM, kan ik daarop volmondig JA! Antwoorden. Het is topgame! Het heeft graphics, gameplay en de houdbaarheid wordt aanzienlijk verlengd door ze zeer leuke online gameplay. Ik blijf het ook leuk vinden om gewoon een auto uit te kiezen en die naar eigen smaak aan te passen.


  Eindcijfer: 90

  veel plezier met lezen

  mvg Grasshopper

  met dank aan Ken, die mij een beetje geholpen heeft :)

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.